Pengemaskinen Mitt Hotell

Mitt Hotell i Moss tjente 40 kroner per omsatte hundrelapp i 2007.

Kjedehoteller er ofte fornøyde med en margin på fem prosent. Mitt Hotell i Moss klinker til med 40 prosent. Resultatet for 2007 ble litt bedre enn for 2006, da driftsmarginen var på 39 prosent.
 
Stiller opp
- Vi har få ansatte, og holder stengt i påsken og i julen. Ellers stiller vi opp når det måtte trengs. Det er nok forklaringen på at det har gått så bra, sier Hans Christian van der Lagen som i 18 år har eid og drevet hotellet sammen med kona Beatrice.
 
- Jeg er bare vaktmester. Hun er økonom og den som i realiteten sørger for inntektene, sier han til Moss Avis.
 
Bra belegg
Belegget i fjor var 62 åprosent. Dette er det beste i hotellets historie bedre enn andre hoteller i området som bare kunne vise til et belegg på snaue 52 prosent i fjor.
2007-regnskapene viser at av en omsetning på 11 millioner kroner så satt hotellet tilbake med et resultat før skatt på 4,4 millioner kroner. Hotellet har langt på vei vært en gullgruve for ekteparet de siste årene.
 
- Men det har ikke vært slik bestandig. Nå er vi over det verste, er uten gjeld og kan pløye overskuddene tilbake i virksomheten. Vi lever i all hovedsak av næringslivsgjester og er slik sett avhengig av gode konjunkturer, sier Hans Christian van der Lagen.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen