I den nordiske kokkekonkurransen Linie Award 2009 ble det altså
Petter Beyer
som trakk det lengste strået foran Fredrik Andersson fra Hallsnäs Affärsklubb i Sverige, Akseli Herlevi fra Restaurant Strindberg i Finland og Jeppe Graa Rassmussen fra det danske Kokkelandslaget.

Han følger da i fortsporene til tidligere vinnere som blant andre
Even Ramsvik
, nå Restaurant Oscarsgate i Oslo og Michael Munk fra Noma i København.
Særegen vri
- Linie Award skal bidra til å skape stolthet for den nordiske mat- og drikkekulturen. Juryen kåret Petter Beyer til årets vinner fordi han utviste stor kreativitet i smakskombinasjonene, og tydelig demonstrerer kvaliteten og mangfoldet i nordiske råvarer, sier juryleder Halvor Heuch, i Arcus som arrangerer konkurransen i samarbeid med Kulinarisk Akademi.
Med seg i juryen hadde han de nordiske toppkokkene
Geir Skeie
, Michael Björklund, Michael Munk og Hans Välimäki.
Det var Beyers særegne kombinasjon av nordiske spesialiteter av akevittmarinert kveite, kongekrabbe, potetkake, raspeball og rødbetgelé, som overbeviste juryen.
Foto: Jimmy Linus