Påfyll til påskekjøkkenet

Kokebøkene bør ha en like selvfølgelig plass i påskebagasjen som krimen.

Det er ingen grunn til å mistenke den legendariske fransk-britiske kokken Michel Roux for å spekulere i den økte interessen for egg før påske da han ga ut sin kokebok eggs for et år siden. Hans intensjon var å demonstrere hvilken fantastisk råvare egget er. Den norske utgaven Egg kommer imidlertid ut i perfekt timing til påske, men har selvsagt en langt større potensial enn å stables inn i hyttas kokebokavdeling.

For på samme måte som Roux' bok om Sauser som burde være obligatorisk eie for en hver hobbykokk (kommer snart i nytt opplag), gir Egg en grundig innføring i råvarens bruksområder og tilberedningsmetoder. Og ikke bare klassiske sådanne. Her er inspirasjon fra alle verdenshjørner, både i salte og søte varianter.
Kroner 339. Cappelen.
 

En annen britisk superkokk, Gordon Ramsay, gjør seg også fortjent til å være med til fjells. Ikke bare på grunn av at tittelen på hans siste bok på norsk, Gjør det enkelt , passer omstendighetene. Men også fordi den gir tips til hvordan du kan lage god mat svært enkelt. Få ingredienser, gode råvarer og en kjærlig kokkehånd er ikke bare det som trengs på ferie men også i hverdagen. Ta derfor også denne kokeboken med hjem igjen, for den er full av inspirasjon for den deilig tiden vi har i vente. Kroner 349. Gyldendal.
 

Er bokhylla på hytta skremmende tom for kokebøker, kan det lønne seg å fylle på med et helt bibliotek. Serien Velsmakende... koster bare kroner 99 pr bok og omfatter fem titler som .... italiensk, partymat, sommermat, kaker og brød og vegetarisk . Og som inneholder stort sett svært enkle oppskrifter med begrenset antall ingredienser. Selvsagt er det en og annen ingrediens som ikke er tilgjengelig i fersk form i påskefjellets matbutikker, men det er lov å bruke frosne eller hermetiske alternativer når det er påkrevet.
Kroner 99 pr. bok. Gyldendal
 

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen