Ostefestival med flere deltagere

Det har gått ti år siden den første utgaven av festivalen Cheese, milk in all it´s shapes and forms. Det handler om ostefestivalen i Bra i Piemonte i Italia.
Redaksjonen
17 Juli 2007 - 21:13

Festivalen arrangeres hvert annet år og det er Slow Food og byen Bra som står bak. I løpet av kort tid ble festivalen viktig for matindustrien og for ostekjennere.
 
Opp gjennom årene har det blitt lansert flere internasjonale kampanjer under festivalen. Det er også viktig for festivalen å støtte opp under lokale produsenter og promotere regionale produksjonsmetoder og skikker.
 
Alt om ost
Festivalen dekker hele spekteret innen ost og produksjon av ost og handler ikke bare om kommersielle spørsmål eller det ferdige produktet.
 
Årets utgave av Cheese - Le Forme del Latte - som festivalen heter på italiensk,  arrangeres fra 21. til 24. september. Her kan man få et utrolig innblikk i osteproduksjon fra hele verden. Årets fokusområde er blåmuggost, men det blir også mulig å delta på forelesninger, smakinger og mye annet.
 
Flere land
Noe som er nytt for året er deltagelsen fra nye EU-medlemmer fra Øst-Europa. Spesielt fremheves deltagere fra Romania og Bulgaria, som skal vise frem sine tradisjonsrike produksjonsteknikker.
 
Festivalen inkluderer også områdene Langhe og Roero og ost blir en viktig del av menyene på restaurantene i området. Det blir også servering av tradisjonell mat i smaksområdene, og det er også salg av mat langs gatene.
Mye å oppleve
Siden dette er en festival som fokuserer på Slow Food, så er smakinger og læren om smaksopplevelser en viktig del. Det finnes mange forskjellige ting å oppleve, både for barn og voksne. Det er til og med mulig å ta et Master of Cheese-kurs.
 
Det finnes også et eget område for barn som heter Cheese for Kids.
 
En annen nyhet ved årets festival er vinauksjonen der det er mulig å by på flasker produsert av Italias topp 300-produsenter.
 
Det er også mulig å følge produksjonen av tradisjonell mat fra Piemonte. Her kan publikum følge maten fra den er et dyr til den er ferdig laget.
 
Alle som besøker Bra i perioden 21. til 24. september har altså unike muligheter til å smake, lære, kjøpe og delta på festivalen.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

La deg inspirere til å bli lefsebaker
Guide

La deg inspirere til å bli lefsebaker

Du trenger bare en steketakke og disse oppskriftene for å komme i gang.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia
+

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia

En nærmest glemt drikk som skapte glede blant vinbønder og drueplukkere i Champagnes vinmarker, har nå fått en renessanse hos franske toppchefer. Arnaud Lallemand som står bak trestjerneren L’Assiette Champenoise i Reims er en av dem.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Be inn på en fyldig elggryte
Dagens rett
Rødvinsgryte av elg

Be inn på en fyldig elggryte

Har du ikke elgkjøtt, kan du godt bruke annet vilt eller tamt kjøtt i denne oppskriften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Slik har du ikke smakt klippfisk før
Dagens rett
Klippfisk trukket i olivenolje med sitronsaus og egg

Slik har du ikke smakt klippfisk før

I dag gir vi deg kanskje den beste oppskriften på hvordan du skal servere klippfisk.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
La deg inspirere til å bli lefsebaker
Guide

La deg inspirere til å bli lefsebaker

Du trenger bare en steketakke og disse oppskriftene for å komme i gang.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia
+

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia

En nærmest glemt drikk som skapte glede blant vinbønder og drueplukkere i Champagnes vinmarker, har nå fått en renessanse hos franske toppchefer. Arnaud Lallemand som står bak trestjerneren L’Assiette Champenoise i Reims er en av dem.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen
+
Godbiter i pollisten

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen

Når du ikke har råd til barolo eller ikke orker å vente til den blir drikkeklar, er dette et veldig godt alternativ – signert en av de beste.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris
+
Ukens vin

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris

Eller en 16 år gammel merlot til samme pris – begge kommer med en spesiell historie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Hjemmelagete fiskekaker er best med smaksrikt tilbehør som her
Dagens rett

Hjemmelagete fiskekaker er best med smaksrikt tilbehør som her

Bare prøv denne oppskriften på hjemmelagde seikarbonader med stuede grønnsaker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Be inn på en fyldig elggryte
Dagens rett
Rødvinsgryte av elg

Be inn på en fyldig elggryte

Har du ikke elgkjøtt, kan du godt bruke annet vilt eller tamt kjøtt i denne oppskriften.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her