Opprør på Norefjell

Estatia Resort ble reddet fra konkurs i forrige uke. Men det er opprør blant folk i tilknytning til hotellprosjektet.
Redaksjonen
23 Desember 2008 - 18:00

Alt er ikke bare idyll ved Bøsetra som Estatia Resort bygger ut, selv om konkurs er unngått.
 
Torbjørn Omland er talerør for de misfornøyde kjøperne og har med seg rundt 40 leilighetskjøpere i kampen mot Estatia.
 
Kjøperne reagerer spesielt sterkt på utformingen av kontraktene.
 
Lite råderett
- Vi har inngått leilendingskontrakter med Estatia. Vi får liten råderett over leilighetene vi har betalt tre millioner kroner for, sier Omland til HegnarOnline.
 
- Kontraktene er helt standard salg og tilbakeleie-kontrakter, sier Estatia-sjef Christian Wessel.
 
- Eieren kan benytte leilighetene i mellom 12 og 16 uker og i tillegg fritt disponere leiligheten når den ikke er booket av hotellgjester. Kjøperen får en tilbakeleie på 35 prosent av losjiinntekten når de benyttes av hotellet og 70 prosent ved utleie. Hotellet er videre ansvarlig for vedlikehold og leilighetseieren kan fritt disponere alle fellesareal som basseng, spa, trening, skøytebane og klatrevegg, hevder Wessel.
 
600 millioner
Ifølge Omland er de 220 eierne ansvarlige for gjeld på 600 milllioner kroner. Estatia opplyser at 220 leiligheter tilsvarer en salgspris på om lag 640 millioner kroner.
 
- Estatia er livredde for å miste kjøpere, sier Omland.
 
- De inngåtte kjøpekontraktene var viktig forutsetning for å realisere prosjektet og vi forventer at de oppfylles, sier Wessel i Estatia.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Krydret mat er perfekt i sommervarmen - denne retten er en innertier
Dagens rett

Krydret mat er perfekt i sommervarmen - denne retten er en innertier

Her i form av smaksrik og marinert breiflabb på en krydret og aromatisk kokossuppe som kan serveres varm eller kald.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Med dette til middag blir helgen minneverdig
Dagens rett
Teriyakibiff

Med dette til middag blir helgen minneverdig

Denne japanskinspirerte biffretten er utrolig lettlaget, men ikke mindre smaksintens og saftig av den grunn.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slik får du Sevilla-varme inn i negronien
Ukens drink

Slik får du Sevilla-varme inn i negronien

Med den nye ginen fra Tanqueray fra basisutvalget får negronien en karakter som matcher sommeren veldig godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Det blir ekstra stas på sommerfesten med en slik iskake
Ukens kake

Det blir ekstra stas på sommerfesten med en slik iskake

Den er både forseggjort og særdeles velsmakende. Spesielt om du bruker egne solbær.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Krydret mat er perfekt i sommervarmen - denne retten er en innertier
Dagens rett

Krydret mat er perfekt i sommervarmen - denne retten er en innertier

Her i form av smaksrik og marinert breiflabb på en krydret og aromatisk kokossuppe som kan serveres varm eller kald.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Med dette til middag blir helgen minneverdig
Dagens rett
Teriyakibiff

Med dette til middag blir helgen minneverdig

Denne japanskinspirerte biffretten er utrolig lettlaget, men ikke mindre smaksintens og saftig av den grunn.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Det er ikke bare de vakre etikettene som gjør at disse vinene skiller seg ut
+
Godbiter i pollisten

Det er ikke bare de vakre etikettene som gjør at disse vinene skiller seg ut

Innholdet er fascinerende og absolutt noe for seg selv i australsk sammenheng, og mannen som har gitt navn til dem, lever opp til inntrykket.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Topp kjøp: Sørfransk spesialitet til skalldyrene
+
Ukens vin

Topp kjøp: Sørfransk spesialitet til skalldyrene

En drøm til østers, blåskjell og reker – samt nordmenns favoritt sushi, eller når du bare vil ha en herlig frisk hvitvin i glasset.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Bli med på en italiensk aften med nordisk vri
Matkurs og vinkurs
Winedinner 03. september i Oslo

Bli med på en italiensk aften med nordisk vri

Nyt 10 smakfulle småretter og 6 nøye utvalgte viner – alt satt sammen med kjærlighet for å gi deg en kveld du sent vil glemme.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik får du Sevilla-varme inn i negronien
Ukens drink

Slik får du Sevilla-varme inn i negronien

Med den nye ginen fra Tanqueray fra basisutvalget får negronien en karakter som matcher sommeren veldig godt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her