På plass i Åre

Det er ikke bare alpinisten Aksel Lund Svindal som gjør seg bemerket under ski-VM i Åre. Norske kokker er nemlig også i ilden.
Redaksjonen
15 Februar 2007 - 13:32

Svindal tar gull i bakken, mens kokkene tar gull i den forstand at de stod bak den offisielle åpningsmiddagen. Dessuten har de hatt en rekke celebre gjester under mesterskapet. Og sannelig er de ikke snauere enn at de kaller det et avbrekk i hverdagen.

Det handler om noen av Norges beste kokker. På en slags ferie med innlagt jobb.

- Svein Erik Renaa, jeg og et par andre kokker fra Credo lager mat her under VM. Vi har for eksempel hatt Franz Klammer og Anita Wachter på besøk. Her om dagen arrangerte vi også 40 årskalas for Wachter. Kristin Kaspersen og en rekke andre har vært her, blant annet mange av alpinistene, forteller Calle Feght.

Til daglig på Credo i Trondheim, nå altså på plass i Åre.

Gammelt pensjonat
Det er ikke tilfeldig. Feght med følge bruker nemlig en god del tid i det svenske skistedet.

- Jeg, Svein Erik og Rune Pal kjøpte et gammelt pensjonat her i Åre som vi har pusset opp. Vi har holdt det i 60-talls stil. Så derfor er vi en del i Åre. Vi må jo leie ut stedet en gang eller to i løpet av året, for det er rimelig kostbart. Det er høye driftskostnader på et svært hus oppe på fjellet, sier Feght.

Selv om det akkurat denne gangen er litt jobbing, er det åpenbart mye moro også. Kokkene har blant annet laget Havets festbord oppe på fjellet sammen med Eksportutvalget for fisk. Men tar seg også noen turer i bakken. Litt fritid blir det, tross alt.

"Alle" kommer
- Åpningsmiddag med svenskekongen var jo moro, og nå har de meldt sin ankomst alle mann, fra Stenmark til de norske, så det er kjempemoro, sier Feght.

Er dette av avbrekk i hverdagen deres?

- Ja, helt klart, det er et avbrekk for oss. Nå står vi på ski, og jeg har mistet Svein Erik, men det er jo greit, ler Feght.

Det er ikke noen dårlig arbeidsdag, det?

- Nei, det er jo ikke det, det er helt fantastisk..

Livlig
De norske medaljene skapte liv i Åre.
 
- Det var jo så artig det var vilt. Vi var på fest med de norske alpinistene etter at vi var ferdige med vårt. Etter den første gullmedalje til Svindal var det helt vanvittig nede på torget, der hvor alpinistene får medaljene sine, forteller Feght på mobil.

Samtidig som han sklir rundt i den svenske fjellheimen. På leting etter Svein Erik Renaa.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling
+

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling

Heidi Bjerkans Credo har gjenoppstått i sin tredje og helt nye versjon på Nasjonalbiblioteket i Oslo, hvor formidling av ekte matkultur er hovedmålet – og det for alle budsjetter.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Juleskinke og rødkål i paien er kjempegodt
Dagens rett

Juleskinke og rødkål i paien er kjempegodt

Har du rester igjen etter førjulsfesten, er det en pai du skal lage. Prøv bare denne oppskriften selv med juleskinke og rødkål.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten
+
Godbiter i pollisten

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten

Det som gjør dem så spesielle er at de er laget av druer som kunne vært brukt til den letteste sherrystilen, men uten spritforsterkning.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Glad i musserende vin? Smak forskjellene og finn din favoritt!
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking lørdager kl. 14.30 i Oslo

Glad i musserende vin? Smak forskjellene og finn din favoritt!

Er du nysgjerrig på hva som faktisk er forskjellen på musserende viner? Denne ettermiddagen får du muligheten til å smake 6 ulike musserende viner. En perfekt vinsmaking for vennegjengen!

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling
+

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling

Heidi Bjerkans Credo har gjenoppstått i sin tredje og helt nye versjon på Nasjonalbiblioteket i Oslo, hvor formidling av ekte matkultur er hovedmålet – og det for alle budsjetter.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her