Oslorestauranter med VM-stempel

55 VM-seritifiserte spisesteder skal fronte norsk matkultur.
Redaksjonen
18 Januar 2011 - 12:32

55 restauranter i Oslo og omegn skal profilere norsk mat under Ski-VM og kan smykke seg med merket "Eat Norway - Pure & Tasteful" under Ski-VM i februar og mars. Dette er en del av profileringen av norsk mat.

- Ski-VM har tatt utfordringen jeg sendte dem for et år siden på en fremragende måte. Disse 55 restaurantene vil sammen med serveringsstedene for gjester og publikum i Holmenkollen vise fantastisk norsk matkultur og norske råvarer- fra hele landet, sier en godt fornøyd landbruks- og matminister Lars Peder Brekk.

- Det er veldig gøy at så mange spisesteder vil være med i VM-samarbeidet, sa styreleder Svein Aaser i arrangørselskapet Osl2011 da de 55 restaurantene ble presentert for pressen i forrige uke. Serveringsstedene er tydelig merket med en egen "Eat Norway"-logo. De har utviklet en spesiell VM-meny som er basert på norsk matkultur og med norske - gjerne sesongbaserte - råvarer.

Ski-VMs matprosjekt er ledet av kokk Kjetil Gundersen. Landbruks- og matdepartementet bidrar med 1,2 millioner kroner til prosjektet, mens Fiskeri- og kystdepartementet bidrar med 0,6 millioner kroner. Målet er å skape begeistring og matglede, og å bidra til at norske og utenlandske gjester får gode mat- og drikkeopplevelser under VM.

Les mer om de 55 VM-sertifiserte restaurantene på Ski-VMs nettsider

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Med denne oppskriften kan du fint nyte rødvin til torsken 
Dagens rett
Bakt torsk med burgundersaus

Med denne oppskriften kan du fint nyte rødvin til torsken 

For når torsken kommer med rødvinssaus, passer det faktisk veldig godt med rødvin. Men ikke hvilken som helst rødvin. 

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Så enkelt og raffinert kan du servere viltet
Dagens rett

Så enkelt og raffinert kan du servere viltet

Bak denne retten står ikke uventet en mester som også har produsert en av tidenes aller beste kokebøker.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg
Ukens drink

Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg

Eggnog med en vri som er umulig å ikke bli hekta på. Du kan fint lage den i en bolle og servere den til flere.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Har du ikke fått nok ribbe?
Dagens rett
Glasert tapasribbe

Har du ikke fått nok ribbe?

Har du fortsatt en juleribbe i kjøleskapet eller rett og slett ikke er gått lei ennå, er dette løsningen: Glasert tapasribbe. Nam.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Med denne oppskriften kan du fint nyte rødvin til torsken 
Dagens rett
Bakt torsk med burgundersaus

Med denne oppskriften kan du fint nyte rødvin til torsken 

For når torsken kommer med rødvinssaus, passer det faktisk veldig godt med rødvin. Men ikke hvilken som helst rødvin. 

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Så enkelt og raffinert kan du servere viltet
Dagens rett

Så enkelt og raffinert kan du servere viltet

Bak denne retten står ikke uventet en mester som også har produsert en av tidenes aller beste kokebøker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Kjør denne gavepakken til julekosen - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lag en vri på gravlaksen
Dagens rett

Lag en vri på gravlaksen

Tyttebær er egnet til mer enn å være følge til kjøttkakene. De gjør underverker med laks som både kan spises gravet, stekes eller grilles.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg
Ukens drink

Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg

Eggnog med en vri som er umulig å ikke bli hekta på. Du kan fint lage den i en bolle og servere den til flere.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her