Oslo vil få slutt på grisefylla på utesteder

Byrådet ser mot Sverige for å slutt på overskjenking.
11 Oktober 2011 - 17:29

Det svenske Stad-prosjektet er inspirasjon for Oslo-byrådets nye tiltak «Skjenkevett». Prosjektet har fått ned voldsbruken i Sverige med hele 30 prosent, og byrådet ønsker å få til liknende resultater i Oslo.

- Vi er i gang med en norsk variant av det Stad-prosjektet. Vi ønsker å redusere overskjenking og skjenking av mindreårige, sier Byråd for eldre og sosiale tjenester, Anniken Hauglie, til NRK.

Prosjektet er et samarbeid med Oslo kommune, Oslo-politiet, Helsedirektoratet og utelivsbransjen.

- Noen aktører trenger kanskje å få inndratt skjenkebevilgningen for å forstå alvoret, andre trenger kanskje litt tips og råd på veien. Vi ønsker et godt og tett samarbeid med bransjen, sier Hauglie.

Kommunen har tidligere mottatt kritikk for ikke å inndra nok skjenkebevillinger, men ifølge Hauglie har problemet vært mangelfulle rapporter fra politiet. Grundigere rapporter og mer målrettede skjenkekontroller skal bidra til mindre overskjenking. Det blir imidlertid ikke aktuelt å endre skjenketidene i Oslo med det første, skriver Nettavisen.

Utelivsnæringen i Oslo er positiv til tiltaket, og tror det kan øke bevisstheten til de som serverer alkohol. «Skjenkevett» alene vil imidlertid ikke få slutt på overskjenking og alkoholservering av mindreårige.

Tillitsvalgt i NHO reiseliv i Oslo og Akershus, Espen Holm, mener flere tiltak, som kollektivtrafikk og mer synlig politi, må på plass dersom målsettingen skal nås.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag
Dagens rett

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag

Lammefilet er en eksklusiv, men svært enkel råvare å ha med å gjøre. Bare pass på å ikke steike den for mye. Her er oppskriften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Imponer med denne lekre fiskeretten: Sitronstekt piggvar
Dagens rett

Imponer med denne lekre fiskeretten: Sitronstekt piggvar

Vi har satt en av våre aller beste fisker på menyen til helgens festmiddag.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slik lager du Bonnie Fizz - en forfriskende drink med gin og bringebær
Ukens drink

Slik lager du Bonnie Fizz - en forfriskende drink med gin og bringebær

Kombinasjonen av bringebær, bjørnebærlikør, champagne og gin og med en umiskjennelig smak av agurk og rose, kan ikke bli noe annet enn godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Her finner du september-utgaven 2025 av Apéritif magasin
+

Her finner du september-utgaven 2025 av Apéritif magasin

Vi tar turen til Veneto, Romagna, Slovenia, Østerrike og København.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag
Dagens rett

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag

Lammefilet er en eksklusiv, men svært enkel råvare å ha med å gjøre. Bare pass på å ikke steike den for mye. Her er oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Imponer med denne lekre fiskeretten: Sitronstekt piggvar
Dagens rett

Imponer med denne lekre fiskeretten: Sitronstekt piggvar

Vi har satt en av våre aller beste fisker på menyen til helgens festmiddag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Superseriøs rock’n roll-rødvin
+
Godbiter i pollisten

Superseriøs rock’n roll-rødvin

Når mencia blandes med hvitvinsdruer blir den ekstra lys, men sku ikke hunden på hårene, for bak skjuler det seg mye kraft.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallkjøp til biffen
+
Ukens vin

Knallkjøp til biffen

En solid og smaksrik rødvin til 200-lappen er velkomment bidrag til etter-ferie-økonomien.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Prøv denne eksotiske vrien på kylling fra grillen
Dagens rett

Prøv denne eksotiske vrien på kylling fra grillen

Persiskinspirerte retter er ikke hverdagskost, men det kan denne oppskriften fort gjøre dem til.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik lager du Bonnie Fizz - en forfriskende drink med gin og bringebær
Ukens drink

Slik lager du Bonnie Fizz - en forfriskende drink med gin og bringebær

Kombinasjonen av bringebær, bjørnebærlikør, champagne og gin og med en umiskjennelig smak av agurk og rose, kan ikke bli noe annet enn godt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her