Opprør på Norefjell

Estatia Resort ble reddet fra konkurs i forrige uke. Men det er opprør blant folk i tilknytning til hotellprosjektet.
Redaksjonen
23 Desember 2008 - 17:00

Alt er ikke bare idyll ved Bøsetra som Estatia Resort bygger ut, selv om konkurs er unngått.
 
Torbjørn Omland er talerør for de misfornøyde kjøperne og har med seg rundt 40 leilighetskjøpere i kampen mot Estatia.
 
Kjøperne reagerer spesielt sterkt på utformingen av kontraktene.
 
Lite råderett
- Vi har inngått leilendingskontrakter med Estatia. Vi får liten råderett over leilighetene vi har betalt tre millioner kroner for, sier Omland til HegnarOnline.
 
- Kontraktene er helt standard salg og tilbakeleie-kontrakter, sier Estatia-sjef Christian Wessel.
 
- Eieren kan benytte leilighetene i mellom 12 og 16 uker og i tillegg fritt disponere leiligheten når den ikke er booket av hotellgjester. Kjøperen får en tilbakeleie på 35 prosent av losjiinntekten når de benyttes av hotellet og 70 prosent ved utleie. Hotellet er videre ansvarlig for vedlikehold og leilighetseieren kan fritt disponere alle fellesareal som basseng, spa, trening, skøytebane og klatrevegg, hevder Wessel.
 
600 millioner
Ifølge Omland er de 220 eierne ansvarlige for gjeld på 600 milllioner kroner. Estatia opplyser at 220 leiligheter tilsvarer en salgspris på om lag 640 millioner kroner.
 
- Estatia er livredde for å miste kjøpere, sier Omland.
 
- De inngåtte kjøpekontraktene var viktig forutsetning for å realisere prosjektet og vi forventer at de oppfylles, sier Wessel i Estatia.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling
+

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling

Heidi Bjerkans Credo har gjenoppstått i sin tredje og helt nye versjon på Nasjonalbiblioteket i Oslo, hvor formidling av ekte matkultur er hovedmålet – og det for alle budsjetter.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

La deg inspirere til å bli lefsebaker
Guide

La deg inspirere til å bli lefsebaker

Du trenger bare en steketakke og disse oppskriftene for å komme i gang.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling
+

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling

Heidi Bjerkans Credo har gjenoppstått i sin tredje og helt nye versjon på Nasjonalbiblioteket i Oslo, hvor formidling av ekte matkultur er hovedmålet – og det for alle budsjetter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen
+
Godbiter i pollisten

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen

Når du ikke har råd til barolo eller ikke orker å vente til den blir drikkeklar, er dette et veldig godt alternativ – signert en av de beste.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris
+
Ukens vin

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris

Eller en 16 år gammel merlot til samme pris – begge kommer med en spesiell historie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik får du fart på muffinsene - smak av pepperkake og blåmuggost
Ukens kake

Slik får du fart på muffinsene - smak av pepperkake og blåmuggost

Pepperkaker og blåost høres kanskje litt merkelig ut, men det er en himmelsk kombinasjon - bare prøv dagens oppskrift og bli frelst.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her