Østlandsk kokkemesterskap

Lørdag 13. oktober skal kokkelærlinger og elever fra hele Østlandet møtes til konkurranser med lokal mat som viktigste ingrediens.

Stedet er Forum Sandefjord vg skole. Her møtes elever fra VG2 kokkefag og kokkelærlinger til elevkonkurranse og østlandsmesterskap for kokkelærlinger. I forkant er det fylkesvise uttak av et elevlag og et lærlinglag som skal delta.
 
Lokale varer
Viktige kriterier for begge konkurransene er sammensetning og anretning av rettene, og bruk av lokale råvarer og produkter. I tillegg er det viktig hvordan menyen er framstilt, og en lokal historie skal følge rettene i elevkonkurransen. 
 
Presentasjon av finalemenyer og prøvesmaking er ca kl 11.30 for elevkonkurransen og kl 17.30 for lærlingkonkurransen.
 
Fagseminar med Osa
Øvrig program for dagen inneholder blant annet et fagseminar der Harald Osa snakker om norsk mathistorie, smak, gode råvarer og menyutvikling. I tillegg vil hvert fylke ha utstilling og salg av sin lokalmat. 
 
Dette er et samarbeid mellom alle østlandets kokkemesterlaug, Opplæringskontoret for hotell- og næringsmiddelfag i Vestfold og Fylkesmannens landbruksavdelinger i Vestfold, Telemark, Buskerud, Østfold, Oppland, Oslo og Akershus.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen