Parker trapper ned på Bordeaux etter 25 år

Bordeaux' vinprodusenter gjør best i å forberede seg på et fallende marked. Årsak? Robert Parker, etter manges mening vinverdenens store guru, har uttalt at områdets produsenter nå helst ikke bør belage seg på å selge sine viner nærmest utelukkende basert på hans vurderinger.

Det hører imidlertid med til ryktet at Parker selv benekter at han ikke kommer til å vurdere 2002-årgangen for Bordeaux.
- Jeg har min flybillett klar, sier han selv. Imidlertid bekrefter han at det meget vel kan dreie seg om så få som 50 til 75 viner han i år kommer til å smake fra denne regionen.

Etter 25 år uttrykker han nemlig en mer enn mild irritasjon over vinmakerne i Bordeaux. - De må begynne å tenke nytt, sier Parker. - En primeur tilhører fortiden. Den dagen jeg trekker meg tilbake bør produsentene har funnet andre salgsfremmende argumenter.

Bedre blir det ikke i og med at dollaren har falt 18 prosent i forhold til euroen det siste året. Dette betyr ikke så mye for de rimelige vinene, men for de virkelig kostbare, de som selger omtrent ene og alene basert på hva Parker mener om dem, de får dette store konsekvenser for. - En katastrofe, uttaler John Kolasa, direktør for Château Rauzan-Segla.

- Dersom Parker ikke vurderer vinene kommer amerikanerne heller ikke til å kjøpe dem. Slik fungerer markedet der borte, sier Mark Benini, direktør for Fine & Rare Wines i London.

Les mer her

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Dette får du på Københavns nyeste Michelin-stjernerestaurant

Den amerikanske kokken Nick Curtin og hans danske kone Camilla Hansen står bak det som trolig er Københavns best bevarte kulinariske hemmelighet. Ikke bare på grunn av det lett eksotiske ved beliggenheten, men først og fremst på grunn av deres måte å tenke helhetlig, spesielt når det kommer til det de bruker på kjøkkenet. Les hele saken

Til toppen