Matkurs og vinkurs

Vinsmaking i Oslo 18. april

En smakfull aften med 5 snacksretter til 5 viner - kun 899 kroner!
Foto: (Istock - zoranm)

En smakfull aften med 5 snacksretter til 5 viner - kun 899 kroner!

Bli med når ASIA Aker Brygge serverer 5 delikate snacksretter, nøye sammensatt for å komplementere fem spennende viner fra vinprodusenten, Toni Hartl.
23 Februar 2024 - 09:20

Datoen er 18. april, og dette er din gylne mulighet til å nyte en perfekt harmoni av mat og vin. Kjøkkenet på ASIA Aker Brygge disker opp med 5 herlige snacksretter, og den østerrikske og økologiske vinprodusenten Toni Hartl tar turen til Norge for å vise frem 5 av sine spennende viner. I tillegg tar Toni også med seg Lukas Fritz, som underveis vil fortelle om vinproduksjon og historien bak hver vin dere får servert.  

Toni Hartl og sauene som jobber hardt i vinmarkene. Foto: Toni Hartl

Weingut Toni Hartl, med 25 hektar vinmarker strategisk plassert i Reisenberg-regionen og på Leithaberg i Purbach, skaper viner av høy intensitet og finesse takket være ideelle mikroklimatiske forhold og mineralrike jordsmonn, som de gjentatte ganger har mottatt nasjonale og internasjonale priser for.  

Regionene er ikke bare fantastisk å bo i, men også perfekt forutbestemt for vindyrking. Vinmarkene deres produserer 50 prosent rødvin, 38 prosent hvitvin (inkludert 10 prosent musserende vin), 10 prosent rosé og to prosent søtvin.

Toni Hartl's engasjement for kvalitet reflekteres i alle vinene, som har vært sertifisert økologiske siden 2010. Tålmodighet og en kjærlighet for naturlig vinproduksjon resulterer i unike, tidløse og bærekraftige viner fra lokale druetyper.

ASIA Aker Brygge holder til i hjertet av Oslo, og det er lett å komme seg hit både med kollektivtrafikk, båt eller til fots. ASIA lager mat basert på det sørøstasiatiske kjøkken, og har et hovedfokus på bærekraftige råvarer. I tillegg tilbyr de 20 prosent rabatt på mat hvis dere ønsker å bestille mer mat etter smakingen. Booking gjøres på ASIAs nettside ved å booke bord med kommentar aperitif 20%.

Dette kurset er midt i blinken for deg som er nysgjerrig på smakfulle mat- og vin kombinasjoner. Mange av våre kurs er fulltegnet og det er begrenset med plasser, så meld deg på!

Toni Hartl.png [33.96 KB]

OBS: Det er ikke angrefrist på dette kurset, ei heller ved sykdom. Det går heller ikke an å bytte kurs eller dato. Ønsker du å gi dette kurset i gave anbefaler vi å kjøpe et gavekort. Allergier må sendes på e-post til kurs@aperitif.no senest en uke i forveien. Har du bestilt plass for flere, så står du ansvarlig for å melde ifra til oss om noe har allergier. 

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

La deg inspirere til å bli lefsebaker
Guide

La deg inspirere til å bli lefsebaker

Du trenger bare en steketakke og disse oppskriftene for å komme i gang.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia
+

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia

En nærmest glemt drikk som skapte glede blant vinbønder og drueplukkere i Champagnes vinmarker, har nå fått en renessanse hos franske toppchefer. Arnaud Lallemand som står bak trestjerneren L’Assiette Champenoise i Reims er en av dem.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Be inn på en fyldig elggryte
Dagens rett
Rødvinsgryte av elg

Be inn på en fyldig elggryte

Har du ikke elgkjøtt, kan du godt bruke annet vilt eller tamt kjøtt i denne oppskriften.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

La deg inspirere til å bli lefsebaker
Guide

La deg inspirere til å bli lefsebaker

Du trenger bare en steketakke og disse oppskriftene for å komme i gang.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen
+
Godbiter i pollisten

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen

Når du ikke har råd til barolo eller ikke orker å vente til den blir drikkeklar, er dette et veldig godt alternativ – signert en av de beste.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris
+
Ukens vin

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris

Eller en 16 år gammel merlot til samme pris – begge kommer med en spesiell historie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lær alt om champagne av en proff
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 08. desember

Lær alt om champagne av en proff

Lær mer om verdens beste musserende viner og smak 9 elegante champagner med vår egen vinekspert Marte Øyen Nordahl

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia
+

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia

En nærmest glemt drikk som skapte glede blant vinbønder og drueplukkere i Champagnes vinmarker, har nå fått en renessanse hos franske toppchefer. Arnaud Lallemand som står bak trestjerneren L’Assiette Champenoise i Reims er en av dem.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her