Oslo satser på designhoteller

Etter internasjonal suksess med såkalte designhoteller skal det nå komme en rekke slike i Oslo. Konseptet skal gi økte rompriser.
Redaksjonen
11 Juni 2007 - 11:20

Trenden har vært klar internasjonalt de siste årene. Det har poppet opp designhoteller her og der.
 
Til tross for at begrepet designhotell ikke har noen klar definisjon er de fleste enige om at dette er hoteller som preges av et helhetlig design, at det er relativt luksuriøst og at det har en høy grad av personlig service og en historie. Alt dette gjør at rommene kan leies ut til en høyere pris.
 
Det kanskje mest kjente eksempelet på et designhotell er Sanderson i London.
 
Misbrukt
Men designhotell er kanskje det mest misbrukte ordet i hotellbransjen. For eksempel markedsføres Thon Hotell Gyldenløve i Bogstadveien som et designhotell. Her er det 164 rom og stilen er nordisk, lys, luftig og med friske farger.
 
Mange mener likevel at hotellet ikke er et designhotell ettersom det har både kjedenavn og City-merket. Men det er ikke Thon-kjeden enig i.
 
- Det kan godt være at noen mener det, men vi mener det er innholdet, altså interiøret og utformingen, som er det avgjørende. Aktiv bruk av helhetlig design gjør at Gyldenløve skiller seg ut, sier markedsdirektør Turid Nyeggen i Thon-kjeden til Kapital.
 
Flere prosjekter
I Kongens gate finner vi det gamle First Noble House som skal gjenåpnes som Grims Grenka. Men det er flere prosjekter i tillegg til dette. Mange kan for eksempel være fristet til å kalle Choice-kjedens Gabelshus for et designhotell.
 
Det samme gjelder Quality Hotel 33 som kjeden skal drive i det gamle hovedkvarteret til Alcatel på Økern.
 
- Det vil være noe helt annet. Men jeg har for stor respekt for begrepet designhotell til å ville bruke det, sier administrerende direktør Torgeir Silseth.
 
Også Rica-kjeden skal bygge i design-ånd og skal åpne et hotell i Pilestredet. Hotellet skal ha hundre rom og to restauranter. Hotellet skal være ferdig første kvartal i 2009.
 
Dyrere
Normen for et vanlig hotell er at det koster 0,3 årsverk per rom for å drive det. Ettersom designhoteller er bedre utstyrt, har flere detaljer og det er mer å passe på, regner man at det trengs 0,4-0,45 årsverk per rom.
 
Det betyr at kostnadene er høyere for å drive et designhotell, og dette må tas igjen på inntekter.
 
Svaret blir økte rompriser og et håp om færre bedriftsavtaler med store rabatter. Da er det liv laga for designhotellene.
 
Også Rezidor-kjeden har sagt at den skal starte opp en rekke luksushoteller  i løpet av få år.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Så nært grand cru du kan komme - men uten å betale den prisen
+
Tester

Så nært grand cru du kan komme - men uten å betale den prisen

Mens grand cru Burgund er utenfor de aller flestes økonomiske komfortsone, er det andre områder som leverer viner på samme høye nivå uten at du blir ranet. Blant mainyhetene er det utrolig mange sterke uttrykk som dokumenterer dette.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

For Henriot er vinen uten årgang den viktigste
+

For Henriot er vinen uten årgang den viktigste

Henriots rimeligste champagne inneholder vin fra 1969 og utover – det vil si fra mer enn ulike 50 årganger. Det er altså ikke av rene kommersielle hensyn at Henriot Souverain fremheves som sjelen i champagnehuset.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Denne proffe retten lager du på en halvtime
Dagens rett
Kveite med asparges og grønne erter

Denne proffe retten lager du på en halvtime

Det er god grunn til å lage skikkelig festmat når du har en slik råvare som kveite - og ikke minst friske grønnsaker. Denne oppskriften klarer alle.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Søndagsmiddag som får opp appetitten
Dagens rett
Kyllinglår med pepperrot- og gressløksmør

Søndagsmiddag som får opp appetitten

Denne kyllingretten er sommerlig og samtidig smaksrik. Perfekt etter en lang tur i skogen. Oppskriften er såre enkel.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Så nært grand cru du kan komme - men uten å betale den prisen
+
Tester

Så nært grand cru du kan komme - men uten å betale den prisen

Mens grand cru Burgund er utenfor de aller flestes økonomiske komfortsone, er det andre områder som leverer viner på samme høye nivå uten at du blir ranet. Blant mainyhetene er det utrolig mange sterke uttrykk som dokumenterer dette.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

For Henriot er vinen uten årgang den viktigste
+

For Henriot er vinen uten årgang den viktigste

Henriots rimeligste champagne inneholder vin fra 1969 og utover – det vil si fra mer enn ulike 50 årganger. Det er altså ikke av rene kommersielle hensyn at Henriot Souverain fremheves som sjelen i champagnehuset.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund
+
Godbiter i pollisten

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund

Denne produsenten lager vinene etter alle kunstens regler, og det kjennes på smaken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene
+
Ukens vin

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene

Gjør en gresk vri på 1. mai-helgen i år, fr den ene kan du plukke med deg allerede i dag i de fleste polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Her finner du maiutgaven 2025 av Apéritif magasin
+

Her finner du maiutgaven 2025 av Apéritif magasin

Bli med til stjernerestauranten Savage i Oslo, opplev Franciacorta på sykkel, Etna rundt og et dypdykk i Oaxacas gastronomi og ekte mezcal.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Denne proffe retten lager du på en halvtime
Dagens rett
Kveite med asparges og grønne erter

Denne proffe retten lager du på en halvtime

Det er god grunn til å lage skikkelig festmat når du har en slik råvare som kveite - og ikke minst friske grønnsaker. Denne oppskriften klarer alle.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her