Matkurs og vinkurs

Vinkurs 25. april i Oslo

Bli kjent med kultvinen pet nat gjennom 8 juicy sprudleviner

Bli kjent med kultvinen pet nat gjennom 8 juicy sprudleviner

Pet nat er på alles lepper om dagen, og det ikke uten grunn. Disse sprudlevinene er saftige, crispy og ikke minst smakfulle. Våren står for dør, og etter denne smakingen vet du hvilke godbiter det er verdt å plukke med seg fra polet.
14 Februar 2022 - 15:02
Force celeste pet nat modning
Hos Mother Rock ligger Force Celeste
pet nat til modning.

Her får du en unik mulighet til å smake lekre pet nat-viner fra de hotteste produsentene i både Spania, Østerrike og Sør-Afrika. Bla lenger ned for å se den fristende vinlisten.

Pet nat er en forkortelse for «pétillant naturel» som betyr «naturlig sprudlende» - og det er nettopp det du vil få kjennskap til denne mandagen. Vinene er laget på méthode ancestrale, og denne metoden oppsto på 1500-tallet. Dette gjør den til en av de eldste måtene å lage musserende vin på. Her tappes saften på flaske mens gjæret fremdeles spiser på druesukkeret, altså mens den fremdeles gjærer, og dermed fanges boblene i flasken. Dette gir viner med lette bobler, og den karakteristiske juicy smaken vi elsker. 

Husk at du som abonnent på Apéritifs Mat og vinklubb får rabatt på dette arrangementet.

Se rabatten lenger ned på siden.

Takket være pet nat-viners allsidighet og lettdrikkelighet er de inne i en stor popularitetsbølge. I tillegg er prosessen helt naturlig og fri for noen som helst type tilsetningsstoffer, hvilket står i stil med etterspørselen etter bærekraftig vin.

Denne kvelden gir Ove Kvalheim oss muligheten til å smake et herlig knippe juicy, friske pet nat-viner fra Østerrike, Spania og Sør-Afrika som alle viser hvor gode resultater man får gjennom naturlige, økologiske prosesser. Ove er importør for Unico som spesialiserer seg på nettopp denne typen viner, og han har valgt ut de beste, mest populære vinene slik at du selv skal kunne finne din favoritt.

Sør-Afrika

Craig Hawkins i vinmarken
Craig Hawkins i vinmarken

Hos Testalonga gresser og gjødsler kveg i vinmarkene for at naturen skal gå sin gang og gi oss viner i en helt egen liga. Craig Hawkins er Sør-Afrikas konge av naturlige viner, og med svært begrenset opplag er vi noen av de få som får gleden av å smake på to eksemplarer.

Mother Rock Wines og eier Johan Meyer er en av Sør-Afrikas mest spennende produsenter og vel verdt å følge med på. Mother Rock har en mer eksperimentell tilnærming til vinproduksjon med kombinasjon av skallkontakt og blandinger med forskjellige druer som gir eksepsjonelle viner.


Rall Wines
drives av Donovan Rall som har stort fokus på riktig jordsmonn - granitt for rødvin og skifer for hvit - og akkurat det har han sikret seg i Swartland og Stellenbosch. Resultatet er herlig kraftfulle og krystallklare småskala-viner vi vil få en smakebit av. 

Spania

MicroBio Wines og vinmaker Ismael Gozalo holder til i en underjordisk kjeller fra 1100-tallet. Ismael bruker mange forskjellige beholdere og gjærings- og lagringsteknikker til å produsere sine unike viner. Alle er de ufiltrerte og finnes kun i små kvanta, så her gjelder det å drikke dem før de forsvinner.

Driftige Maria Barrenas prosjekt heter Entre Vinyes og fra hennes gamle vinstokker og økologisk driftede vineri får vi smake en av de fokuserte, flotte vinene. Forvent sitrus, fersken, blomster og urter i skjønn harmoni.

Ismael og Santi Microbio Wines
Ismael og Santi fra Microbio Wines


Østerrike

Christoph Hoch kommer fra en vinmakerfamilie i østerrikske Kremstal. Han lærte seg opprinnelig å lage vin etter tradisjonelle metoder, men syntes raskt det ble litt kjedelig og begynte i stedet å eksperimentere med utgangspunkt i familiens druer og vineri. Mellom vinrankene sine planter han ulike vekster som bidrar til naturlig balanse, som for eksempel sennepsplanter for svovel og rug for karbon. Resulatet får vi gleden av å smake denne kvelden.

Vinliste
Kveldens viner. Endringer kan forekomme.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Må testes: Spennende britisk nykomling
+
Godbiter i pollisten

Må testes: Spennende britisk nykomling

For hvem kan si nei til lekre bobler, like syrefrisk og mineralsk chardonnay eller en sjarmerende rosevin?

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Pinot noir-kupp fra Sonoma Coast
+
Tester

Pinot noir-kupp fra Sonoma Coast

Det er en av de mest interessante vinnyhetene i basis i juli. Men også

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo
+
Ukens vin

Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo

Denne hvitvinen hamler opp med (nesten) alt av chablis til sjømat og vegetar - og er friskere enn sine nordeuropeiske brødre.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

750 viner testet: Dette er en av de aller mest unike julinyhetene på polet
+
Tester

750 viner testet: Dette er en av de aller mest unike julinyhetene på polet

Julinyhetene har en rekke sjeldne hvitviner, så om du ikke har fylt opp programmet for sommeren, er et dypdykk i nye vinopplevelser være et forslag å vurdere.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Må testes: Spennende britisk nykomling
+
Godbiter i pollisten

Må testes: Spennende britisk nykomling

For hvem kan si nei til lekre bobler, like syrefrisk og mineralsk chardonnay eller en sjarmerende rosevin?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Pinot noir-kupp fra Sonoma Coast
+
Tester

Pinot noir-kupp fra Sonoma Coast

Det er en av de mest interessante vinnyhetene i basis i juli. Men også

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Muscadet i en klasse for seg og et veldig godt kjøp
+
Godbiter i pollisten

Muscadet i en klasse for seg og et veldig godt kjøp

Den er pent moden og drikkeklar og finnes sågar også i magnum.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Den perfekte piknik-rosévinen
+
Ukens vin

Den perfekte piknik-rosévinen

Den har skrukork og er derfor garantert feilfri, men først og fremst er den er lekker rosévin til en gunstig pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

En kyllingpai med spinat er perfekt sommerferiemat
Dagens rett

En kyllingpai med spinat er perfekt sommerferiemat

Gjør den klar hjemme og ta den med på piknik, stranda eller tur i skogen. Den kan selvsagt også spises hjemme.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo
+
Ukens vin

Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo

Denne hvitvinen hamler opp med (nesten) alt av chablis til sjømat og vegetar - og er friskere enn sine nordeuropeiske brødre.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her