Petter Beyer til Linie Award 2009

Petter Beyer gikk av med seieren i den norske semifinalen av kokkekonkurransen Linie Award.

Dermed skal Beyer representere Norge i den nordiske finalen i Oslo i juni.
 
De tre norske finalistene hadde noen hektiske timer på kjøkkenet til Haga Restaurant utenfor Oslo.
 
Konkurranseoppgaven var en selvkomponert oppskrift på en varm hovedrett med sjømat, utelukkende basert på nordiske råvarer, og som matcher Linie Aquavit som drikke til maten.
 
Matchet aquaviten
- Petter utførte oppgaven på den beste måten. Retten hans matchet optimalt med Linie Aquaviten. I tillegg klarte han på en utmerket måte å få frem særegenheten i de nordiske råvarene han hadde plukket ut, sier juryformann Terje Ness fra Haga Restaurant i en pressemelding.
 
Men seg i juryen hadde han Tore Namstad med bakgrunn fra blant annet Bagatelle, Palace Grill, Madserud Gård og Litteraturhuset, og destillatør Halvor Heuch fra Arcus.
 
De tre semifinalistene var Raymond Haga fra NB Sørensen i Stavanger, Christopher William Davidsen fra Statoil i Stavanger og altså Petter Beyer fra Jacobs Apartments i Bergen.
 
Veldig stolt
- Jeg er veldig stolt over å gå til topps i Linie Award og gleder meg stort til å representere Norge i den nordiske finalen neste år. Jeg skal gjøre mitt beste for å hente hjem seieren, sier Beyer.
 
Linie Award er en nordisk kokkekonkurranse som skal bidra til å løfte nordiske råvarer og talenter frem i lyset. Blant de tidligere vinnerne er det to nordmenn, en finne og en danske.
 
Finale i juni
Under finalen i Oslo i juni 2009 skal fem nordiske finalister konkurrere på en fullt utstyrt kjøkkenscene foran et stort publikum. Vinneren får 50 000 norske kroner, et trofé og juryplass i neste konkurranse.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen