Øraas er årets Bondelagskokk

- Fremmer mangfold og lokale råvarer.
14 Mars 2011 - 14:51

Kurt Sverre Øraas er tildelt prisen Årets nye Bondelagskokk. Ørass er kokk og daglig leder på Vertshuset Curtisen på Fredriksten festning i Halden. Tidligere er han to ganger blitt regionsmester i Ganefart - lokal mat langs veien.

Norges Bondelagskokk er en utnevnelse som er høyt verdsatt bland kokker og serveringssteder som er genuint interessert av hvor maten kommer fra, hvordan maten blir produsert og vise linken fra jord til bord, skriver Fylkesmannen i Østfold i en pressemelding. Det er åttende gang Norges Bondelag utnevner en bondelagskokk.

Valget av Øraas begrunnes blant annet med at han i en årrekke har vært opptatt av å fremme mangfoldet innen norsk matproduksjon generelt og råvarer fra Østfold og Akershus spesielt gjennom sitt engasjement i matnettverket Regional Matkultur, hvor han også er styremedlem.

Øraas sier han gleder seg til å fortsette med å lage god lokal mat i Østfold, videreutvikle og formidle kunnskap om maten fra fylket.

Han skal også ha ansvaret for å drifte kjøkkenet, restauranten med cateringsvirksomhet på Inspiria, tidligere Science Centeret i Østfold. Her skal maten lokal, sunn og produkter fra næringsmiddelbedriftene i Østfold være sentral. Sentralt i satsingen vil også Inspiria være som en opplæringsarena for alle elever i grunnskolen fra 1. til 10. trinn i hele fylket.

- Jeg håper kjøkkenet skal bidra til produktutvikling for lokale produsenter i regionen, bli et opplevelsessenter for store og små hvor de skal få vite mer om energi, miljø og helsespørsmål i forbindelse med mat og landbruk. Det er viktig å formidle matvarer til unge i eget fylke og i hele landet for den del, sier Kurt. S. Øraas.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris
+
Ukens vin

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris

Eller en 16 år gammel merlot til samme pris – begge kommer med en spesiell historie.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Her finner du november-utgaven 2025 av Apéritif magasin
+

Her finner du november-utgaven 2025 av Apéritif magasin

Opplev storsatsingen på Nasjonalbiblioteket med Credo og Heidi Bjerkan, møt verdens mest toneangivende kokk gjennom de siste tiårene, Ferran Adria og verdens mest bærekraftige restaurant Aponiente, blant annet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Nyheter taxfree: De flytende julegavene kan fint kjøpes på flyplassen
+
Tester

Nyheter taxfree: De flytende julegavene kan fint kjøpes på flyplassen

Stopper du opp i taxfreebutikken på neste utenlandsreise, er det en håndfull interessante nyheter du kan plukke med deg hjem - som julegave til deg selv eller andre.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Lilleputtlandet Moldova hevder seg i skyggen av Ukrainakrigen
+

Lilleputtlandet Moldova hevder seg i skyggen av Ukrainakrigen

Vingården Milestii Mici i Moldova huser verdens største vinkjeller med rundt to millioner flasker som Moldova har søkt om Unesco-beskyttelse for. Men hvorfor er det så mange flasker til overs fra 1986-årgangen?

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris
+
Ukens vin

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris

Eller en 16 år gammel merlot til samme pris – begge kommer med en spesiell historie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Her finner du november-utgaven 2025 av Apéritif magasin
+

Her finner du november-utgaven 2025 av Apéritif magasin

Opplev storsatsingen på Nasjonalbiblioteket med Credo og Heidi Bjerkan, møt verdens mest toneangivende kokk gjennom de siste tiårene, Ferran Adria og verdens mest bærekraftige restaurant Aponiente, blant annet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin
+
Godbiter i pollisten

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin

Gjennom gamle og upodete vinstokker, økologisk dyrking og forsiktig vinmaking skaper De Martino et nytt og spennende møte med chilensk vin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Old-school rødvinskupp fra Portugal
+
Ukens vin

Old-school rødvinskupp fra Portugal

149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Ingenting er som hjemmelaget fiskegrateng
Dagens rett
Fiskegrateng

Ingenting er som hjemmelaget fiskegrateng

Det er ingen grunn til å overlate til andre å lage fiskegratengen. Oppskriften får du her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Nyheter taxfree: De flytende julegavene kan fint kjøpes på flyplassen
+
Tester

Nyheter taxfree: De flytende julegavene kan fint kjøpes på flyplassen

Stopper du opp i taxfreebutikken på neste utenlandsreise, er det en håndfull interessante nyheter du kan plukke med deg hjem - som julegave til deg selv eller andre.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her