Øraas er årets Bondelagskokk

- Fremmer mangfold og lokale råvarer.
14 Mars 2011 - 14:51

Kurt Sverre Øraas er tildelt prisen Årets nye Bondelagskokk. Ørass er kokk og daglig leder på Vertshuset Curtisen på Fredriksten festning i Halden. Tidligere er han to ganger blitt regionsmester i Ganefart - lokal mat langs veien.

Norges Bondelagskokk er en utnevnelse som er høyt verdsatt bland kokker og serveringssteder som er genuint interessert av hvor maten kommer fra, hvordan maten blir produsert og vise linken fra jord til bord, skriver Fylkesmannen i Østfold i en pressemelding. Det er åttende gang Norges Bondelag utnevner en bondelagskokk.

Valget av Øraas begrunnes blant annet med at han i en årrekke har vært opptatt av å fremme mangfoldet innen norsk matproduksjon generelt og råvarer fra Østfold og Akershus spesielt gjennom sitt engasjement i matnettverket Regional Matkultur, hvor han også er styremedlem.

Øraas sier han gleder seg til å fortsette med å lage god lokal mat i Østfold, videreutvikle og formidle kunnskap om maten fra fylket.

Han skal også ha ansvaret for å drifte kjøkkenet, restauranten med cateringsvirksomhet på Inspiria, tidligere Science Centeret i Østfold. Her skal maten lokal, sunn og produkter fra næringsmiddelbedriftene i Østfold være sentral. Sentralt i satsingen vil også Inspiria være som en opplæringsarena for alle elever i grunnskolen fra 1. til 10. trinn i hele fylket.

- Jeg håper kjøkkenet skal bidra til produktutvikling for lokale produsenter i regionen, bli et opplevelsessenter for store og små hvor de skal få vite mer om energi, miljø og helsespørsmål i forbindelse med mat og landbruk. Det er viktig å formidle matvarer til unge i eget fylke og i hele landet for den del, sier Kurt. S. Øraas.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

De lekreste bobler finnes på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

De lekreste bobler finnes på 60+ pol

Denne champagne-neoklassikeren er ikke bare nydelig nå, men har dokumentert en usedvanlig god lagringsevne – etter omkorking.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Med denne er suksessen sikret for årets siste måltid
+
Ukens vin

Med denne er suksessen sikret for årets siste måltid

På plass på 180 pol, prisen er utrolig god, og den finnes sågar i magnum, også den til svært god pris.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Med denne oppskriften kan du fint nyte rødvin til torsken 
Dagens rett
Bakt torsk med burgundersaus

Med denne oppskriften kan du fint nyte rødvin til torsken 

For når torsken kommer med rødvinssaus, passer det faktisk veldig godt med rødvin. Men ikke hvilken som helst rødvin. 

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Så enkelt og raffinert kan du servere viltet
Dagens rett

Så enkelt og raffinert kan du servere viltet

Bak denne retten står ikke uventet en mester som også har produsert en av tidenes aller beste kokebøker.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
De lekreste bobler finnes på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

De lekreste bobler finnes på 60+ pol

Denne champagne-neoklassikeren er ikke bare nydelig nå, men har dokumentert en usedvanlig god lagringsevne – etter omkorking.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Med denne er suksessen sikret for årets siste måltid
+
Ukens vin

Med denne er suksessen sikret for årets siste måltid

På plass på 180 pol, prisen er utrolig god, og den finnes sågar i magnum, også den til svært god pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Kjør denne gavepakken til julekosen - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Dette drikker du til and
Tester

Dette drikker du til and

Andevennlige drikkevarer finner du innen alle kategorier og prisklasser. Her har du en rekke forslag som kan kalles allroundere når det er and på menyen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Med denne oppskriften kan du fint nyte rødvin til torsken 
Dagens rett
Bakt torsk med burgundersaus

Med denne oppskriften kan du fint nyte rødvin til torsken 

For når torsken kommer med rødvinssaus, passer det faktisk veldig godt med rødvin. Men ikke hvilken som helst rødvin. 

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her