Paul sine mandler

Paul Goring, londoner bosatt i Trondheim, vant NM for amatørkokk med sin smaksrike kombinasjon av ørret og mandler.   Se kokkekampen på video

video_info(466,418,http://kroma.vg.no/player_v2/php/genASX.php?skid=&b2=4&wmv=mms://video.vg.no/vg/05/09/1127825276_kokkekamp.wmv&start=00:00:00&slutt=99:59:59&end=.wvx,mms://video.vg.no/vg/05/09/1127825276_kokkekamp.wmv)

To vidt forskjellige variasjoner over ørret møttes til kokkekamp i NM for amatørkokker, og den mer forseggjorte Ørret i lardo fra Sølve Huse ble slått på målstreken av Paul Gorings Ørret med spansk mandelsaus.

- Ørreten til Paul var perfekt stekt, men det er smaken som til sjuende og sist teller mest. Selv om denne retten var enklere bygd opp enn Sølves, var kombinasjonen av den salte mandel- og skinkevinaigretten og den søte ertepuréen en fin kontrast til den fyldige fiskesmaken, uttaler en enstemmig jury som bestod av Erling Sundal, nyslått norgesmester for proffkokker, Aase E. Jacobsen, ansvarlig redaktør i Apéritif og Ingebjørg Moe, matfaglig konsulent i Eksportutvalget for fisk.

Inspirasjonen til vinnerretten fikk Paul for øvrig etter å ha hørt NM'ets konferansier, Ole Martin Alfsen, uttale på TV at han elsket mandler. Nå hjelp denne type "bestikkelser" lite siden konferansieren ikke var med i juryen. Men det var tydelig at ideen med mandler og ørret var god uansett.
 
Paul kan nå se frem til en spennende tur til Cognac og Bache-Gabrielsen hvor han sammen med sin samboer, også en aktiv amatørkokk, kan legge kjøkkentjenesten til side noen dager. Og sølvvinner Sølve kan se frem til nytt utstyr til kjøkkenet, levert av Wilfa. Kanskje han kommer sterkere tilbake neste år?

NM'et ble kjørt for åpen scene under messen All Verdens Vin etter mønster av kokkekamp slik vi kjenner det fra TV. Med seg hadde hver finalist en proffkokk som medhjelper. Det hele, og det betyr fem tallerkener av finalistretten, skulle nemlig være klare på 30 minutter. Ingen liten utfordring siden konferansier brukte all sin energi, og det er ikke lite, på å forstyrre fremdriften underveis, til stor glede for publikum. Begge lagene endte på overtid men brukte eksakt like mye tid. Dermed ble det smaken som avgjorde det hele. Som seg hør og bør.

NM for amatørkokker i regi av Apéritif og VG Nett i samarbeid med Gastronomisk Institutt og Eksportutvalget for fisk ble arrangert for første gang i år men hadde en uoffisiell start i fjor i form av en oppskriftskonkurranse med kveite som tema.

Foto: Roger Kolbu

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen