Oslorestauranter med VM-stempel

55 VM-seritifiserte spisesteder skal fronte norsk matkultur.

55 restauranter i Oslo og omegn skal profilere norsk mat under Ski-VM og kan smykke seg med merket "Eat Norway - Pure & Tasteful" under Ski-VM i februar og mars. Dette er en del av profileringen av norsk mat.

- Ski-VM har tatt utfordringen jeg sendte dem for et år siden på en fremragende måte. Disse 55 restaurantene vil sammen med serveringsstedene for gjester og publikum i Holmenkollen vise fantastisk norsk matkultur og norske råvarer- fra hele landet, sier en godt fornøyd landbruks- og matminister Lars Peder Brekk.

- Det er veldig gøy at så mange spisesteder vil være med i VM-samarbeidet, sa styreleder Svein Aaser i arrangørselskapet Osl2011 da de 55 restaurantene ble presentert for pressen i forrige uke. Serveringsstedene er tydelig merket med en egen "Eat Norway"-logo. De har utviklet en spesiell VM-meny som er basert på norsk matkultur og med norske - gjerne sesongbaserte - råvarer.

Ski-VMs matprosjekt er ledet av kokk Kjetil Gundersen. Landbruks- og matdepartementet bidrar med 1,2 millioner kroner til prosjektet, mens Fiskeri- og kystdepartementet bidrar med 0,6 millioner kroner. Målet er å skape begeistring og matglede, og å bidra til at norske og utenlandske gjester får gode mat- og drikkeopplevelser under VM.

Les mer om de 55 VM-sertifiserte restaurantene på Ski-VMs nettsider

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen