Peter Lehmann er død

Peter Lehmann er død

«Frelseren av Barossa» gikk bort torsdag etter lang tids sykdom.

Peter Lehmann gikk bort 28. juni, 82 år gammel. Han døde fredfullt på et sykehus i Adalaide etter lang tids sykdom, opplyser Steenberg & Blom i en pressemelding.

Lehmann etterlater seg kona Maragret og fire barn fra to ekteskap.

Peter Lehmann fikk tilnavnet «Frelseren av Barossa» da han på slutten av 1970-tallet medvirket til å redde australsk vinindustri under den store vinkrisen. I 1979, da vinkrisen inntraff, jobbet Lehmann vinmaker hos Saltram, som på den tiden hadde knyttet til seg mange av de beste druedyrkerne i Barossa.

Lehman fikk oppgaven med å si opp kontraktene med duedyrkerne, men i stedet sa han opp stillingen hos Saltram og inngikk en avtale med druebøndene om at han skulle lage vin i eget navn. Når vinen var solgt, skulle dyrkerne få betaling. I 1980 og i 1982 ble de første årgangene tappet. Resten er historie.

Lehmann Wines er under International Wine and Spirit Competition i London kåret til International Winemaker of the Year to ganger siden 2003. I tillegg ble Peter Lehmann beæret med Lifetime Achievement Award under den prestisjefylte International Wine Challenge Award i London i 2009 for sin enorme innsats for vinindustrien over mer enn 60 år.

Selskapet er dessuten kåret til årets produsent i Australia i 2003, 2006 og 2008 i International Wine & Spirit Competition.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen