Penfolds-Peter Gago kåret til Winemaker of the Year 2005

Peter Gago, Penfolds Chief Winemaker, har fått prisen Wine Enthusiast Magazine Winemaker of the Year 2005, som er blant de mest prestisjefulle utnevnelsene i internasjonale vinkretser.

Gago var den eneste australieren som ble nominert i det anerkjente magasinets årlige Wine Star Awards, hvor vinentusiastene kjemper om ni titler. Han vil motta prisen på en gallaseremoni i New York City 23. januar 2006, ved The New York Public Library.

Gago har vært ansatt ved Penfolds Wines siden 1989. Til å begynne med spesialiserte han seg på musserende vin, men gikk etter hvert over til rødvin. Han ble Penfolds Red Wine Oenologist i 1994, og Chief Winemaker i 2002. Gago holder oppsyn med vingårder i Australias beste produksjonsregioner. Han jobber med å utvikle nye sorter, og sørger samtidig for at kvaliteten på eksisterende viner opprettholdes.

Penfolds viner er anerkjent over hele verden. Blant annet blir Penfolds Grange-serien ansett som en av de fremste kvalitetsvinene i det 20. århundret. Den søraustralske vinprodusenten har fått en rekke internasjonale utmerkelser opp gjennom årene, og i august ble Penfolds kåret til Winemaker of the Year 2005 av det finske mat- og vinmagasinet Gloria.

Kilde: Zignal, Penfolds

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen