Politiet i Bergen stengte spisesteder

Politiet i Bergen stengte spisesteder

Kritikk mot kommunen etter aksjon mot useriøse serveringssteder.

Fredag ble det gjennomført en aksjon mot flere serveringssteder i Bergen. Aksjonen var et samarbeid mellom politiet, Skatt Vest, Kemneren i Bergen, Mattilsynet og kommunens kontor for skjenkesaker.

Alle de sju serveringsstedene som ble stengt manglet nødvendig serveringsbevilling.

– I serveringsloven står det at alle som driver servering av mat eller drikke, skal ha en serveringsbevilling. Det hadde ikke disse stedene, sier leder Gro Gaarder ved kontor for skjenkesaker i Bergen kommune til ba.no.

Disse stedene ble stengt:

• Pizzabakeren Stølegaten
• BIT Galleriet
• Kebab House
• Eat my Muffin
• Burger experten
• Isabella Isbar
• Emil Kebab

– Vi har somlet litt med å sende inn dokumentasjon, sier Jonas Grønvold, daglig leder i BIT-kjeden.

Da de fikk beskjed om å stenge, scannet han dokumentene og sendte de over til kontor for skjenkesaker i Bergen kommune. Der skal han imidlertid fått beskjed om at det var for sent p å dagen. Dermed måtte spisestedet holde stengt over helga.

– For hver dag vi må holde stengt, taper vi 20 - 30 000 kroner. Lørdag er normalt en veldig god dag, sier BIT-lederen.
Gründeren av Eat my Muffin, Guro Ingeline Myhre, sier til ba.no at det ikke stemmer at de måtte stenge.

Etter å ha skaffet den etterspurte dokumantasjonen til veie, ringte hun skjenkekontoret - hvor de ansatte var gått for dagen.

– Det er jo litt merkelig at de går fra jobb rett etter en slik kontroll, hvor så mange steder blir stengt, mener Myhre. Hun sendte i stedet dokumentasjonen til Mattilsynet, som lot stedet holde åpent.

Forsiden akkurat nå

India er gatematens mekka - og den er som oftest vegetarisk

Indisk gatemat var tidligere ment for rickshawsjåførene som trengte så mange kalorier som mulig for færrest antall rupis. Nå har Indias gatemat funnet veien til så vel bryllup som til luksuriøse shoppingsentre. Snart trekker den også vestover, vær du sikker. Les hele saken

Til toppen