Phylloxera-utbrudd i Australia

Australias Yarra Valley er truet av vinlusen Phylloxera.

Det er den 32 hektar store vingården til Foster-gruppen i Coldstream området, Yarra Valley, som rapporterte funnet av Phylloxera forrige uke, melder Decanter.

Karantene
Vingården er nå satt under karantene, og Fosters står klare til å gjennomføre en opprotning og destruksjon av vinstokkene.
 
Det er landbruksdepartementet som gir den endelige tillatelsen, og de har iverksatt undersøkelser rundt utbruddet.
 
Vingårder i en radius på fem kilometer fra den berørte gården blir nå grundig undersøkt.

Tøft år
Vinbøndene i Yarra Valley  har hatt et tøft år - i oktober tok frosten 40 % av druene, og nå står eksistensen for 70 % av vinstokkene i fare. Mindre enn 30% av vinstokkene som er plantet i området er resistente mot vinlusen.
 
Det er ventet at undersøkelsene vil ta flere måneder før de kan gi et klart svar på hvorvidt plagen har spredt seg. I mellomtiden vil ikke vinbønder innenfor karanteneområdet kunne flytte plantemateriale eller maskineri ut av området.
 
Departementet ansvarlig
Styreleder i Victorian Wine Industry Association, Michael Matthews, anklager landbruksdepartementet for ikke å ha gjort nok for å forhindre utbrudd av denne typen.
 
Departementet er ansvarlige for å gjennomgå alle vinregionene for å friskmelde de fra denne type smitte - kun halvparten av vinområdene har til nå blitt undersøkt og klarert av departementet.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen