Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din
Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif

Øystein Berentsen nybakt norgesmester

Øystein Berentsen(19) fra Lie Nielsen Konditori i Bergen, vant helgas NM for Ung Baker der nivået var veldig høyt. På de neste plassene fulgte Morten Skjold, også han fra samme bakeri. Anita Skoglund fra Dampbakeriet i Kristiansand kom på 3.plass.
Redaksjonen
20 April 2004 - 02:00

-Dette var knallbra. Det var grådig moro å se hva de hadde laget. Her hadde vi deltakere som ikke har vært i faget i mer enn noen måneder. Dette var virkelig imponerende. Kreativiteten blomstret, sier hoveddommer Knut Hammeren fra Cerealia.

-Dette gikk veldig bra. Produktene ble som planlagt. Jeg har trent ganske intensivt de siste 3-4 ukene og alt satt som det skulle i dag.
-Hva er det mest spesielle med det du laget?
-Det må være wienerbrødene. De er ganske spesielle. En spesiell innkjevlingsmetode gir et helt unikt produkt.

I juni er Øystein ferdig med læretiden hos Lie Nielsen Konditori. Deretter skal han jobbe i bedriften til oktober til verneplikten skal avtjenes:
-Da blir det vel kjøkkentjeneste?
-Nei, det blir det ikke. Jeg skal inn i garden, avslutter den nybakte norgesmesteren.

Øystein har også tidligere gjort det skarpt i Ung Baker. I fjor ble han nummer fire, mens han året før kom på andreplass. Øystein Berentsen og Morten Skjold skal representere Norge i Europamesterskapet for unge bakere (i Rouen i Frankrike) i oktober senere i år.

Deltagerne hadde 5 timer til disposisjon under konkurransen og skulle på den tiden produsere følgende produkter:
w Brød
w 3 forskjellige slags hvetesmåbrød (rundstykker, horn o.l.)
w 4 forskjellige slag søt gjærdeig (gjærbakst evt. kuvertbrød)
w 4 forskjellige sorter wienerbrød
w én av følgende oppgaver: garnert bløtkake/kake eller dekorasjonsbrød.

Kilde: bakeri.net
Foto: Anders Vangen

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår SMS-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Rosa snurrer er en fryd å bake og å spise
Ukens kake
Rødbet-snurrer med pistasjnøtter

Rosa snurrer er en fryd å bake og å spise

Rosafargen er så naturlig som den kan bli. Rødbeter kan nemlig brukes til mer enn sylting.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Denne magnumen vil du gjerne ha i huset
Godbiter i pollisten

Denne magnumen vil du gjerne ha i huset

Den er både knallgodt priset og en drøm å drikke. Den finnes også i normalflaske og ikke minst som en unik rosevin.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Denne herlige chiantien fungerer til mer enn pasta
+
Ukens vin

Denne herlige chiantien fungerer til mer enn pasta

Her får du så deilig sangiovesekarakter som du kan forvente for denne prisen.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Han tar albariño er stykke lenger
+
Klubb
Viner i begrenset antall kun for abonnenter

Han tar albariño er stykke lenger

Vinene til Rodrigo Méndez er så langt unna den lette og fruktige albariño-stilen som forbindes med Rias Baixas, det er mulig å komme.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Wienerschnitzel slik du aldri har smakt den før
Dagens rett
Kveite som wienerschnitzel

Wienerschnitzel slik du aldri har smakt den før

Når du bruker kveite istedet for kalv, blir denne klassiske og ganske enkle oppskriften en riktig så feststemt rett.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

I dag lager du tacoen på grillen og med mer trøkk enn du er vant til
Dagens rett
Karibisk fisketaco på grillen

I dag lager du tacoen på grillen og med mer trøkk enn du er vant til

I denne oppskriften er kjøttdeigen byttet ut med fisk og tilbehøret er av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Bruk restene av påskelammet til denne smaksrike retten
Dagens rett
Marokkansk lam med tabbouleh

Bruk restene av påskelammet til denne smaksrike retten

I denne oppskriften får du brukt opp både lam- og sauserester. Med herlige innslag fra midtøsten blir påskelammet forvandlet til en ny og  magisk smaksopplevelse

Les hele saken
Bli en mesterkokk med Apéritifs tredagers kokkeskole
Matkurs og vinkurs
Apéritifs kokkeskole

Bli en mesterkokk med Apéritifs tredagers kokkeskole

Årets julegave for den gryende kokkespire - Våre dyktige kokker lærer deg kjøkkenets viktigste grunnprinsipper gjennom tre intense dager.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lam i gryte på fransk maner gjør jobben påskekvelden
Dagens rett
Lam på burgundervis

Lam i gryte på fransk maner gjør jobben påskekvelden

Lammekjøtt som får putre lenge i gryta med rødvin og andre godsaker er et veldig godt alternativ til lammestek.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Påsken er perfekt tidspunkt for en empanada-fest
Dagens rett
Empanadas som i Chile

Påsken er perfekt tidspunkt for en empanada-fest

Empanadas er chilensk nasjonalrett og derfor velegnet som festmat også her. Siden retten er lett å servere og spise, er den super hvis det er mange til bords.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her