Matkurs og vinkurs

Vinsmaking Oslo 01.november

7 lagringsdyktige, varmende viner - og en hemmelighet - fra Dourodalen. Er du abonnent får du i tillegg superrabatt

7 lagringsdyktige, varmende viner - og en hemmelighet - fra Dourodalen. Er du abonnent får du i tillegg superrabatt

Møt legendariske Casa Ferreirinha og få nye favoritter fra Portugals vinregion nummer én. Som abonnent sparer du 245 kroner.
20 Oktober 2021 - 09:46

Er det noen som ikke har latt seg friste av trender og importerte, internasjonale druer, så er det portugiserne. De har stått stødig med sine nasjonale druer, og bruker like gjerne alle druetypene i én og samme vin - og det er nettopp dette som gjør dem så unike. Nå får du muligheten til å smake viner fra et prakteksempel av portugisiske vinhus, nemlig Casa Ferreirinha.

Casa Ferreirinha har operert med vindruer helt siden midten av 1800-tallet og er i dag Dourodalens største og nok mest anerkjente produsent. Dourodalen ligger i nordøstlige Portugal, og blant åser og daler befinner det seg hele 44 000 hektar vingårder.

Dourodalen byr på et enormt mangfold lokale druer
Dourodalen byr på et enormt mangfold lokale druer


Mer enn 110 druesorter vokser her i menneskeskapte skiferterrasser - druer som tåler både harde vintre og brennhete somre, som for eksempel tinta roriz (tempranillo), touriga franca og tinto Cão. Alt dette resulterer i komplekse, varmende og lagringsdyktige viner med fruktige, mørke aromaer og gode tanniner.

Husk at du som abonnent på Apéritifs Mat og vinklubb får rabatt på dette arrangementet.

Se rabatten lenger ned på siden.

Casa Ferreirinha kan anses som pionerer og legger sin sjel i å lage de beste vinene. For å oppnå dette, kombineres vitenskap med teknologi og kunnskapsrike, engasjerte og ikke minst lidenskapelige vinmakere. Toppcuvéen Barca Velha har vært i deres portefølje siden 1952 og grunnet Ferreirinhas skyhøye standard, har det kun blitt produsert 16 årganger av den i ettertid

Casa Ferrereinha Quinto do Seixo.jpg [2.49 MB]
Casa Ferreirinhas nydelige vinmarker


Heldigvis har Ferreirinha også et bredt spekter andre herligheter, og disse vil vi gjøre bekjentskap med denne mandagen. Dette er strålende mulighet til å bli kjent de røde vinene fra Dourodalen – både stilen og de ulike variasjonene - og samtidig få smake en liten overraskelse. Hvite viner er nemlig mer sjelden vare i Douro-traktene, men denne mandagen vil dere bli servert et prakteksemplar.

Dette er altså kvelden som én gang for alle vil bevise at Portugal har mye mer enn portvin å by på. Gled deg til en øyeåpnende aften der du garantert vil få utvidet ditt repertoar og finne nye vinfavoritter.

Vinliste Casa Ferreirinha.jpg [47.66 KB]
Kveldens vinliste. Endringer kan forekomme
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner
+

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner

Aponiente har ikke bare tre Michelinstjerner, men er også verdens mest bærekraftige restaurant som vekker oppmerksomhet langt utenfor Spanias grenser, og ikke bare for maten.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen
+

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen

Ikke bare startet Poli ginbølgen i Italia, de har også laget whisky – nok en gang i en klasse for seg. Men grappa er fortsatt hjertebarnet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slik blir pepperkakehuset perfekt
Julemat
Pepperkakehus oppskrift

Slik blir pepperkakehuset perfekt

Det er ikke så vanskelig å lage pepperkakehus når du har en god oppskrift. Her får du både gode tips og maler til husene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Slik lager du god gammeldags skinkestek
Dagens rett

Slik lager du god gammeldags skinkestek

Om du vil vente med ribbe til julaften, kan du tjuvstarte sesongen med skinkestek. Denne oppskriften med klassisk tilbehør som surkål, epler og svisker passer året rundt.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner
+

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner

Aponiente har ikke bare tre Michelinstjerner, men er også verdens mest bærekraftige restaurant som vekker oppmerksomhet langt utenfor Spanias grenser, og ikke bare for maten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen
+

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen

Ikke bare startet Poli ginbølgen i Italia, de har også laget whisky – nok en gang i en klasse for seg. Men grappa er fortsatt hjertebarnet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Så enkelt kan du lage chop suey
Dagens rett

Så enkelt kan du lage chop suey

I dag frister vi med oppskriften på en lettlaget kinesiskinspirert rett til middag: Chop suey med kylling

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik blir pepperkakehuset perfekt
Julemat
Pepperkakehus oppskrift

Slik blir pepperkakehuset perfekt

Det er ikke så vanskelig å lage pepperkakehus når du har en god oppskrift. Her får du både gode tips og maler til husene.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her