Øyvind Rage fra Bristol vant det første «miksemaraton»

Øyvind Rage fra Bristol vant det første «miksemaraton»

60 bartendere mikset flere enn 100 drinker i tidenes første The Truth Cocktail Competition. Bristolbartenderen holdt helt ut.
Aase E. Jacobsen
16 Februar 2015 - 10:51

Øyvind Rage, barsjef på Bristol Bar, mikset Far Eastern Elixir i finalerunden og overbeviste derfor mest. Drinken som var en asiatiskinspirert martini, bestod av Absolut, litchi, rød chili og sitron i et pernodskylt glass. Garnityr var litchi og sitrontwist.

Den kom til i løpet av de 10 minuttene Øyvind og de fem andre finalistene hadde til rådighet.

Øyvind Rage mener at grunnen til at han vant var at han jobbet med å få hovedråvaren, i dette tilfellet vodka, til å skinne gjennom. Noe som ofte kan være en utfordring, spesielt for «nøytrale» ingredienser som vodka i møte med smakssterke elementer. Samtidig peker han på at han ved å legge vekt på presentasjonen og ikke minst det å «selge inn» drinken, slik en dyktig bartender skal gjøre, bidro til seier.

Noe som kan være en stor utfordring gitt det høye stressnivået i en slik drinkmiksekonkurranse som dette.

I finalen deltok også Ole Alexander Brekke (Barfly), Luis Vavik (Chair), Fredrik Blom (Horgan’s), Mathias Alsén (Brooms & Hatchets) og Marcus Droth (Jarmanns).

Finalen fant sted etter ni timers hektisk miksing. For de seks finalistene hadde klart seg gjennom tre foregående runder. Første utgave av The Truth Cocktail Competition samlet 60 bartendere som i første runde fikk en «mystery box» bestående av blant annet Beefeater, Lillet, grapefrukt, sitron og svart te.

I løpet av 10 minutter skulle de mikse en drink uten å hente hjelp utenfra. De 30 beste gikk videre til runde to hvor innholdet i den hemmelige boksen var byttet ut med Havana Club rom, hvit og mørk sjokolade, krydder, kokos og lime.

I tredje runde fikk de gjenværende 12 deltakerne seg forelagt følgende ingredienser: Four Roses, ingefær, lønnesirup og sitron.

Vinneren Øyvind Rage kan ikke få fullrost initiativet fra bartender på Verité, Aker Brygge, Zulu Napa, som samlet så mange bartendere fra et femtitalls barer.

-Vi trenger flere slike konkurranser hvor alle er like velkomne og alle får prøve seg. Dessuten er det viktig å ha det gøy, sier Øyvind.

Zulu på sin side forklarer bakgrunnen for initiativet slik:

-Min inspirasjon er fra Masterchef hvor deltakerne får en «mystery box» som de skal lage en rett av på kort tid uten forberedelser elle forhåndskunnskap om hvilke ingredienser de får bruke. Jeg tenkte hvor kult det ville være å gjøre for bartendere å lage en drink etter samme ide.

Foto: Julie H. Amundsen

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår SMS-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Imponer gjestene med denne vidunderlige ceviche-oppskriften
Dagens rett
Ceviche Chifero

Imponer gjestene med denne vidunderlige ceviche-oppskriften

Denne oppskriften ser kanskje komplisert ut, men er egentlig ganske så enkel. Lager du den klassiske tigermelken kvelden før, har du i tillegg en meget sofistikert middag på under 15 minutter.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Når du har lyst på en pause fra spritzen
Ukens drink
Sloe gin fizz

Når du har lyst på en pause fra spritzen

Den friske smaken av slåpebær er perfekt i sommervarmen, og drinken kan varieres i det uendelige.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Gyros er grekernes svar på rullekebab og  er det perfekte tilskuddet til helgekosen
Dagens rett
Gresk gyros

Gyros er grekernes svar på rullekebab og  er det perfekte tilskuddet til helgekosen

Om du har tenkt til å ta frem grillen denne helgen eller kose deg innendørs ,er gyros fredags-middagen du har lengtet etter.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Friskt og syrlig eller fyldig og komplekst preger ølene i månedens spesialslipp
+
Tester
Nytt øl og mjød spesialpol juni 2021

Friskt og syrlig eller fyldig og komplekst preger ølene i månedens spesialslipp

Dette er tiden for å hamstre øl! I Vinmonopolets spesialslipp for juni finner du flere komplekse og friske klassikere i storflasker som er perfekte til å lagre til den store post-koronafeiringen.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Imponer gjestene med denne vidunderlige ceviche-oppskriften
Dagens rett
Ceviche Chifero

Imponer gjestene med denne vidunderlige ceviche-oppskriften

Denne oppskriften ser kanskje komplisert ut, men er egentlig ganske så enkel. Lager du den klassiske tigermelken kvelden før, har du i tillegg en meget sofistikert middag på under 15 minutter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Gyros er grekernes svar på rullekebab og  er det perfekte tilskuddet til helgekosen
Dagens rett
Gresk gyros

Gyros er grekernes svar på rullekebab og  er det perfekte tilskuddet til helgekosen

Om du har tenkt til å ta frem grillen denne helgen eller kose deg innendørs ,er gyros fredags-middagen du har lengtet etter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Dette er den eneste oppskriften du trenger på cæsarsalat
Dagens rett
Klassisk Cæsarsalat

Dette er den eneste oppskriften du trenger på cæsarsalat

Cæsarsalat er kanskje verdens mest berømte salat, og det med god grunn.  Dette er beskjedenhet i all sin prakt.

Les hele saken
Bli en mesterkokk med Apéritifs tredagers kokkeskole
Matkurs og vinkurs
Apéritifs kokkeskole

Bli en mesterkokk med Apéritifs tredagers kokkeskole

Årets julegave for den gryende kokkespire - Våre dyktige kokker lærer deg kjøkkenets viktigste grunnprinsipper gjennom tre intense dager.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Om du ikke tør å plukke ingrediensene selv, kan du bruke grønnkål fra butikken
Dagens rett
Zrazy fylt med russekål – fylte ukrainske potetboller

Om du ikke tør å plukke ingrediensene selv, kan du bruke grønnkål fra butikken

I disse potetbollene er det nemlig en av de mest forhatte "ugress"-sortene som inngår. Russekål kan du med god samvittighet plukke.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Råmarinert fisk er den perfekte middagsløsningen når det er sommer og varmt
Dagens rett
Råmarinert kveitefilet med tapenadedressing og parmesan

Råmarinert fisk er den perfekte middagsløsningen når det er sommer og varmt

Når det koker på kjøkkenet, må tiden du tilbringer der reduseres til et minimum. Da kommer denne retten inn som en reddende engel. Den smaker da også himmelsk.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her