På plass i Åre

Det er ikke bare alpinisten Aksel Lund Svindal som gjør seg bemerket under ski-VM i Åre. Norske kokker er nemlig også i ilden.

Svindal tar gull i bakken, mens kokkene tar gull i den forstand at de stod bak den offisielle åpningsmiddagen. Dessuten har de hatt en rekke celebre gjester under mesterskapet. Og sannelig er de ikke snauere enn at de kaller det et avbrekk i hverdagen.

Det handler om noen av Norges beste kokker. På en slags ferie med innlagt jobb.

- Svein Erik Renaa, jeg og et par andre kokker fra Credo lager mat her under VM. Vi har for eksempel hatt Franz Klammer og Anita Wachter på besøk. Her om dagen arrangerte vi også 40 årskalas for Wachter. Kristin Kaspersen og en rekke andre har vært her, blant annet mange av alpinistene, forteller Calle Feght.

Til daglig på Credo i Trondheim, nå altså på plass i Åre.

Gammelt pensjonat
Det er ikke tilfeldig. Feght med følge bruker nemlig en god del tid i det svenske skistedet.

- Jeg, Svein Erik og Rune Pal kjøpte et gammelt pensjonat her i Åre som vi har pusset opp. Vi har holdt det i 60-talls stil. Så derfor er vi en del i Åre. Vi må jo leie ut stedet en gang eller to i løpet av året, for det er rimelig kostbart. Det er høye driftskostnader på et svært hus oppe på fjellet, sier Feght.

Selv om det akkurat denne gangen er litt jobbing, er det åpenbart mye moro også. Kokkene har blant annet laget Havets festbord oppe på fjellet sammen med Eksportutvalget for fisk. Men tar seg også noen turer i bakken. Litt fritid blir det, tross alt.

"Alle" kommer
- Åpningsmiddag med svenskekongen var jo moro, og nå har de meldt sin ankomst alle mann, fra Stenmark til de norske, så det er kjempemoro, sier Feght.

Er dette av avbrekk i hverdagen deres?

- Ja, helt klart, det er et avbrekk for oss. Nå står vi på ski, og jeg har mistet Svein Erik, men det er jo greit, ler Feght.

Det er ikke noen dårlig arbeidsdag, det?

- Nei, det er jo ikke det, det er helt fantastisk..

Livlig
De norske medaljene skapte liv i Åre.
 
- Det var jo så artig det var vilt. Vi var på fest med de norske alpinistene etter at vi var ferdige med vårt. Etter den første gullmedalje til Svindal var det helt vanvittig nede på torget, der hvor alpinistene får medaljene sine, forteller Feght på mobil.

Samtidig som han sklir rundt i den svenske fjellheimen. På leting etter Svein Erik Renaa.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen