Østers og laksefrikassé, timianmarinerte tomater og rucculasalat

Østers benyttes som oftest i naturell tilstand, altså ikke behandlet. I dagens rett skal vi imidlertid forsøke oss på en litt annen og spennende tilberedning der laks inngår i retten. Et godt og kanskje også sensuelt alternativ til våre andre forslag til hva du kan servere din aller kjæreste.

Under oppskriften finner du en link hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.

Østers og laksefrikassé, timianmarinerte tomater og rucculasalat

Antall porsjoner

4

Ingredienser

12 østers
1 dl vann
1 ss smør
350 g laksefilet
1 dl vann
pepper

Østerskrem:
1 stk sjalottløk
1 ss smør
1 dl hvitvin
4 dl fiskekraft
2 ss crème fraiche
30 g smør
østers med kraft
lime/sitronsaft
ca ½ ts pepperrot
salt
pepper
1 ss gressløk

Timianmarinert tomatsalat:
4 røde små tomater
1 fedd hvitløk
1 stk sjalottløk
1 ts tomatpure
0,25 dl god eddik
salt
pepper
1 ts frisk timian
1 dl olivenolje

Rucculasalat:
2 små bunter ruccula
1 ss gressløk
1 ss lime/sitronsaft
3 ss olivenolje
salt
pepper

Fremgangsmåte

Østers åpnes og trekkes forsiktig 1 minutt i vann og smør. Laks renskjæres og kuttes i store terninger, dampes lett i litt vann, ørlite salt og smør rett før servering.

Østerskrem:
Sjalottløk renses, finsnittes og freses blank, uten å ta farge, i smør. Hvitvin helles på og reduseres til 2 ss væske gjenstår. Fiskekraft og crème fraiche tilsettes og reduseres til ca halv mengde. Kaldt smør piskes inn.

Tilsett 4 av østersene med dampekraft og kjør glatt med stavmikser eller blender, smak til med lime/sitron, fersk revet pepperrot, salt og pepper. Finsnittet gressløk tilsettes rett før servering.

Timianmarinert tomatsalat:
Kutt et kryss i toppen av tomatene og legg i kokende vann til skallet begynner å løsne (ca. 15 sekunder). Tomatene tas opp og legges i kaldt vann til avkjøling. Skallet trekkes av og tomatene deles i båter. Rens bort innmat og rester av stilk. Rens og finkutt hvitløk og sjalottløk. Tilsettes i en bolle, eddik, tomatpure, salt og pepper tilsettes. Spe forsiktig i oljen under omrøring. Timian og tomatbåtene vendes i tomatdressingen og la trekke i minimum 1 time. Lunes forsiktig rett før servering.

Rucculasalat:
Salaten renses, vaskes og tørres. Vend i finsnittet gressløk, lime/sitron saft, olje, salt og pepper. Salat, marinerte tomater, laks og resten av østersen arrangeres fint på tallerken, saus skummes opp og legges fint på og litt rundt laksen.

NB! Vær forsiktig med salt da østers kan være litt salte i seg selv.

Sendt inn av

Foto: Eva Brænd

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Min Kokebok
Visste du at du nå kan legge alle dine gode oppskrifter ut på nettet? I Apéritifs nye tjeneste; Min Kokebok kan du opprette din egen profil der du samler alle de gode oppskriftene du har liggende i skap og skuffer hjemme. Har du tilgang på nett, ja da har du tilgang til dine oppskrifter - 24 timer i døgnet - uansett hvor du befinner deg.

Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Har du allerede registrert deg, kan du logge deg inn her .

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen