Øyna Gårdsmat fikk pris

Øyna Gårdsmat har fått Bygdeutviklingsprisen 2007 for Nord-Trøndelag.
Redaksjonen
12 Oktober 2007 - 18:49

Det hele startet i det små for sju år siden. I dag har Øyna Gårdsmat ti anerkjente produkter på markedet, fire pølser og seks forskjellige skinker. Dessuten leverer de ribbe og andre produkter til noen av de beste hotellene i landet.
 
Leier produksjon
Øyna Gårdsmat har ikke et eget videreforedlingsanlegg. Produktene blir leieprodusert hos Vilteksperten.
 
Tok sølv
Øyna karvemorr fikk sølv under NM i kjøttprodukter 2004. I tillegg har de hentet inspirasjon fra Spania til sin langtidsmodnede skinke, og snart lanserer de også en chorizo for restaurantmarkedet.
 
Dette er en pølse som fikk mye skryt av Sven Erik Renaa under matmessen i Trondheim i september. 
 
Positiv økonomi
Øyna Gårdsmat omsatte i 2006 for om lag 900 000 kroner og fikk et lite overskudd. Etter åtte måneder i 2007 har de passert fjorårets omsetning, og bunnlinjen viser også kr 50.000 i pluss.
 
BU-prisen
Den lokale BU-prisen er på 50 000 kroner. Fylkesvinnerne kjemper om den nasjonale prisen på 200 000 kroner. Aktuelle kandidater er personer eller bedrifter som har mottatt finansiering fra Innovasjon Norge siste fem år til landbruksrelatert bedriftsutvikling med basis i bygdas eller landbrukets ressurser.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Med denne oppskriften kan du fint nyte rødvin til torsken 
Dagens rett
Bakt torsk med burgundersaus

Med denne oppskriften kan du fint nyte rødvin til torsken 

For når torsken kommer med rødvinssaus, passer det faktisk veldig godt med rødvin. Men ikke hvilken som helst rødvin. 

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Så enkelt og raffinert kan du servere viltet
Dagens rett

Så enkelt og raffinert kan du servere viltet

Bak denne retten står ikke uventet en mester som også har produsert en av tidenes aller beste kokebøker.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg
Ukens drink

Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg

Eggnog med en vri som er umulig å ikke bli hekta på. Du kan fint lage den i en bolle og servere den til flere.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Har du ikke fått nok ribbe?
Dagens rett
Glasert tapasribbe

Har du ikke fått nok ribbe?

Har du fortsatt en juleribbe i kjøleskapet eller rett og slett ikke er gått lei ennå, er dette løsningen: Glasert tapasribbe. Nam.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Med denne oppskriften kan du fint nyte rødvin til torsken 
Dagens rett
Bakt torsk med burgundersaus

Med denne oppskriften kan du fint nyte rødvin til torsken 

For når torsken kommer med rødvinssaus, passer det faktisk veldig godt med rødvin. Men ikke hvilken som helst rødvin. 

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Så enkelt og raffinert kan du servere viltet
Dagens rett

Så enkelt og raffinert kan du servere viltet

Bak denne retten står ikke uventet en mester som også har produsert en av tidenes aller beste kokebøker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Kjør denne gavepakken til julekosen - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Dette drikker du til and
Tester

Dette drikker du til and

Andevennlige drikkevarer finner du innen alle kategorier og prisklasser. Her har du en rekke forslag som kan kalles allroundere når det er and på menyen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg
Ukens drink

Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg

Eggnog med en vri som er umulig å ikke bli hekta på. Du kan fint lage den i en bolle og servere den til flere.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her