Matkurs og vinkurs

Vinsmaking 28. februar i Oslo

Kompleks eleganse fra 2001 laget av en levende vinlegende fra Rioja

Kompleks eleganse fra 2001 laget av en levende vinlegende fra Rioja

Et av Spanias mest anerkjente vinhus, La Rioja Alta, har børstet støv av årganger fra helt tilbake til 2001, og gir deg en unik mulighet til å smake noen spanske kuriositeter.
21 Februar 2022 - 12:00

STOR VINTERFERIERABATT

Gjennom hele vinterferien gir vi deg 200 kr rabatt på denne smakingen.
Bruk rabattkoden VINTERFERIE ved påmelding.

Denne kvelden får du smake flere godbiter fra stjerneprodusenten La Rioja Alta, som demonstrerer vinenes spektakulære lagringsdyktighet. Det vil ble servert mange eldre årganger og du vil blant annet få mulighet til å smake La Rioja Altas Viña Ardanza fra den legendariske årgangen 2001, 2005 samt 2015 som regnes for å være en av de aller beste. De har også tatt med sin toppcuvée nemlig La Rioja Alta Gran Reserva 904 2011, som absolutt er verdt å smake på. 

La Rioja Alta ble etablert allerede i 1890, som et av de første vinhusene i Rioja. Fem vinbønder gikk sammen om å etablere et eget produksjonsselskap med fokus på vin av topp kvalitet, med et snev av fransk eleganse. Tønner La Rioja Alta

Her kan du se hva Apéritif synes om vinene til La Rioja Alta

Mye har skjedd siden den gang og i dag eier vinhuset over 400 hektar vinmarker i de beste områdene i Rioja. I hovedsak jobbes det med tempranillo, men de kan også skilte med viner laget av druer som graciano, garnacha og mazuelo. Vinmarkene befinner seg i ulike høyder, og noen av vinstokkene er så gamle som 60 år.

Her finner du oversikt over alle kursene våre

Rioja Alta
Rioja er et av vinverdens sterkeste merkevarer, og forbindes gjerne med intensive viner med preg fatlagring og smaker av krydder, vanilje og tørket frukt. La Rioja Alta regnes som flaggskipet innen disse klassiske kvalitetsvinene, men de streber også etter å holde seg moderne og raffinert. Dermed er det nå i tillegg stort fokus på å oppnå et friskt, fruktig og balansert smaksbilde samtidig som vinene har et enormt lagringspotensiale. 

Covid-19

Våre gjesters helse og sikkerhet er øverst på vår prioriteringsliste, og vi ønsker at du skal føle deg trygg på våre kurs. Vi følger gode rutiner for smittevern, har begrenset antall deltakere og faste, tilviste plasser. Du får kun sitte sammen med de du har bestilt med, og det vil sikres avstand mellom bordene. Dersom dere ikke har bestilt sammen og ønsker å sitte på samme bord, send en e-post til kurs@aperitif.no senest 1 døgn før kursstart.


Husk at du som abonnent på Apéritifs Mat og vinklubb får rabatt på dette arrangementet. Se rabatten nedenfor.

Vinliste La Rioja Alta
Kveldens viner. Endringer kan forekomme.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Høstøl i verdensklasse og en skarp en for den som ikke får nok røyk
+
Tester

Høstøl i verdensklasse og en skarp en for den som ikke får nok røyk

Blant nyhetene i basis i september er det noen riktig gode øl, sider og brennevin som kan plukkes med på neste polbesøk og inkluderes i neste fårikålmåltid.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Endelig syrefrisk hvit burgunder (og til en veldig god pris)
+
Godbiter i pollisten

Endelig syrefrisk hvit burgunder (og til en veldig god pris)

Etter alle de noe søtladne 2023-burgunderne som strømmer inn på det norske markedet for tiden, kom denne som et frisk pust.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis
+
Ukens vin

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis

Har du ikke prøvd denne vinen før, er det nå du skal slå til. For den byr på svært mye smak for pengene, og finnes i 60+ polutsalg.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?
+

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?

Med vinregioner som Carnuntum, Eisenberg og Leithaberg og druer som blaufränkisch og zweigelt har Østerrike tatt et stort skritt i retning et rødvinsland å regne med.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Høstøl i verdensklasse og en skarp en for den som ikke får nok røyk
+
Tester

Høstøl i verdensklasse og en skarp en for den som ikke får nok røyk

Blant nyhetene i basis i september er det noen riktig gode øl, sider og brennevin som kan plukkes med på neste polbesøk og inkluderes i neste fårikålmåltid.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Endelig syrefrisk hvit burgunder (og til en veldig god pris)
+
Godbiter i pollisten

Endelig syrefrisk hvit burgunder (og til en veldig god pris)

Etter alle de noe søtladne 2023-burgunderne som strømmer inn på det norske markedet for tiden, kom denne som et frisk pust.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Superseriøs rock’n roll-rødvin
+
Godbiter i pollisten

Superseriøs rock’n roll-rødvin

Når mencia blandes med hvitvinsdruer blir den ekstra lys, men sku ikke hunden på hårene, for bak skjuler det seg mye kraft.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallkjøp til biffen
+
Ukens vin

Knallkjøp til biffen

En solid og smaksrik rødvin til 200-lappen er velkomment bidrag til etter-ferie-økonomien.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Gjør noe nytt med grillkyllingen
Dagens rett

Gjør noe nytt med grillkyllingen

Når du frister med kyllinglår, er det ingen problemer med å få selv de yngste til å spise gulrøtter. Prøv bare denne oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis
+
Ukens vin

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis

Har du ikke prøvd denne vinen før, er det nå du skal slå til. For den byr på svært mye smak for pengene, og finnes i 60+ polutsalg.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her