Opprettholder kokkelinje

Kokk- og servitørlinjen i Hammerfest opprettholdes.

Det betyr at elevene slipper å flytte fra Hammerfest for å fullføre utdanningen sin.
 
- Det er bra at vi får fortsette utdannelsen her i Hammerfest. Hvis linjen hadde blitt nedlagt, ville jeg vurdert å slutte med utdannelsen. Nå vil jeg fortsette og satser på å få lærlingplass i Hammerfest etter neste skoleår, sier Anna Knudsen Rystad til Finnmark Dagblad.
 
Engasjement
Lærer Wenche Christoffersen roser elevenes engasjement i saken. Blant annet dro flere elever til Alta for å si sin mening da fylkeskommunens kompetanseutvalg hadde møte i Alta 5. november.
 
- Elevenes engasjement har vist at det nytter å kjempe for å beholde skoleplassene. Jeg synes det er kjempeflott at fylkesråden har snudd i saken. Vår erfaring er at skoleelever som reiser fra Hammerfest for å ta utdannelse, ikke kommer tilbake. Nå beholder vi arbeidskraften i byen, sier Christoffersen.
 
Avgjørelse
Saken blir endelig avgjort når kompetanseutvalget møtes neste tirsdag. Fylkesråd Knut Mortensen sier hans nye innstilling i saken er på bakgrunn av signaler skoleelever og næringslivet i Hammerfest har kommet med i etterkant av trusselen med at linjen kunne bli nedlagt.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen