Oppskrifter mot oljeboring

Kan matoppskrifter på trykt papir stoppe oljeboring utenfor Vesterålen?
Redaksjonen
10 Mars 2010 - 15:51

Folkeaksjonen Oljefritt Lofoten, Vesterålen og Senja er i alle fall i gang med planleggingen av en kokebok fra Vesterålen og Lofoten, melder vol.no. Med seg på laget har de fått blant annet kjendiskokk Andreas Viestad. Folkeaksjonen mener mat er viktig argument mot oljeboring i utenfor Vesterålen.

- Det er en nasjonal sak å ta vare på mat- og naturressurser. Det er også en nasjonal sak og et historisk veivalg om Norge nå skal si ja eller nei til oljeboring i disse områdene. Derfor er det viktig at folk over hele landet engasjerer seg i denne saken, og at så mange som mulig får en kjennskap og et eierskap til Lofoten, Vesterålen og Senja, for å sikre en bred og opplyst debatt rundt dette viktige spørsmålet, heter det i et brev Folkeaksjonen har sendt ut til kommunene i distriktet.

Bevisstheten rundt og interessen for ren og kortreist mat er på stadig fremgang. En kokebok av den typen vi ser for oss, vil trekke på den eksistrende interessen for mat og matlaging, samtidig som det vil styrke folks bevissthet om matvaresikkerhetsspørsmål generelt og spesifikt for Vesterålen og Lofoten, mener Folkeaksjonen.

- Både fordi oljevirksomhet vil være et alvorlig inngrep i matfatet vårt, og fordi klimaendringer forårsaket av oljevirksomhet ødelegger for matproduksjon i hele verden.

Folkeaksjonen håper de berørte kommunene vil støtte bokutgivelsen med 10.000 kroner hver.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen
Guide
Vegetarisk jul

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen

Julesnurrer til forrett og vegister med rødkålslaw til hovedrett gjør den som velger grønt lykkelig også på julaften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

De beste ribbeoppskriftene fra langtidsstekt ribbe til porchetta
Julemat
Oppskrifter ribbe

De beste ribbeoppskriftene fra langtidsstekt ribbe til porchetta

Her er oppskriftene du trenger for å servere perfekt ribbe, ikke bare på julaften, men også når du har lyst på en ny smak.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Så lekker kan juletorsken bli
Dagens rett

Så lekker kan juletorsken bli

For mange er torsk toppen av lykke til jul, og det er ikke rart når du får den servert slik som her i mandelpotetsuppe med spinat og hollandaise

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Klar for en ny måte å lage juleribbe på - med garantert sprø svor?
Dagens rett
Ribbe i melk

Klar for en ny måte å lage juleribbe på - med garantert sprø svor?

Det er lov til å eksperimentere med julematen, og her får du en oppskrift på en spennende vri på den tradisjonelle ribba.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen
Guide
Vegetarisk jul

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen

Julesnurrer til forrett og vegister med rødkålslaw til hovedrett gjør den som velger grønt lykkelig også på julaften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

De beste ribbeoppskriftene fra langtidsstekt ribbe til porchetta
Julemat
Oppskrifter ribbe

De beste ribbeoppskriftene fra langtidsstekt ribbe til porchetta

Her er oppskriftene du trenger for å servere perfekt ribbe, ikke bare på julaften, men også når du har lyst på en ny smak.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Juleskinke hører med på en ekte julemeny
Dagens rett
Juleskinke med sennepsaus og ovnsbakte rotgrønnsaker

Juleskinke hører med på en ekte julemeny

Enten du planlegger et julekoldtbord eller en meny med flere retter, er denne oppskriften på juleskinke verd å prøve ut.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Så lekker kan juletorsken bli
Dagens rett

Så lekker kan juletorsken bli

For mange er torsk toppen av lykke til jul, og det er ikke rart når du får den servert slik som her i mandelpotetsuppe med spinat og hollandaise

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her