Pan blir Frost

Oslo (NW): I disse dager dukker en nyhet opp i Vinmonopolets hyller. Arcus Produkter håper at kreklingaperitiffen Frost blant annet skal bli en souvenir turister vil ta med seg hjem fra Norge. Les mer og få også drinkoppskrifter som egner seg i baren.

Kreklingaperitiffen Pan ble første gang lansert i 1990, og har hatt en trofast tilhengerskare siden. Nå venter Arcus Produkter at nytt navn og utseende skal gi produktet større appell, både her i Norge og internasjonalt.

- Dette er natur på flaske, et helt rent produkt uten kunstige tilsetningsstoffer. Med et internasjonalt navn og tidsriktig design, vil vi også etter hvert satse på eksportmarkedet. Et naturlig brennevinsprodukt laget på arktiske kreklingbær er jo ganske eksotisk, sier produktsjef Sturla Rooth i Arcus Produkter.

Purpurrød farge
Det er designer Brita Bergsnov-Hansen i Adcore BMR som står bak Frosts nye design. Flasken har nå fått et mer trendy og minimalistisk utseende. Målet har også vært å få fram den praktfulle purpurrøde fargen kreklingbærene gir.

- Navn og design skal gi assosiasjoner til kulde og ren natur. Derfor har vi fått laget en flaske som ser ut som om den iser til nedenfra, forteller Bergsnov-Hansen.

Finnmarksbær
Destillatør Halvor Heuch i Arcus Produkter har komponert kreklingaperitiffen. Han beskriver smaken som syrlig og frisk, men med stor sødme.

- Jeg var på jakt etter en norsk råvare som kunne være utgangspunktet for et nytt produkt. I Nord-Norge er det lange tradisjoner for å bruke krekling til saftproduksjon, og det har også vært forsøkt vinproduksjon
på krekling, forteller Heuch. Han opplyser at kreklingbærene som brukes til Frost plukkes på Finnmarksvidda.

- Disse bærene holder høy kvalitet nettopp fordi de vokser så langt nord. I den arktiske midnattssola blir de ekstra saftige, sier Heuch. Han anbefaler å drikke Frost med soda, Farris eller vann og isbiter.

- Dessuten får man en nydelig aperitiff av å blande Frost med musserende vin eller tørr hvitvin. En del Frost til fire deler vin er passelig. Frost passer også ypperlig som iskremsaus eller over bærcocktailer, sier Heuch.

Her er bartender Lars Tillers egenkomponorte drinker med kreklingsmak:

Red Frost
1 cl Bacardi
2 cl Triple Sec
2 cl kremfløte

Shakes og helles langsomt over 3 cl Frost.

Frostmopolitan
2 cl Frost
2 cl vodka
6 cl tranebærjuice
litt ferskpresset lime.

Shakes med is og helles i avkjølt glass.

Foto: Ingunn Solli / Newswire

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen