Parker og Kramer under angrep

Den australske vinkjenneren James Halliday har gått kraftig ut mot sine amerikanske kolleger Robert Parker og Matt Kramer i en tale under den årlige konferansen i the Wine Press Club of New South Wales.

Halliday er av den oppfatning at Parker sine anbefalinger av australsk vin er diametralt forskjellig fra hva resultatene fra australske smakinger viser, og at han har basert sine anbefalninger på å smake ikke mer enn 10% av vinene fra området.

Kramer får enda hardere medfart av Halliday. Halliday mener Kramer beskylder de store australske vinbedriftene for å styre de australske vinshowene, og sette føringer som gavner dem selv. Dette avfeier Halliday som "farsepreget" og uten hold i virkeligheten.

Halliday avsluttet talen sin med en generell anbefaling til markedskreftene innen bransjen i Australia, om å promotere de mer raffinerte vinene fra området og få publikum til å se at det finnes mye mer enn Yellowtail.

Parker har på sin side tatt til motmæle og anklager Halliday og hans kolleger for å imitere europeiske vinmakere, samt å holde et enormt høyt syrenivå for å kamuflere opphavet til vinene.

Han sier videre på sin egen hjemmeside at "Halliday og flesteparten av hans kolleger har for lengst vendt ryggen til, og korrumpert sine smaksløker til det som virkelig er Australias storhet".

Kilde: Decanter

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen