Petter Beyer til Linie Award 2009

Petter Beyer gikk av med seieren i den norske semifinalen av kokkekonkurransen Linie Award.
Redaksjonen
24 September 2008 - 14:49

Dermed skal Beyer representere Norge i den nordiske finalen i Oslo i juni.
 
De tre norske finalistene hadde noen hektiske timer på kjøkkenet til Haga Restaurant utenfor Oslo.
 
Konkurranseoppgaven var en selvkomponert oppskrift på en varm hovedrett med sjømat, utelukkende basert på nordiske råvarer, og som matcher Linie Aquavit som drikke til maten.
 
Matchet aquaviten
- Petter utførte oppgaven på den beste måten. Retten hans matchet optimalt med Linie Aquaviten. I tillegg klarte han på en utmerket måte å få frem særegenheten i de nordiske råvarene han hadde plukket ut, sier juryformann Terje Ness fra Haga Restaurant i en pressemelding.
 
Men seg i juryen hadde han Tore Namstad med bakgrunn fra blant annet Bagatelle, Palace Grill, Madserud Gård og Litteraturhuset, og destillatør Halvor Heuch fra Arcus.
 
De tre semifinalistene var Raymond Haga fra NB Sørensen i Stavanger, Christopher William Davidsen fra Statoil i Stavanger og altså Petter Beyer fra Jacobs Apartments i Bergen.
 
Veldig stolt
- Jeg er veldig stolt over å gå til topps i Linie Award og gleder meg stort til å representere Norge i den nordiske finalen neste år. Jeg skal gjøre mitt beste for å hente hjem seieren, sier Beyer.
 
Linie Award er en nordisk kokkekonkurranse som skal bidra til å løfte nordiske råvarer og talenter frem i lyset. Blant de tidligere vinnerne er det to nordmenn, en finne og en danske.
 
Finale i juni
Under finalen i Oslo i juni 2009 skal fem nordiske finalister konkurrere på en fullt utstyrt kjøkkenscene foran et stort publikum. Vinneren får 50 000 norske kroner, et trofé og juryplass i neste konkurranse.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Topp kjøp: Sørfransk spesialitet til skalldyrene
+
Ukens vin

Topp kjøp: Sørfransk spesialitet til skalldyrene

En drøm til østers, blåskjell og reker – samt nordmenns favoritt sushi, eller når du bare vil ha en herlig frisk hvitvin i glasset.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Agurk kan brukes på en rekke måter - her finner du oppskriftene
Guide
Oppskrifter med agurk

Agurk kan brukes på en rekke måter - her finner du oppskriftene

Norskdyrket agurk finnes i en hver grønnsaksdisk og er en nødvendig ingrediens i mange oppskrifter, alt fra salater til drinker.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Lag noe ekstra godt med vannmelon
Guide

Lag noe ekstra godt med vannmelon

Vannmelon er utrolig godt i sommervarmen, og her er oppskriftene du bare må prøve.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt
Ukens drink

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt

Og ingrediensene finner du på et pol nær deg.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Topp kjøp: Sørfransk spesialitet til skalldyrene
+
Ukens vin

Topp kjøp: Sørfransk spesialitet til skalldyrene

En drøm til østers, blåskjell og reker – samt nordmenns favoritt sushi, eller når du bare vil ha en herlig frisk hvitvin i glasset.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Agurk kan brukes på en rekke måter - her finner du oppskriftene
Guide
Oppskrifter med agurk

Agurk kan brukes på en rekke måter - her finner du oppskriftene

Norskdyrket agurk finnes i en hver grønnsaksdisk og er en nødvendig ingrediens i mange oppskrifter, alt fra salater til drinker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Fantastisk vinvaluta fra Piemonte
+
Ukens vin

Fantastisk vinvaluta fra Piemonte

70 prosent av druene kommer fra toppmarker i La Morra, men prisen er det halve.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallgodt riesling-kjøp i magnum
+
Godbiter i pollisten

Knallgodt riesling-kjøp i magnum

Mens GG-rieslingene blir stadig dyrere, er det andre rieslingperler som holder seg på et svært fornuftig nivå, og som er like lagringsdyktige.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Når tomatene er så fantastiske som nå, får de hovedrollen  - med eller uten kjøtt
Dagens rett

Når tomatene er så fantastiske som nå, får de hovedrollen - med eller uten kjøtt

Om du velger vegetarvarianten, kan denne gryta faktisk serveres kald. Som en tyktflytende salat.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Lag noe ekstra godt med vannmelon
Guide

Lag noe ekstra godt med vannmelon

Vannmelon er utrolig godt i sommervarmen, og her er oppskriftene du bare må prøve.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her