Matkurs og vinkurs

Vinsmaking Oslo 01.november

Renommerte viner fra et av de beste portugisiske vinhusene

Renommerte viner fra et av de beste portugisiske vinhusene

Stilrene viner fra Portugal og Casa Ferreirinha kommer til og gi deg nytt innblikk og nye favoritter fra Portugals vinområde nummer en, Dourodalen
04 Oktober 2021 - 12:46

Det er nok udiskutabelt av det vi kjenner best til av portugisisk vinproduksjon er portvin. Heldigvis har vi i Norge nå også begynt og få øynene opp for de tørre portugisiske vinene. Inntil videre kan vi si oss heldige at populariteten ikke har tatt helt av for disse, siden vi da enda får superb kvalitet for pengene. De siste årene har også resten av verden begynt å anerkjenne de røde og hvite vinene fra særlig Dourodalen.

Quinta do Seixo 2.jpg [15.77 MB]Portugisiske viner er spesielle fordi vinmakerne ikke har latt seg friste av trender og importert internasjonale druer, men stått beinstøtt med sine «native» druer - og de liker gjerne å bruke alle i samme vin. De vanligste røde druene er tinta roriz (tempranillo i Spanio), touriga franca, touriga nacional, tinta barroco og tinto Cão for å nevne noen. Dette er noe som resulterer i komplekse viner med fruktige og mørke aromaer og gode tanniner.

Husk at du som abonnent på Apéritifs Mat og vinklubb får rabatt på dette arrangementet.

Se rabatten lenger ned på siden.

En av grunnene til at Portugals renommé vokser, er Casa Ferreirinha og deres praktfulle viner. Fra midten av 1800-tallet har familien Ferreira operert med vindruer, men det var først da Dona Antónia Adelaide Ferreira ble voksen at det virkelig begynte å ta fart. Som barnebarn av grunnlegger Bernardo Ferreira ble hun giftet bort til en slektning, Antonia Bernardo. Kort etter at de hadde arvet familiens vingård, døde unge Bernardo og gjorde Dona Antónia til ung enke. Hun lot ikke tiden gå til spille og satte i gang et enormt prosjekt med å beplante markene deres i Douro, samt forbedre vineriet. Kort fortalt ville ikke dette navnet eksistert i dag uten Dona Antónia.

Casa Ferrereinha Quinto do Seixo.jpg [2.89 MB]I dag er Casa Ferreirinha Dourodalens største produsent og garanterer kvalitet i alle ledd. Deres toppcuvée Barca Velha kom i porteføljen for første gang i 1952 og siden Ferreirinha holder så skyhøy standard har den bare blitt produsert 16 årganger siden. Heldigvis har de et bredt spekter av andre produkter som vi skal få smake oss gjennom denne mandagen. Dette er virkelig en strålende mulighet til og bli kjent med vinstilen og variasjonen på de røde vinene fra Dourodalen og samtidig få oppleve en hvit fra samme område. Dette er ikke det mest utbredte hvitvinen, men det burde det kanskje vært fordi den har både fedme og syre og framstår alltid som en fantastisk matmatch.

Med dette som dagens tema har du en mulighet til å utvide ditt portugisiske repertoar og kanskje få noen nye favoritter i den sammen slengen fra dette vinhuset som bare fortsetter å levere høy kvalitet.

Vinliste Casa Ferreirinha.jpg [47.66 KB]
Kveldens vinliste. Endringer kan forekomme
Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår SMS-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Med en slik suppe blir oktobermandagen både lun, trivelig og smaksrik
Dagens rett
Toscansk bønnesuppe

Med en slik suppe blir oktobermandagen både lun, trivelig og smaksrik

Toscansk bønnesuppe er perfekt høstmat. Men selv om originalen krever god planlegging, kan du jukse med ferdigkokte hvite bønner. Dermed blir det mulig å skape lun stemning også på en mandag.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Noe til kaffen eller dessert? Eplekake smaker alltid godt
Guide
Oppskrifter eplekake

Noe til kaffen eller dessert? Eplekake smaker alltid godt

Eplekaker blir vi aldri lei. Her har vi samlet de beste oppskriftene også på desserter med epler.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Feir eplets dag med disse tipsene
Guide
Guide

Feir eplets dag med disse tipsene

Eplet er ikke bare det perfekte mellommåltid, men har så mange andre gode sider, at du ikke kan la være å lese mer.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Denne måten å tilberede krabben på setter full fart på smaksløkene
Dagens rett
Pepperkrabbe

Denne måten å tilberede krabben på setter full fart på smaksløkene

Skarpe salte og syrlige smaker matcher krabbekjøttet perfekt. Du blir overrasket over hvor delikat resultatet blir.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Med en slik suppe blir oktobermandagen både lun, trivelig og smaksrik
Dagens rett
Toscansk bønnesuppe

Med en slik suppe blir oktobermandagen både lun, trivelig og smaksrik

Toscansk bønnesuppe er perfekt høstmat. Men selv om originalen krever god planlegging, kan du jukse med ferdigkokte hvite bønner. Dermed blir det mulig å skape lun stemning også på en mandag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Noe til kaffen eller dessert? Eplekake smaker alltid godt
Guide
Oppskrifter eplekake

Noe til kaffen eller dessert? Eplekake smaker alltid godt

Eplekaker blir vi aldri lei. Her har vi samlet de beste oppskriftene også på desserter med epler.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

En enestående mulighet til å smake disse fornemme dråpene fra Toscana
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking 18. oktober Oslo

En enestående mulighet til å smake disse fornemme dråpene fra Toscana

En aften der eksklusive viner kommer som perler på en snor. Dette er et hus med Toscanske viner av ypperste kvalitet; Grattamacco, Tenuta San Giorgio, Castello ColleMassari og legendariske Poggio di Sotto

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Når denne squashgryten får en meksikansk vri, blir det fart i smaken
Dagens rett
Squash i skiver calabacitas

Når denne squashgryten får en meksikansk vri, blir det fart i smaken

Squashen er ekstra fin å bruke nå som hovedingrediens i en rett som denne. Da trenger du ikke så veldig mye mer enn godt brød.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik lager du lasagne på et øyeblikkk
Dagens rett
Enkel lasagne

Slik lager du lasagne på et øyeblikkk

Det vil si: Lasagne må få lov å få en tur innom ovnen. Men det er vanskelig å få til en bedre hjemmelaget lasagne rett etter jobb, enn denne.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Feir eplets dag med disse tipsene
Guide
Guide

Feir eplets dag med disse tipsene

Eplet er ikke bare det perfekte mellommåltid, men har så mange andre gode sider, at du ikke kan la være å lese mer.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her