Oppkjøring til Bocuse d'Or Europe

For første gang skal det arrangeres europeisk Bocuse d'Or-mesterskap. Det skjer i Stavanger i juli 2008. Norge velger sin deltager i mars.
Redaksjonen
07 Februar 2007 - 08:51

Mesterskapet blir nærmest å regne som et kokke-EM og skal holdes de to første dagene i sommermåneden. Deltakerne kan kvalifisere seg til Bocuse d'Or i Lyon.

Norge velger sin deltaker til Bocuse d'Or Europe under konkurransen Årets Kokk 2007. Dette skjer torsdag 22. mars under Buffet 2007 i Stavanger.
Bocuse d'Or Europe blir altså både et europamesterskap og kvalifisering til selve VM.

Mesterskapet kommer til å samle nærmere 20 europeiske deltagernasjoner. Stavanger er europeisk kulturhovedstad neste år, og er valgt av den internasjonale komiteen som vertskap for mesterskapet.

Konkurransen organiseres av Sepelcom i samarbeid med Bocuse d'Or Norge, som er ledet av Eyvind Hellstrøm gjennom flere år. Han er president og norsk juryformann. Som kjent driver han også Norges eneste to stjerners restaurant, Restaurant Bagatelle i Oslo. Han er også president for konkurransen.

Årets Kokk 2007
Medlemmene i Bocuse d'Or Norge har nominert og rangert fem kandidater. Listen inkluderer også fjorårets Norgesmester i Kokkekunst, Gunnar Hvarnes.

Dette er kokkene:
• Erling Stenersen Sundal, 32 år - Flavours
• Geir Skeie, 26 år - Mathuset Solvold
• Gunnar Hvarnes, 29 år - Gastronomisk Institutt AS
• Kjartan Skjelde - 30 år - Tango Bar og Kjøkken
• Roger Malmin, 28 år - Charles & De
• Tina Marie Dingsøyr Vik, 23 år - Restaurant Bagatelle

Råvarene
I 2007 skal kandidatene jobbe med ishavsrøye, og gris fra Jærens smak. Dette er svinekjøtt fra Prima Jærens merkevaresatsing. Utgangspunktet for Prima Jæren har vært å utvikle svinekjøtt av ypperste kvalitet. Man aler opp griser med en snittvekt på 90 kilo, noe som skal være ideelt for å få frem et saftig og mørt kjøtt. Grisene fores opp på spesialfor som er utviklet i samarbeid med Felleskjøpet Rogaland Agder. Gastronomisk Institutt er rådgiver i prosjektet.

I tillegg til dette skal kandidatene bruke produkter fra Tina BA og Augusta Arnesen/Bama.

I løpet av fem timer skal de seks kokkene presentere hovedrett av fisk på tallerken og hovedrett av kjøtt på fat. Begge rettene skal være til 12 personer og skal presenteres for et dommerpanel som består av norske og internasjonale mesterkokker.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter
Ukens kake

Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter

Safranboller er en luciaklassiker, som her får en vri med godt pistasjfyll. De smaker derfor godt også på andre dager enn den 13. desember.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Søndagsmiddagen blir ikke bedre enn med det lekreste fra norsk natur - med hjelp av vin utenfra
Dagens rett

Søndagsmiddagen blir ikke bedre enn med det lekreste fra norsk natur - med hjelp av vin utenfra

Reinsdyrfilet, portvinsaus. Hva mer kan du ønske deg? Bortsett fra noe godt i glasset. Oppskrift og drikkeforslag finner du her.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

By på en lekker fiskegryte denne helgen
Dagens rett

By på en lekker fiskegryte denne helgen

Denne oppskriften bruker noe av alt det gode du finner i butikken for tiden.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Jägermeister Orange kan bli den nye favoritten
Ukens drink

Jägermeister Orange kan bli den nye favoritten

Appelsinsmaken gjør Jägermeister-en mye fruktigere uten at den umiskjennelige krydderkarakteren er redusert. I denne drinken får den skinne.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter
Ukens kake

Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter

Safranboller er en luciaklassiker, som her får en vri med godt pistasjfyll. De smaker derfor godt også på andre dager enn den 13. desember.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Søndagsmiddagen blir ikke bedre enn med det lekreste fra norsk natur - med hjelp av vin utenfra
Dagens rett

Søndagsmiddagen blir ikke bedre enn med det lekreste fra norsk natur - med hjelp av vin utenfra

Reinsdyrfilet, portvinsaus. Hva mer kan du ønske deg? Bortsett fra noe godt i glasset. Oppskrift og drikkeforslag finner du her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten
+
Godbiter i pollisten

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten

Det som gjør dem så spesielle er at de er laget av druer som kunne vært brukt til den letteste sherrystilen, men uten spritforsterkning.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Har du medisterpølse, har du det som trengs til en herlig pastarett som denne
Dagens rett

Har du medisterpølse, har du det som trengs til en herlig pastarett som denne

Ta for deg av julespesialitetene og lag en superrask hverdagsrett.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

By på en lekker fiskegryte denne helgen
Dagens rett

By på en lekker fiskegryte denne helgen

Denne oppskriften bruker noe av alt det gode du finner i butikken for tiden.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her