Matkurs og vinkurs

Winemakers Dinner 14. mars i Oslo

Opplev fortryllende mat med franske viner
Foto: (Istock - semenovp)

Opplev fortryllende mat med franske viner

Den 14. mars kan du smake en spesialkomponert meny i perfekt harmoni med anerkjente viner fra Frankrike.
21 Februar 2024 - 10:07

Bli med på en smaksrik aften med nydelig mat fra Prensa Pintxos kombinert med 6 viner fra den kjente produsenten, François Lurton. 

Prensa Pintxos mål er å fange den enkle nytelsen gjennom retter inspirert av den kulinariske kreativiteten til moderne pintxos-barer. Kjøkkensjefen, Aitor Urquiza Villate, har en ekte lidenskap for mat, hentet fra barndommens dager sammen med bestemoren på kjøkkenet. Aitor har smakt seg gjennom vinene og komponert en egen meny for kvelden.

François Lurton er et fremtredende navn i vinverdenen, spesielt anerkjent for sin suksess med druen Sauvignon Blanc fra Domaine Les Fumées Blanches. Han representerer den fjerde generasjonen av Lurton-familien, som har produsert viner i Bordeaux siden 1897. Etter over 25 år i toppen av vinbransjen fortsetter François å være en sentral skikkelse.

Lurton har ikke begrenset seg til Frankrike, men har utforsket vinproduksjon i Argentina, Chile, Spania og hjemlandet. Hans globale perspektiv har ført til vellykkede investeringer i vinmarker og etablering av nye vingårder, og i dag skaper han suksessfulle viner i fire land. Som aperitif får du servert en vin fra Lurtons Chilenske eiendom.

På Domaine Les Fumées Blanches har François Lurton iverksatt økologiske prinsipper i vinmarkene, med fokus på å fremheve den unike karakteren i hver parsell. Vinområdet Côtes de Gascogne, kjent for dyrking av grønne druer, har blitt et kjerneområde for Lurtons pionerånd og dedikasjon til kvalitet.

Vinmarken til Francois Lurton Foto: Francois Lurton

Din vinguide gjennom denne kvelden, Manon Lledo, er François Lurtons Export Manager. Hun er lidenskapelig opptatt av vinverdenen og søker å fordype seg i dens hyggelige atmosfære, glede og kontinuerlige læring. Etter å ha fullført en Master of Science i vinledelse ved School of Wine and Spirit Business i Burgund, har Manon utforsket internasjonale praksisplasser, inkludert steder som Mendoza i Argentina, Hong Kong og Stellenbosch i Sør-Afrika.

Manon tar turen til Oslo den 14. mars Foto: Franocis Lurton

Gå ikke glipp av denne utrolige mat- og vinopplevelsen. Ta med deg noen du er glad i på en smakfull aften!14. mars på Prensa (14 x 15 cm).png [221.94 KB]Kveldens meny. Endringer kan forekomme

Allergi
Hvis du har allergier er du nødt til å melde i fra om dette senest en uke i forveien. Har du bestilt plass for flere, står du ansvarlig for å melde i fra om noen i gruppen har allergi. Allergier må sendes på e-post til kurs@aperitif.no

OBS: Det er ikke angrefrist på dette kurset, ei heller ved sykdom. Det går heller ikke an å bytte kurs eller dato. Ønsker du å gi dette kurset i gave anbefaler vi å kjøpe et gavekrt. Husk at du som abonnent får rabatt på dette kurset

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Lag et lite festmåltid med hyse som er stjernen i fiskedisken
Dagens rett

Lag et lite festmåltid med hyse som er stjernen i fiskedisken

Hyse, eller kolje som den også kalles, er etter manges mening den aller beste fisken i torskefamilien. Svært anvendelig og en god partner til lett fruktige hvitviner. Særlig med dette tilbehøret.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

I juli marinerer og griller vi uansett vær - prøv denne med hjemmelaget paprikasaus
Dagens rett

I juli marinerer og griller vi uansett vær - prøv denne med hjemmelaget paprikasaus

Planleggingen starter dagen før, men når kjøttet er vel marinert og paprikasausen ferdiglaget, er middagen rett rundt hjørnet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Miks en sørlandsk latino-drink i kveld
Ukens drink

Miks en sørlandsk latino-drink i kveld

Denne helgen oppfordres du til å ta en liten latino. Eller kanskje en stor, for denne drinken blir garantert ikke stående igjen på bordet - halvdrukket. Frisk kombinasjon av vodka og tequila gjør den til en potensiell sommerfavoritt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Bak en lekker blåbærterte
Ukens kake

Bak en lekker blåbærterte

Blåbær blir ikke vakrere enn når de serveres som i denne blåbærterten.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Lag et lite festmåltid med hyse som er stjernen i fiskedisken
Dagens rett

Lag et lite festmåltid med hyse som er stjernen i fiskedisken

Hyse, eller kolje som den også kalles, er etter manges mening den aller beste fisken i torskefamilien. Svært anvendelig og en god partner til lett fruktige hvitviner. Særlig med dette tilbehøret.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

I juli marinerer og griller vi uansett vær - prøv denne med hjemmelaget paprikasaus
Dagens rett

I juli marinerer og griller vi uansett vær - prøv denne med hjemmelaget paprikasaus

Planleggingen starter dagen før, men når kjøttet er vel marinert og paprikasausen ferdiglaget, er middagen rett rundt hjørnet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Agurk kan brukes på en rekke måter - her finner du oppskriftene
Guide
Oppskrifter med agurk

Agurk kan brukes på en rekke måter - her finner du oppskriftene

Norskdyrket agurk finnes i en hver grønnsaksdisk og er en nødvendig ingrediens i mange oppskrifter, alt fra salater til drinker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Endelig er jordbærene her og de kan nytes på utallige måter
Guide
Oppskrifter jordbær 

Endelig er jordbærene her og de kan nytes på utallige måter

Jordbær får vi ikke nok av nå mens sesongen er på topp. Prøv en av disse oppskriftene med sommerens sunneste i hovedrollen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lag en digg toast med krabbesalat, aspargesbønner med hvitløk og safransaus på siden
Dagens rett

Lag en digg toast med krabbesalat, aspargesbønner med hvitløk og safransaus på siden

Ferdigrenset krabbe er den beste fast-food som finnes. Perfekt til fredagskosen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Miks en sørlandsk latino-drink i kveld
Ukens drink

Miks en sørlandsk latino-drink i kveld

Denne helgen oppfordres du til å ta en liten latino. Eller kanskje en stor, for denne drinken blir garantert ikke stående igjen på bordet - halvdrukket. Frisk kombinasjon av vodka og tequila gjør den til en potensiell sommerfavoritt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her