Pan blir Frost

Oslo (NW): I disse dager dukker en nyhet opp i Vinmonopolets hyller. Arcus Produkter håper at kreklingaperitiffen Frost blant annet skal bli en souvenir turister vil ta med seg hjem fra Norge. Les mer og få også drinkoppskrifter som egner seg i baren.
Redaksjonen
03 April 2001 - 01:00

Kreklingaperitiffen Pan ble første gang lansert i 1990, og har hatt en trofast tilhengerskare siden. Nå venter Arcus Produkter at nytt navn og utseende skal gi produktet større appell, både her i Norge og internasjonalt.

- Dette er natur på flaske, et helt rent produkt uten kunstige tilsetningsstoffer. Med et internasjonalt navn og tidsriktig design, vil vi også etter hvert satse på eksportmarkedet. Et naturlig brennevinsprodukt laget på arktiske kreklingbær er jo ganske eksotisk, sier produktsjef Sturla Rooth i Arcus Produkter.

Purpurrød farge
Det er designer Brita Bergsnov-Hansen i Adcore BMR som står bak Frosts nye design. Flasken har nå fått et mer trendy og minimalistisk utseende. Målet har også vært å få fram den praktfulle purpurrøde fargen kreklingbærene gir.

- Navn og design skal gi assosiasjoner til kulde og ren natur. Derfor har vi fått laget en flaske som ser ut som om den iser til nedenfra, forteller Bergsnov-Hansen.

Finnmarksbær
Destillatør Halvor Heuch i Arcus Produkter har komponert kreklingaperitiffen. Han beskriver smaken som syrlig og frisk, men med stor sødme.

- Jeg var på jakt etter en norsk råvare som kunne være utgangspunktet for et nytt produkt. I Nord-Norge er det lange tradisjoner for å bruke krekling til saftproduksjon, og det har også vært forsøkt vinproduksjon
på krekling, forteller Heuch. Han opplyser at kreklingbærene som brukes til Frost plukkes på Finnmarksvidda.

- Disse bærene holder høy kvalitet nettopp fordi de vokser så langt nord. I den arktiske midnattssola blir de ekstra saftige, sier Heuch. Han anbefaler å drikke Frost med soda, Farris eller vann og isbiter.

- Dessuten får man en nydelig aperitiff av å blande Frost med musserende vin eller tørr hvitvin. En del Frost til fire deler vin er passelig. Frost passer også ypperlig som iskremsaus eller over bærcocktailer, sier Heuch.

Her er bartender Lars Tillers egenkomponorte drinker med kreklingsmak:

Red Frost
1 cl Bacardi
2 cl Triple Sec
2 cl kremfløte

Shakes og helles langsomt over 3 cl Frost.

Frostmopolitan
2 cl Frost
2 cl vodka
6 cl tranebærjuice
litt ferskpresset lime.

Shakes med is og helles i avkjølt glass.

Foto: Ingunn Solli / Newswire

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte
+
Godbiter i pollisten

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte

Tørr bordvin fra Madeira vekker stadig større interesse – og denne er et strålende bevis på hva øya langt ute i havet kan by på.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Unikt historisk besøk i basishyllene i november
+
Tester

Unikt historisk besøk i basishyllene i november

Vi snakker om den opprinnelige "hellige vinen" vinsanto fra Santorini som finnes i et begrenset antall flasker. Begrenset antall gjelder også andre av godbitene i basis i november, så julehandelen kan starte allerede nå.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Knallkjøp fra Bordeaux' østside
+
Ukens vin

Knallkjøp fra Bordeaux' østside

5 år gammel bordeaux til 189,90 kroner som også smaker veldig godt er ikke hverdagskost. Spesielt ikke når den kommer fra en slik familiehistorie.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

550 rødviner testet: Det er vanskelig å konkurrere i oppmerksomhet med disse burgunderne
+
Tester

550 rødviner testet: Det er vanskelig å konkurrere i oppmerksomhet med disse burgunderne

For noen viner er det ikke bare snakk om et sterkt renomme. Men - det blir nok bare med den ene smaken, for prisene er svært høye og volumene ørsmå. Trøsten er at det er masse annet godt nytt rødt i november.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Madeira på en helt annen og like fullt unik måte
+
Godbiter i pollisten

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte

Tørr bordvin fra Madeira vekker stadig større interesse – og denne er et strålende bevis på hva øya langt ute i havet kan by på.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Unikt historisk besøk i basishyllene i november
+
Tester

Unikt historisk besøk i basishyllene i november

Vi snakker om den opprinnelige "hellige vinen" vinsanto fra Santorini som finnes i et begrenset antall flasker. Begrenset antall gjelder også andre av godbitene i basis i november, så julehandelen kan starte allerede nå.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Knallgod barolo for pengene
+
Godbiter i pollisten

Knallgod barolo for pengene

Denne har bare økt med en hundrelapp på 10 år.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg
+
Ukens vin

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg

Denne sørafrikanske hvitvinen har fått mye uønsket oppmerksomhet – men nå er kritikken stilnet – og vinen er et like godt kjøp som alltid.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Som landets beste restaurant er Kvitnes Gård samtidig Norges kandidat til The Nordic Prize 2025

Kvitnes Gård er Norges kandidat til The Nordic Prize 2025. I februar faller den endelige dommen. Da blir det kanskje norsk seier for fjerde gang på rad.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Knallkjøp fra Bordeaux' østside
+
Ukens vin

Knallkjøp fra Bordeaux' østside

5 år gammel bordeaux til 189,90 kroner som også smaker veldig godt er ikke hverdagskost. Spesielt ikke når den kommer fra en slik familiehistorie.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her