Patrick vant konditor-NM

Nå vil Eivind Hellstrøm sende ham til VM.

Etter en hard konkurranse mot fem konkurrenter, stakk Patrick Dufaud av med norgesmestertittelen under NM i konditorkunst på Lillestrøm tirsdag. Dermed innkasserte han førstepremien på 20 000 kroner samt et utenlandsopphold der han skal stifte bekjentskap med - og lære av - andre, ypperlige konditorer.

- Jeg er 40, men jeg er som et barn! Jeg liker å gjøre en jobb og en kreasjon. Det er moro og det er det viktigste. Jeg legger sjelen min ned i det, sier Dufaud til AgderAvisen.com.

 Nå vil mesterkokk Eivind Hellstrøm se ham i VM i Lyon.
- Jeg er både streng og kresen og jeg hadde ikke forestilt meg at denne konkurransen skulle være på dette nivået. Det er fordi konditorfaget har ligget i skyggen av kokkefaget, men nå er det håp om at vi har en utvikling på gang. Det var virkelig imponerende å se hva de presterte - på alle nivå i forhold til det tema som lå i konkurransen - ikke minst det artistiske i sjokoladearbeidet, sier Hellstrøm som mener Norge bør sende et tremannslag til VM.

- Nå må det gå med Sverre Sætre og en tredje deltager.

Dufaud har imidlertid ikke VM-deltakelse høyt på agendaen.
- For meg var dette bare moro å gjøre. VM tenker jeg ikke på i det hele tatt. Jeg tror det er mange med meg som eventuelt kan kjøre på og delta i VM for Norge.

Morten Carlson tok tredjepremien i NM og ble belønnet med 3000 kroner, diplom, blomster og mye heder. Forrige gangs vinner, Annemari Erlbeck, tok andreprisen på 10 000 kroner.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen