Ostefestival med flere deltagere

Det har gått ti år siden den første utgaven av festivalen Cheese, milk in all it´s shapes and forms. Det handler om ostefestivalen i Bra i Piemonte i Italia.

Festivalen arrangeres hvert annet år og det er Slow Food og byen Bra som står bak. I løpet av kort tid ble festivalen viktig for matindustrien og for ostekjennere.
 
Opp gjennom årene har det blitt lansert flere internasjonale kampanjer under festivalen. Det er også viktig for festivalen å støtte opp under lokale produsenter og promotere regionale produksjonsmetoder og skikker.
 
Alt om ost
Festivalen dekker hele spekteret innen ost og produksjon av ost og handler ikke bare om kommersielle spørsmål eller det ferdige produktet.
 
Årets utgave av Cheese - Le Forme del Latte - som festivalen heter på italiensk,  arrangeres fra 21. til 24. september. Her kan man få et utrolig innblikk i osteproduksjon fra hele verden. Årets fokusområde er blåmuggost, men det blir også mulig å delta på forelesninger, smakinger og mye annet.
 
Flere land
Noe som er nytt for året er deltagelsen fra nye EU-medlemmer fra Øst-Europa. Spesielt fremheves deltagere fra Romania og Bulgaria, som skal vise frem sine tradisjonsrike produksjonsteknikker.
 
Festivalen inkluderer også områdene Langhe og Roero og ost blir en viktig del av menyene på restaurantene i området. Det blir også servering av tradisjonell mat i smaksområdene, og det er også salg av mat langs gatene.
Mye å oppleve
Siden dette er en festival som fokuserer på Slow Food, så er smakinger og læren om smaksopplevelser en viktig del. Det finnes mange forskjellige ting å oppleve, både for barn og voksne. Det er til og med mulig å ta et Master of Cheese-kurs.
 
Det finnes også et eget område for barn som heter Cheese for Kids.
 
En annen nyhet ved årets festival er vinauksjonen der det er mulig å by på flasker produsert av Italias topp 300-produsenter.
 
Det er også mulig å følge produksjonen av tradisjonell mat fra Piemonte. Her kan publikum følge maten fra den er et dyr til den er ferdig laget.
 
Alle som besøker Bra i perioden 21. til 24. september har altså unike muligheter til å smake, lære, kjøpe og delta på festivalen.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen