Parker klar med sine første kritkker av Bordeaux 2002

Parker er altså nå ferdig med sine vurderinger av 2002-årgangen. Dette er også første gang han ikke tok den sedvanlige vår-turen over til Bordeaux for å smake vinene. Han ankom imidlertid Bordeaux sist lørdag, seks måneder etter at vinene ble lagt ut for
Redaksjonen
12 September 2003 - 02:00

Den amerikanske vinguruen Robert Parker har fortalt til den franske avisen Sud Ouest at han er positivt overrasket over mange av de Bordeaux-vinene han nylig har smakt. Imidlertid er han ikke i tvil om at det er østsiden som leverer de svakeste vinene fra denne årgangen.

Han anser Pomerol som området med de svakeste vinene,men St.-Emilion ligger ikke langt etter med det Parker betegner som "overekstrakterte viner med ellers lite frukt".

Graves får lovord for sine store viner i denne årgangen, og Pauillac leverer kvalitet tilnærmet den vi finner i 2000-årgangen. Også hvitvinene er gode, dog ikk eeksepsjonelle.

Hva de franske produsentene og deres salgskanaler kan forvente å oppnå av priser for sine viner er noe Parker er litt skeptisk til:
- Med de enorme prisene 2000-årgangen oppnådde i markedet, samt tatt i betraktning at det fortsatt er relativt få amerikanere som drikker vin og at deres kjellere nå også er bortimot fulle, bør forventningene til høye priser og raskt salg skrus noe ned, sier han.

Parker røper også at han har som intensjon å fortsette sin vinkritikermisjon i ytterligere 10 år, og da med hovedvekt på viner fra Bordeaux og Rhône. - Bordeaux er fortsatt mitt hjerte nærmest og også en mal for all annen vin.

- Mange tror at jeg elsker overeikede, alkoholrike viner, men det er en myte. Om jeg fikk nyte kun én vin, ville jeg valgt Château Haut-Brion 1989.

Det er forventet at hans notater blir å finne i hans eget vinmagasin; The Wine Advocate, i desember- eller februar-utgaven. -Dersom han rekker det, kan de faktisk være å finne allerede i oktobernummeret.

Les mer her

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

De siste 20 årene er alt og ingenting i Etnas vinhistorie
+

De siste 20 årene er alt og ingenting i Etnas vinhistorie

Etter snart tre tiår med eksplosiv vekst er Etna DOC på vei inn i en konsolideringsfase hvor terroiruttrykket forsterkes samt at kombinasjonen av vin- og naturturisme får økt betydning. Samtidig som frykten for et nytt vulkanutbrudd alltid er til stede.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Pizza med siciliansk touch og tilhørende genial hvitvin
+
Mat og vin i kombinasjon

Pizza med siciliansk touch og tilhørende genial hvitvin

Når du ikke kan dra til Sicilia, ta Sicilia i glasset ditt, skru på ovnen og la smakene ta deg til enda rausere strøk.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Heldig er den som kan plukke solbærene selv - og her er oppskriftene

Solbær er noe av det sunneste du kan spise av bær, og de norske hage-solbærene er i verdensklasse. La dem for all del ikke bli fuglemat.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Når du blander norske jordbær i en caipirinha, møtes det beste fra to verdener
Ukens drink

Når du blander norske jordbær i en caipirinha, møtes det beste fra to verdener

Caipirinha er Brasils nasjonaldrink - og derfor velegnet for sommersesongen. Med norske jordbær blir smaken sublim.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
De siste 20 årene er alt og ingenting i Etnas vinhistorie
+

De siste 20 årene er alt og ingenting i Etnas vinhistorie

Etter snart tre tiår med eksplosiv vekst er Etna DOC på vei inn i en konsolideringsfase hvor terroiruttrykket forsterkes samt at kombinasjonen av vin- og naturturisme får økt betydning. Samtidig som frykten for et nytt vulkanutbrudd alltid er til stede.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Pizza med siciliansk touch og tilhørende genial hvitvin
+
Mat og vin i kombinasjon

Pizza med siciliansk touch og tilhørende genial hvitvin

Når du ikke kan dra til Sicilia, ta Sicilia i glasset ditt, skru på ovnen og la smakene ta deg til enda rausere strøk.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Nå vil vi ha litt mer kraft i hvitvinen: det gir disse spanjolene
+
Godbiter i pollisten

Nå vil vi ha litt mer kraft i hvitvinen: det gir disse spanjolene

Men vi gir ikke slipp på friskhet og all moderasjon hva alkohol angår. Selv dette kan solsvidde Priorat stille opp med.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Sommerens beste hemmelighet i basisutvalget
+
Ukens vin

Sommerens beste hemmelighet i basisutvalget

Denne hvitvinen har nemlig alle kvalitetene vi leter etter, og det til en gunstig pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Selv om du gjør deg flid med dagens fiskemiddag, er den overraskende rask å lage
Dagens rett

Selv om du gjør deg flid med dagens fiskemiddag, er den overraskende rask å lage

Laks dekket med nøtter på en smaksrik sopp-vinaigrette er mye raskere å lage enn du kanskje tenker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Heldig er den som kan plukke solbærene selv - og her er oppskriftene

Solbær er noe av det sunneste du kan spise av bær, og de norske hage-solbærene er i verdensklasse. La dem for all del ikke bli fuglemat.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her