Påfyll til påskekjøkkenet

Kokebøkene bør ha en like selvfølgelig plass i påskebagasjen som krimen.
Aase E. Jacobsen
05 April 2006 - 10:13

Det er ingen grunn til å mistenke den legendariske fransk-britiske kokken Michel Roux for å spekulere i den økte interessen for egg før påske da han ga ut sin kokebok eggs for et år siden. Hans intensjon var å demonstrere hvilken fantastisk råvare egget er. Den norske utgaven Egg kommer imidlertid ut i perfekt timing til påske, men har selvsagt en langt større potensial enn å stables inn i hyttas kokebokavdeling.

For på samme måte som Roux' bok om Sauser som burde være obligatorisk eie for en hver hobbykokk (kommer snart i nytt opplag), gir Egg en grundig innføring i råvarens bruksområder og tilberedningsmetoder. Og ikke bare klassiske sådanne. Her er inspirasjon fra alle verdenshjørner, både i salte og søte varianter.
Kroner 339. Cappelen.
 

En annen britisk superkokk, Gordon Ramsay, gjør seg også fortjent til å være med til fjells. Ikke bare på grunn av at tittelen på hans siste bok på norsk, Gjør det enkelt, passer omstendighetene. Men også fordi den gir tips til hvordan du kan lage god mat svært enkelt. Få ingredienser, gode råvarer og en kjærlig kokkehånd er ikke bare det som trengs på ferie men også i hverdagen. Ta derfor også denne kokeboken med hjem igjen, for den er full av inspirasjon for den deilig tiden vi har i vente. Kroner 349. Gyldendal.
 

Er bokhylla på hytta skremmende tom for kokebøker, kan det lønne seg å fylle på med et helt bibliotek. Serien Velsmakende... koster bare kroner 99 pr bok og omfatter fem titler som .... italiensk, partymat, sommermat, kaker og brød og vegetarisk. Og som inneholder stort sett svært enkle oppskrifter med begrenset antall ingredienser. Selvsagt er det en og annen ingrediens som ikke er tilgjengelig i fersk form i påskefjellets matbutikker, men det er lov å bruke frosne eller hermetiske alternativer når det er påkrevet.
Kroner 99 pr. bok. Gyldendal
 
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Nyheter brennevin: At så ung svært røykpreget whisky kan være så supergodt balansert, er et mirakel
+
Tester

Nyheter brennevin: At så ung svært røykpreget whisky kan være så supergodt balansert, er et mirakel

Men det er ikke bare ung whisky i toppklassen blant novembernyhetene, også vellagret cognac av en annen verden.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Når en iskaffe får smak av appelsin og vodka, blir den faktisk varmende
Ukens drink

Når en iskaffe får smak av appelsin og vodka, blir den faktisk varmende

Iskaffe er kanskje ikke førstevalget i november, men litt denne kombinasjonen føles nesten som medisin. Viktigst er at den smaker godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte
+
Godbiter i pollisten

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte

Tørr bordvin fra Madeira vekker stadig større interesse – og denne er et strålende bevis på hva øya langt ute i havet kan by på.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Unikt historisk besøk i basishyllene i november
+
Tester

Unikt historisk besøk i basishyllene i november

Vi snakker om den opprinnelige "hellige vinen" vinsanto fra Santorini som finnes i et begrenset antall flasker. Begrenset antall gjelder også andre av godbitene i basis i november, så julehandelen kan starte allerede nå.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Nyheter brennevin: At så ung svært røykpreget whisky kan være så supergodt balansert, er et mirakel
+
Tester

Nyheter brennevin: At så ung svært røykpreget whisky kan være så supergodt balansert, er et mirakel

Men det er ikke bare ung whisky i toppklassen blant novembernyhetene, også vellagret cognac av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Når en iskaffe får smak av appelsin og vodka, blir den faktisk varmende
Ukens drink

Når en iskaffe får smak av appelsin og vodka, blir den faktisk varmende

Iskaffe er kanskje ikke førstevalget i november, men litt denne kombinasjonen føles nesten som medisin. Viktigst er at den smaker godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Knallgod barolo for pengene
+
Godbiter i pollisten

Knallgod barolo for pengene

Denne har bare økt med en hundrelapp på 10 år.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg
+
Ukens vin

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg

Denne sørafrikanske hvitvinen har fått mye uønsket oppmerksomhet – men nå er kritikken stilnet – og vinen er et like godt kjøp som alltid.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Tapasbollene kan også lages av kylling
Dagens rett

Tapasbollene kan også lages av kylling

Saftige kjøttboller hører hjemme på et hvert tapasbord og er perfekt fredagssnack. De kan fint lages av kyllingkjøttdeig.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte
+
Godbiter i pollisten

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte

Tørr bordvin fra Madeira vekker stadig større interesse – og denne er et strålende bevis på hva øya langt ute i havet kan by på.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her