Oppkjøring til Bocuse d'Or Europe

For første gang skal det arrangeres europeisk Bocuse d'Or-mesterskap. Det skjer i Stavanger i juli 2008. Norge velger sin deltager i mars.
Redaksjonen
07 Februar 2007 - 09:51

Mesterskapet blir nærmest å regne som et kokke-EM og skal holdes de to første dagene i sommermåneden. Deltakerne kan kvalifisere seg til Bocuse d'Or i Lyon.

Norge velger sin deltaker til Bocuse d'Or Europe under konkurransen Årets Kokk 2007. Dette skjer torsdag 22. mars under Buffet 2007 i Stavanger.
Bocuse d'Or Europe blir altså både et europamesterskap og kvalifisering til selve VM.

Mesterskapet kommer til å samle nærmere 20 europeiske deltagernasjoner. Stavanger er europeisk kulturhovedstad neste år, og er valgt av den internasjonale komiteen som vertskap for mesterskapet.

Konkurransen organiseres av Sepelcom i samarbeid med Bocuse d'Or Norge, som er ledet av Eyvind Hellstrøm gjennom flere år. Han er president og norsk juryformann. Som kjent driver han også Norges eneste to stjerners restaurant, Restaurant Bagatelle i Oslo. Han er også president for konkurransen.

Årets Kokk 2007
Medlemmene i Bocuse d'Or Norge har nominert og rangert fem kandidater. Listen inkluderer også fjorårets Norgesmester i Kokkekunst, Gunnar Hvarnes.

Dette er kokkene:
• Erling Stenersen Sundal, 32 år - Flavours
• Geir Skeie, 26 år - Mathuset Solvold
• Gunnar Hvarnes, 29 år - Gastronomisk Institutt AS
• Kjartan Skjelde - 30 år - Tango Bar og Kjøkken
• Roger Malmin, 28 år - Charles & De
• Tina Marie Dingsøyr Vik, 23 år - Restaurant Bagatelle

Råvarene
I 2007 skal kandidatene jobbe med ishavsrøye, og gris fra Jærens smak. Dette er svinekjøtt fra Prima Jærens merkevaresatsing. Utgangspunktet for Prima Jæren har vært å utvikle svinekjøtt av ypperste kvalitet. Man aler opp griser med en snittvekt på 90 kilo, noe som skal være ideelt for å få frem et saftig og mørt kjøtt. Grisene fores opp på spesialfor som er utviklet i samarbeid med Felleskjøpet Rogaland Agder. Gastronomisk Institutt er rådgiver i prosjektet.

I tillegg til dette skal kandidatene bruke produkter fra Tina BA og Augusta Arnesen/Bama.

I løpet av fem timer skal de seks kokkene presentere hovedrett av fisk på tallerken og hovedrett av kjøtt på fat. Begge rettene skal være til 12 personer og skal presenteres for et dommerpanel som består av norske og internasjonale mesterkokker.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis
+
Ukens vin

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis

Har du ikke prøvd denne vinen før, er det nå du skal slå til. For den byr på svært mye smak for pengene, og finnes i 60+ polutsalg.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?
+

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?

Med vinregioner som Carnuntum, Eisenberg og Leithaberg og druer som blaufränkisch og zweigelt har Østerrike tatt et stort skritt i retning et rødvinsland å regne med.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag
Dagens rett

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag

Lammefilet er en eksklusiv, men svært enkel råvare å ha med å gjøre. Bare pass på å ikke steike den for mye. Her er oppskriften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Imponer med denne lekre fiskeretten: Sitronstekt piggvar
Dagens rett

Imponer med denne lekre fiskeretten: Sitronstekt piggvar

Vi har satt en av våre aller beste fisker på menyen til helgens festmiddag.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis
+
Ukens vin

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis

Har du ikke prøvd denne vinen før, er det nå du skal slå til. For den byr på svært mye smak for pengene, og finnes i 60+ polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?
+

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?

Med vinregioner som Carnuntum, Eisenberg og Leithaberg og druer som blaufränkisch og zweigelt har Østerrike tatt et stort skritt i retning et rødvinsland å regne med.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Superseriøs rock’n roll-rødvin
+
Godbiter i pollisten

Superseriøs rock’n roll-rødvin

Når mencia blandes med hvitvinsdruer blir den ekstra lys, men sku ikke hunden på hårene, for bak skjuler det seg mye kraft.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallkjøp til biffen
+
Ukens vin

Knallkjøp til biffen

En solid og smaksrik rødvin til 200-lappen er velkomment bidrag til etter-ferie-økonomien.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Dette kan bli din nye favorittsalat
Dagens rett

Dette kan bli din nye favorittsalat

Lag ekstra stor porsjon av denne middagssalaten, for den smaker like godt senere på kvelden. Sjekk den raske oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag
Dagens rett

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag

Lammefilet er en eksklusiv, men svært enkel råvare å ha med å gjøre. Bare pass på å ikke steike den for mye. Her er oppskriften.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her