Påfyll til påskekjøkkenet

Kokebøkene bør ha en like selvfølgelig plass i påskebagasjen som krimen.
Aase E. Jacobsen
05 April 2006 - 10:13

Det er ingen grunn til å mistenke den legendariske fransk-britiske kokken Michel Roux for å spekulere i den økte interessen for egg før påske da han ga ut sin kokebok eggs for et år siden. Hans intensjon var å demonstrere hvilken fantastisk råvare egget er. Den norske utgaven Egg kommer imidlertid ut i perfekt timing til påske, men har selvsagt en langt større potensial enn å stables inn i hyttas kokebokavdeling.

For på samme måte som Roux' bok om Sauser som burde være obligatorisk eie for en hver hobbykokk (kommer snart i nytt opplag), gir Egg en grundig innføring i råvarens bruksområder og tilberedningsmetoder. Og ikke bare klassiske sådanne. Her er inspirasjon fra alle verdenshjørner, både i salte og søte varianter.
Kroner 339. Cappelen.
 

En annen britisk superkokk, Gordon Ramsay, gjør seg også fortjent til å være med til fjells. Ikke bare på grunn av at tittelen på hans siste bok på norsk, Gjør det enkelt, passer omstendighetene. Men også fordi den gir tips til hvordan du kan lage god mat svært enkelt. Få ingredienser, gode råvarer og en kjærlig kokkehånd er ikke bare det som trengs på ferie men også i hverdagen. Ta derfor også denne kokeboken med hjem igjen, for den er full av inspirasjon for den deilig tiden vi har i vente. Kroner 349. Gyldendal.
 

Er bokhylla på hytta skremmende tom for kokebøker, kan det lønne seg å fylle på med et helt bibliotek. Serien Velsmakende... koster bare kroner 99 pr bok og omfatter fem titler som .... italiensk, partymat, sommermat, kaker og brød og vegetarisk. Og som inneholder stort sett svært enkle oppskrifter med begrenset antall ingredienser. Selvsagt er det en og annen ingrediens som ikke er tilgjengelig i fersk form i påskefjellets matbutikker, men det er lov å bruke frosne eller hermetiske alternativer når det er påkrevet.
Kroner 99 pr. bok. Gyldendal
 
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Nyheter taxfree: De flytende julegavene kan fint kjøpes på flyplassen
+
Tester

Nyheter taxfree: De flytende julegavene kan fint kjøpes på flyplassen

Stopper du opp i taxfreebutikken på neste utenlandsreise, er det en håndfull interessante nyheter du kan plukke med deg hjem - som julegave til deg selv eller andre.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Lilleputtlandet Moldova hevder seg i skyggen av Ukrainakrigen
+

Lilleputtlandet Moldova hevder seg i skyggen av Ukrainakrigen

Vingården Milestii Mici i Moldova huser verdens største vinkjeller med rundt to millioner flasker som Moldova har søkt om Unesco-beskyttelse for. Men hvorfor er det så mange flasker til overs fra 1986-årgangen?

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slik gir du torsken et ekstra kick a la bacalao
Dagens rett

Slik gir du torsken et ekstra kick a la bacalao

Torsk tåler mye smak i tilbehøret. Den får akkurat passe med juling i denne knallgode bacalaoinnspirerte oppskriften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Ferskt kjøtt og suppe er den aller beste søndagsmiddagen
Dagens rett

Ferskt kjøtt og suppe er den aller beste søndagsmiddagen

Ferskt kjøtt og suppe overgår det meste. Denne tar litt tid, men det har de fleste på en søndag.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Nyheter taxfree: De flytende julegavene kan fint kjøpes på flyplassen
+
Tester

Nyheter taxfree: De flytende julegavene kan fint kjøpes på flyplassen

Stopper du opp i taxfreebutikken på neste utenlandsreise, er det en håndfull interessante nyheter du kan plukke med deg hjem - som julegave til deg selv eller andre.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Lilleputtlandet Moldova hevder seg i skyggen av Ukrainakrigen
+

Lilleputtlandet Moldova hevder seg i skyggen av Ukrainakrigen

Vingården Milestii Mici i Moldova huser verdens største vinkjeller med rundt to millioner flasker som Moldova har søkt om Unesco-beskyttelse for. Men hvorfor er det så mange flasker til overs fra 1986-årgangen?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin
+
Godbiter i pollisten

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin

Gjennom gamle og upodete vinstokker, økologisk dyrking og forsiktig vinmaking skaper De Martino et nytt og spennende møte med chilensk vin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Old-school rødvinskupp fra Portugal
+
Ukens vin

Old-school rødvinskupp fra Portugal

149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik lager du en helnorsk burger av reinsdyr med kantareller og multedressing
Dagens rett
Burger av reinsdyr med kantareller og multedressing

Slik lager du en helnorsk burger av reinsdyr med kantareller og multedressing

Denne burgeren går utenpå det meste, og det til tross for at den er helt fri for både cheddar, ketchup og pommes frites.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik gir du torsken et ekstra kick a la bacalao
Dagens rett

Slik gir du torsken et ekstra kick a la bacalao

Torsk tåler mye smak i tilbehøret. Den får akkurat passe med juling i denne knallgode bacalaoinnspirerte oppskriften.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her