Opprør på Norefjell

Estatia Resort ble reddet fra konkurs i forrige uke. Men det er opprør blant folk i tilknytning til hotellprosjektet.
Redaksjonen
23 Desember 2008 - 18:00

Alt er ikke bare idyll ved Bøsetra som Estatia Resort bygger ut, selv om konkurs er unngått.
 
Torbjørn Omland er talerør for de misfornøyde kjøperne og har med seg rundt 40 leilighetskjøpere i kampen mot Estatia.
 
Kjøperne reagerer spesielt sterkt på utformingen av kontraktene.
 
Lite råderett
- Vi har inngått leilendingskontrakter med Estatia. Vi får liten råderett over leilighetene vi har betalt tre millioner kroner for, sier Omland til HegnarOnline.
 
- Kontraktene er helt standard salg og tilbakeleie-kontrakter, sier Estatia-sjef Christian Wessel.
 
- Eieren kan benytte leilighetene i mellom 12 og 16 uker og i tillegg fritt disponere leiligheten når den ikke er booket av hotellgjester. Kjøperen får en tilbakeleie på 35 prosent av losjiinntekten når de benyttes av hotellet og 70 prosent ved utleie. Hotellet er videre ansvarlig for vedlikehold og leilighetseieren kan fritt disponere alle fellesareal som basseng, spa, trening, skøytebane og klatrevegg, hevder Wessel.
 
600 millioner
Ifølge Omland er de 220 eierne ansvarlige for gjeld på 600 milllioner kroner. Estatia opplyser at 220 leiligheter tilsvarer en salgspris på om lag 640 millioner kroner.
 
- Estatia er livredde for å miste kjøpere, sier Omland.
 
- De inngåtte kjøpekontraktene var viktig forutsetning for å realisere prosjektet og vi forventer at de oppfylles, sier Wessel i Estatia.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett
Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett

Kveite er en fet fisk som det passer godt å koke i en syrlig lake. Fisken får god smak og virker ikke så fet. Det blir derfor en perfekt start på måltidet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft
Ukens drink

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft

Du har kanskje ikke prøvd å blande tequila og solbær før? Vi kan love at det smaker djevelsk godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Makrell i sennepssaus lager du selv av rester etter middagen
Dagens rett

Makrell i sennepssaus lager du selv av rester etter middagen

Makrell i tomat er litt sånn hat-elsk, men når makrellen kommer i en sennepssaus, får pipa en annen lyd.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett
Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett

Kveite er en fet fisk som det passer godt å koke i en syrlig lake. Fisken får god smak og virker ikke så fet. Det blir derfor en perfekt start på måltidet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft
Ukens drink

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft

Du har kanskje ikke prøvd å blande tequila og solbær før? Vi kan love at det smaker djevelsk godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde
+
Godbiter i pollisten

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde

Master of Wine Norrel Robertson er mannen og vinene er nå tilgjengelig i Norge.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke
+
Ukens vin

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke

Denne alvarinho-klassikeren gjør jobben til så vel skalldyr som til mer eller mindre forseggjorte sjømatretter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Ønsk sommeren velkommen med denne kombinasjonen av fisk og rabarbra
Dagens rett

Ønsk sommeren velkommen med denne kombinasjonen av fisk og rabarbra

I denne oppskriften kan du bruke enten makrell eller småørret. Begge smaker sommerlig med dette tilbehøret.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her