Positive til mathaller i Oslo

Såkalte mathaller er på trappene i Oslo. Oslo-kokkene Bent Stiansen og Jarle Baer er positive.

Slik det ser ut nå kan det være fire mathaller i Oslo i løpet av få år. Det handler om en på Grünerløkka, en på Økern, en ved Tjuvholmen og en på Rådhuskaia.
 
Spennende
Det sistnevnte prosjektet blir et fisketorg og er nok det som bli realisert først, skriver Aften.
 
- Vi ønsker dette velkommen. Det finnes mange spennende småskalaprodusenter som restaurantene benytter seg av. Problemet er logistikken. Hvis de samles på ett sted kan man bruke mer av disse varene, sier Bent Stiansen ved Stadtholdergaarden.
 
Applauderer
Jarle Baer i Markveien Mat- og vinhus og Oslo Spiseforretning applauderer også planene. Men han er usikker på om utbyggerne holder ord.
 
- Spørsmålet er hvem som til slutt får åpne butikk. Jeg frykter at det blir de store gigantene, sier Baer.
 
Neste år?
Fisketorget på Rådhuskaia kan stå ferdig allerede neste år.
 
- De tradisjonelle fiskebåtene skal stå i sentrum, mens selve torget skal tilby fisk fra hele verden. Samtidig skal det gå an å få seg en kopp kaffe, kanskje et glass hvitvin og varm fiskesuppe eller kamtsjatkakrabbe, sier Harald Kristoffersen i Indre Oslofjord fiskelag.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Dette får du på Københavns nyeste Michelin-stjernerestaurant

Den amerikanske kokken Nick Curtin og hans danske kone Camilla Hansen står bak det som trolig er Københavns best bevarte kulinariske hemmelighet. Ikke bare på grunn av det lett eksotiske ved beliggenheten, men først og fremst på grunn av deres måte å tenke helhetlig, spesielt når det kommer til det de bruker på kjøkkenet. Les hele saken

Til toppen