Pan blir Frost

Oslo (NW): I disse dager dukker en nyhet opp i Vinmonopolets hyller. Arcus Produkter håper at kreklingaperitiffen Frost blant annet skal bli en souvenir turister vil ta med seg hjem fra Norge. Les mer og få også drinkoppskrifter som egner seg i baren.
Redaksjonen
03 April 2001 - 02:00

Kreklingaperitiffen Pan ble første gang lansert i 1990, og har hatt en trofast tilhengerskare siden. Nå venter Arcus Produkter at nytt navn og utseende skal gi produktet større appell, både her i Norge og internasjonalt.

- Dette er natur på flaske, et helt rent produkt uten kunstige tilsetningsstoffer. Med et internasjonalt navn og tidsriktig design, vil vi også etter hvert satse på eksportmarkedet. Et naturlig brennevinsprodukt laget på arktiske kreklingbær er jo ganske eksotisk, sier produktsjef Sturla Rooth i Arcus Produkter.

Purpurrød farge
Det er designer Brita Bergsnov-Hansen i Adcore BMR som står bak Frosts nye design. Flasken har nå fått et mer trendy og minimalistisk utseende. Målet har også vært å få fram den praktfulle purpurrøde fargen kreklingbærene gir.

- Navn og design skal gi assosiasjoner til kulde og ren natur. Derfor har vi fått laget en flaske som ser ut som om den iser til nedenfra, forteller Bergsnov-Hansen.

Finnmarksbær
Destillatør Halvor Heuch i Arcus Produkter har komponert kreklingaperitiffen. Han beskriver smaken som syrlig og frisk, men med stor sødme.

- Jeg var på jakt etter en norsk råvare som kunne være utgangspunktet for et nytt produkt. I Nord-Norge er det lange tradisjoner for å bruke krekling til saftproduksjon, og det har også vært forsøkt vinproduksjon
på krekling, forteller Heuch. Han opplyser at kreklingbærene som brukes til Frost plukkes på Finnmarksvidda.

- Disse bærene holder høy kvalitet nettopp fordi de vokser så langt nord. I den arktiske midnattssola blir de ekstra saftige, sier Heuch. Han anbefaler å drikke Frost med soda, Farris eller vann og isbiter.

- Dessuten får man en nydelig aperitiff av å blande Frost med musserende vin eller tørr hvitvin. En del Frost til fire deler vin er passelig. Frost passer også ypperlig som iskremsaus eller over bærcocktailer, sier Heuch.

Her er bartender Lars Tillers egenkomponorte drinker med kreklingsmak:

Red Frost
1 cl Bacardi
2 cl Triple Sec
2 cl kremfløte

Shakes og helles langsomt over 3 cl Frost.

Frostmopolitan
2 cl Frost
2 cl vodka
6 cl tranebærjuice
litt ferskpresset lime.

Shakes med is og helles i avkjølt glass.

Foto: Ingunn Solli / Newswire

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis
+
Ukens vin

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis

Har du ikke prøvd denne vinen før, er det nå du skal slå til. For den byr på svært mye smak for pengene, og finnes i 60+ polutsalg.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Høstøl i verdensklasse og en skarp en for den som ikke får nok røyk
+
Tester

Høstøl i verdensklasse og en skarp en for den som ikke får nok røyk

Blant nyhetene i basis i september er det noen riktig gode øl, sider og brennevin som kan plukkes med på neste polbesøk og inkluderes i neste fårikålmåltid.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Endelig syrefrisk hvit burgunder (og til en veldig god pris)
+
Godbiter i pollisten

Endelig syrefrisk hvit burgunder (og til en veldig god pris)

Etter alle de noe søtladne 2023-burgunderne som strømmer inn på det norske markedet for tiden, kom denne som et frisk pust.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?
+

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?

Med vinregioner som Carnuntum, Eisenberg og Leithaberg og druer som blaufränkisch og zweigelt har Østerrike tatt et stort skritt i retning et rødvinsland å regne med.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis
+
Ukens vin

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis

Har du ikke prøvd denne vinen før, er det nå du skal slå til. For den byr på svært mye smak for pengene, og finnes i 60+ polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Høstøl i verdensklasse og en skarp en for den som ikke får nok røyk
+
Tester

Høstøl i verdensklasse og en skarp en for den som ikke får nok røyk

Blant nyhetene i basis i september er det noen riktig gode øl, sider og brennevin som kan plukkes med på neste polbesøk og inkluderes i neste fårikålmåltid.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Imponerende 55 finalister i Star Wine List Award Norway 2025

Blant et rekordstort antall påmeldte vinkart i konkurransen Star Wine List Award Norway er det også rekordmange finalister fordelt på ni ulike kategorier.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Superseriøs rock’n roll-rødvin
+
Godbiter i pollisten

Superseriøs rock’n roll-rødvin

Når mencia blandes med hvitvinsdruer blir den ekstra lys, men sku ikke hunden på hårene, for bak skjuler det seg mye kraft.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Vi får ikke nok av kanelboller; lag dem som et brytebrød og det rekker til flere
Ukens kake

Vi får ikke nok av kanelboller; lag dem som et brytebrød og det rekker til flere

Et brød blir til 24 saftige "brødskiver" med smake av kanel og epler.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Endelig syrefrisk hvit burgunder (og til en veldig god pris)
+
Godbiter i pollisten

Endelig syrefrisk hvit burgunder (og til en veldig god pris)

Etter alle de noe søtladne 2023-burgunderne som strømmer inn på det norske markedet for tiden, kom denne som et frisk pust.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her