Permittert uten dagpenger

Ansatte på First Hotel Grims Grenka i Oslo har vært permittert siden januar. Årsaken er at hotellet pusser opp. Men dagpenger får de ikke.

Da hotellet skulle pusses opp fikk de ansatte beskjed om at de skulle permitteres. Bedriftshelsetjenesten forsikret om at de fikk utbetalt dagpenger fra arbeids- og velferdsetaten, Nav.
 
Ikke krav
Men det viste seg å være feil. Så lenge arbeidsgiveren er årsaken til permitteringen, har ikke arbeidstakerne krav på økonomisk støtte fra det offentlige. Men Hovedavtalen, som regulerer arbeidsgivernes adgang til å permittere, aksepterer oppussing som permitteringsårsak, skriver Magasinet for fagorganiserte.
 
Grims Grenka skulle i utgangspunktet holde stengt i tre måneder, men regner nå med å åpne igjen i januar. Det er ett år etter at de først stengte dørene.
 
Hull i regelverket
Birgit Tandberg, nestleder i Oslo og Akershus Hotell- og Restaurantarbeiderforening, mener det kanskje hadde vært best om de ansatte hadde fått oppsigelse i stedet for permittering. Da hadde de i alle fall fått arbeidsledighetstrygd.
 
- Dette er et hull i regelverket som må tettes, sier hun.
 
Hotelldirektør enig
Hotelldirektør Caroline Laurhammer mener det samme.
 
- Sett i ettertid kan det se ut som om det hadde vært best å si opp de ansatte, sier hun.
 
Laurhammer håper imidlertid de ansatte kommer tilbake når hotellet åpner.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen