Petter'n til topps

Petter Beyer fra Jacobs Bar og Kjøkken i Bergen er best i Norden med sin akevittgravede kveite med raspeball.

I den nordiske kokkekonkurransen Linie Award 2009 ble det altså Petter Beyer som trakk det lengste strået foran Fredrik Andersson fra Hallsnäs Affärsklubb i Sverige, Akseli Herlevi fra Restaurant Strindberg i Finland og Jeppe Graa Rassmussen fra det danske Kokkelandslaget.
 
Han følger da i fortsporene til tidligere vinnere som blant andre Even Ramsvik , nå Restaurant Oscarsgate i Oslo og Michael Munk fra Noma i København.
 
Særegen vri
- Linie Award skal bidra til å skape stolthet for den nordiske mat- og drikkekulturen. Juryen kåret Petter Beyer til årets vinner fordi han utviste stor kreativitet i smakskombinasjonene, og tydelig demonstrerer kvaliteten og mangfoldet i nordiske råvarer, sier juryleder Halvor Heuch, i Arcus som arrangerer konkurransen i samarbeid med Kulinarisk Akademi.
 
Med seg i juryen hadde han de nordiske toppkokkene Geir Skeie , Michael Björklund, Michael Munk og Hans Välimäki.
 
Det var Beyers særegne kombinasjon av nordiske spesialiteter av akevittmarinert kveite, kongekrabbe, potetkake, raspeball og rødbetgelé, som overbeviste juryen.
 
 
Foto: Jimmy Linus

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Den nordvestre delen av Spania byr på en rekke kjente og mindre kjente vinskatter

Selv om Galicia totalt sett utgjør en liten flik av Spanias enorme vinmarksareal, er det et av landets aller mest spennende områder, som det aldri slutter å komme positive overraskelser fra. Særlig i form av viner som er veldig godt tilpasset markedets behov for moderat alkohol og gunstige priser. Les hele saken

Til toppen