Peter Lehmann er død

«Frelseren av Barossa» gikk bort torsdag etter lang tids sykdom.

Peter Lehmann gikk bort 28. juni, 82 år gammel. Han døde fredfullt på et sykehus i Adalaide etter lang tids sykdom, opplyser Steenberg & Blom i en pressemelding.

Lehmann etterlater seg kona Maragret og fire barn fra to ekteskap.

Peter Lehmann fikk tilnavnet «Frelseren av Barossa» da han på slutten av 1970-tallet medvirket til å redde australsk vinindustri under den store vinkrisen. I 1979, da vinkrisen inntraff, jobbet Lehmann vinmaker hos Saltram, som på den tiden hadde knyttet til seg mange av de beste druedyrkerne i Barossa.

Lehman fikk oppgaven med å si opp kontraktene med duedyrkerne, men i stedet sa han opp stillingen hos Saltram og inngikk en avtale med druebøndene om at han skulle lage vin i eget navn. Når vinen var solgt, skulle dyrkerne få betaling. I 1980 og i 1982 ble de første årgangene tappet. Resten er historie.

Lehmann Wines er under International Wine and Spirit Competition i London kåret til International Winemaker of the Year to ganger siden 2003. I tillegg ble Peter Lehmann beæret med Lifetime Achievement Award under den prestisjefylte International Wine Challenge Award i London i 2009 for sin enorme innsats for vinindustrien over mer enn 60 år.

Selskapet er dessuten kåret til årets produsent i Australia i 2003, 2006 og 2008 i International Wine & Spirit Competition.

Forsiden akkurat nå

Til toppen