Patrick vant konditor-NM

Nå vil Eivind Hellstrøm sende ham til VM.
09 Februar 2011 - 10:00

Etter en hard konkurranse mot fem konkurrenter, stakk Patrick Dufaud av med norgesmestertittelen under NM i konditorkunst på Lillestrøm tirsdag. Dermed innkasserte han førstepremien på 20 000 kroner samt et utenlandsopphold der han skal stifte bekjentskap med - og lære av - andre, ypperlige konditorer.

- Jeg er 40, men jeg er som et barn! Jeg liker å gjøre en jobb og en kreasjon. Det er moro og det er det viktigste. Jeg legger sjelen min ned i det, sier Dufaud til AgderAvisen.com.

 Nå vil mesterkokk Eivind Hellstrøm se ham i VM i Lyon.
- Jeg er både streng og kresen og jeg hadde ikke forestilt meg at denne konkurransen skulle være på dette nivået. Det er fordi konditorfaget har ligget i skyggen av kokkefaget, men nå er det håp om at vi har en utvikling på gang. Det var virkelig imponerende å se hva de presterte - på alle nivå i forhold til det tema som lå i konkurransen - ikke minst det artistiske i sjokoladearbeidet, sier Hellstrøm som mener Norge bør sende et tremannslag til VM.

- Nå må det gå med Sverre Sætre og en tredje deltager.

Dufaud har imidlertid ikke VM-deltakelse høyt på agendaen.
- For meg var dette bare moro å gjøre. VM tenker jeg ikke på i det hele tatt. Jeg tror det er mange med meg som eventuelt kan kjøre på og delta i VM for Norge.

Morten Carlson tok tredjepremien i NM og ble belønnet med 3000 kroner, diplom, blomster og mye heder. Forrige gangs vinner, Annemari Erlbeck, tok andreprisen på 10 000 kroner.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Lag en lettere, men like fullt smaksfylt innspurt i romjula
Dagens rett
Helstekt svinefilet med appelsinsaus

Lag en lettere, men like fullt smaksfylt innspurt i romjula

Svinefilet kan fint erstattes av kylling eller kalkun i denne oppskriften. Og appelsin kan erstattes med klementiner om du har mye av dem fortsatt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

De lekreste bobler finnes på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

De lekreste bobler finnes på 60+ pol

Denne champagne-neoklassikeren er ikke bare nydelig nå, men har dokumentert en usedvanlig god lagringsevne – etter omkorking.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Med denne er suksessen sikret for årets siste måltid
+
Ukens vin

Med denne er suksessen sikret for årets siste måltid

På plass på 180 pol, prisen er utrolig god, og den finnes sågar i magnum, også den til svært god pris.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Med denne oppskriften kan du fint nyte rødvin til torsken 
Dagens rett
Bakt torsk med burgundersaus

Med denne oppskriften kan du fint nyte rødvin til torsken 

For når torsken kommer med rødvinssaus, passer det faktisk veldig godt med rødvin. Men ikke hvilken som helst rødvin. 

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Lag en lettere, men like fullt smaksfylt innspurt i romjula
Dagens rett
Helstekt svinefilet med appelsinsaus

Lag en lettere, men like fullt smaksfylt innspurt i romjula

Svinefilet kan fint erstattes av kylling eller kalkun i denne oppskriften. Og appelsin kan erstattes med klementiner om du har mye av dem fortsatt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

De lekreste bobler finnes på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

De lekreste bobler finnes på 60+ pol

Denne champagne-neoklassikeren er ikke bare nydelig nå, men har dokumentert en usedvanlig god lagringsevne – etter omkorking.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Kjør denne gavepakken til julekosen - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Dette drikker du til and
Tester

Dette drikker du til and

Andevennlige drikkevarer finner du innen alle kategorier og prisklasser. Her har du en rekke forslag som kan kalles allroundere når det er and på menyen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Med denne er suksessen sikret for årets siste måltid
+
Ukens vin

Med denne er suksessen sikret for årets siste måltid

På plass på 180 pol, prisen er utrolig god, og den finnes sågar i magnum, også den til svært god pris.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her