Pizzakrig i Kristiansund

Det har brutt ut pizzakrig i Kristiansund. Kampen om kundene er knallhard.

Nå selges en stor pizza for 100 kroner. Uansett sort. Det er tilbudet Ben's Pizza og Grill har gått ut med for å ta tilbake kunder.
 
Antall pizzeriaer i Kristiansund er stort. Det finnes 12 spesialister, og i tillegg noen restauranter som også har pizza på menyen. Det gjør at kampen om kundene har hardnet til.
 
Ikke minst siden Peppes Pizza etablerte seg i byen.
 
Men Max Boujaid, som var den første som startet rent pizzeria i Kristiansund for 15 år siden, gir seg ikke uten kamp.
 
Kjører tilbud
Nå har han senket prisene kraftig i en tilbudsperiode, til tross for økte råvarepriser.
 
- Vi tjener lite eller ingenting når vi tar 100 kroner for en stor pizza. Men jeg ønsker at også nye kunder, kanskje ikke minst ungdom, skal bli kjent med vår pizza. Derfor har jeg gått ut med dette tilbudet nå tre uker i februar, og jeg utelukker ikke at vi gjentar tilbudet, sier Boujaid til tk.no.
 
Mens prisene normalt er fra 145 kroner og opp til 160 får kundene nå en stor pizza for en hundrelapp.
 
Flere kjøper
Boujaid har merket at stadig flere har fått med seg at pizzakrigen har startet, og at det nå er han som leverer den billigste.
 
- Ja, det er blitt litt pizza-krig, sier han.
 
- Jeg har fått mange flere kunder i løpet av den siste uken. Dessuten har jeg mange faste kunder som har handlet her i mange år, men det er ikke til å legge skjul på at vi har for mange pizzeriaer i Kristiansund i forhold til størrelsen på byen. Konkurransen er blitt hard, og vi må finne på ting for å vinne kunder tilbake, og ikke minst for å skaffe oss nye kunder, sier han.
 
Dyre råvarer
Ben's Pizza og Grill kan ikke fortsette å levere pizza til denne prisen i lang tid. Til det har råvarene steget for mye i pris.
 
- Ost har steget to ganger i løpet av året, siste gang med rundt 20 kroner kiloet. Også biff og andre råvarer har steget veldig mye. Derfor kan vi ikke kjøre med slike lave priser over en lang periode, sier Boujaid.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen