Pizzakrig i Kristiansund

Det har brutt ut pizzakrig i Kristiansund. Kampen om kundene er knallhard.
Redaksjonen
13 Februar 2009 - 18:00

Nå selges en stor pizza for 100 kroner. Uansett sort. Det er tilbudet Ben's Pizza og Grill har gått ut med for å ta tilbake kunder.
 
Antall pizzeriaer i Kristiansund er stort. Det finnes 12 spesialister, og i tillegg noen restauranter som også har pizza på menyen. Det gjør at kampen om kundene har hardnet til.
 
Ikke minst siden Peppes Pizza etablerte seg i byen.
 
Men Max Boujaid, som var den første som startet rent pizzeria i Kristiansund for 15 år siden, gir seg ikke uten kamp.
 
Kjører tilbud
Nå har han senket prisene kraftig i en tilbudsperiode, til tross for økte råvarepriser.
 
- Vi tjener lite eller ingenting når vi tar 100 kroner for en stor pizza. Men jeg ønsker at også nye kunder, kanskje ikke minst ungdom, skal bli kjent med vår pizza. Derfor har jeg gått ut med dette tilbudet nå tre uker i februar, og jeg utelukker ikke at vi gjentar tilbudet, sier Boujaid til tk.no.
 
Mens prisene normalt er fra 145 kroner og opp til 160 får kundene nå en stor pizza for en hundrelapp.
 
Flere kjøper
Boujaid har merket at stadig flere har fått med seg at pizzakrigen har startet, og at det nå er han som leverer den billigste.
 
- Ja, det er blitt litt pizza-krig, sier han.
 
- Jeg har fått mange flere kunder i løpet av den siste uken. Dessuten har jeg mange faste kunder som har handlet her i mange år, men det er ikke til å legge skjul på at vi har for mange pizzeriaer i Kristiansund i forhold til størrelsen på byen. Konkurransen er blitt hard, og vi må finne på ting for å vinne kunder tilbake, og ikke minst for å skaffe oss nye kunder, sier han.
 
Dyre råvarer
Ben's Pizza og Grill kan ikke fortsette å levere pizza til denne prisen i lang tid. Til det har råvarene steget for mye i pris.
 
- Ost har steget to ganger i løpet av året, siste gang med rundt 20 kroner kiloet. Også biff og andre råvarer har steget veldig mye. Derfor kan vi ikke kjøre med slike lave priser over en lang periode, sier Boujaid.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta
Dagens rett

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta

En rik og smakfull, men lettlaget gryterett - den slags oppskrifter er gull verdt i en travel hverdag.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett
Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett

Kveite er en fet fisk som det passer godt å koke i en syrlig lake. Fisken får god smak og virker ikke så fet. Det blir derfor en perfekt start på måltidet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft
Ukens drink

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft

Du har kanskje ikke prøvd å blande tequila og solbær før? Vi kan love at det smaker djevelsk godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Forsiden akkurat nå
Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta
Dagens rett

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta

En rik og smakfull, men lettlaget gryterett - den slags oppskrifter er gull verdt i en travel hverdag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett
Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett

Kveite er en fet fisk som det passer godt å koke i en syrlig lake. Fisken får god smak og virker ikke så fet. Det blir derfor en perfekt start på måltidet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde
+
Godbiter i pollisten

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde

Master of Wine Norrel Robertson er mannen og vinene er nå tilgjengelig i Norge.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke
+
Ukens vin

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke

Denne alvarinho-klassikeren gjør jobben til så vel skalldyr som til mer eller mindre forseggjorte sjømatretter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Vinsmaking når det passer deg
Matkurs og vinkurs
Privat vinsmaking

Vinsmaking når det passer deg

Er dere en større gruppe som ønsker en privat og skreddersydd vinsmaking? Da må du se hit!

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft
Ukens drink

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft

Du har kanskje ikke prøvd å blande tequila og solbær før? Vi kan love at det smaker djevelsk godt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her