Potetene kommer

Sommeren nærmer seg og med den årets første norske nypoteter. Og det er tema for Slow Food Oslos neste medlemsmøte som kjøres den 19. juni kl. 19.30 på Holmenkollen Restaurant.
Redaksjonen
19 Mai 2001 - 14:52

Årets nypoteter er alltid like kjærkomment. Denne junikvelden får du anledning til å smake de aller første norske potetene fra forskjellige vekststeder, så mange ulike som vi klarer å få tak i på det tidspunktet. Selv om 19. juni kan høres sent ut for nypoteter, er det ikke tilfellet i år da værgudene ikke har vært helt velvillig innstilt overfor potetbøndene før inntil nylig. Derfor trenger de fortsatt litt drahjelp for at vi skal kunne få nyte bredden den 19. Men vi skal ikke bare nøye oss med norske nypoteter. Franske luksuspoteter som Ratte og Rosvall er blitt mange matglade amatør- som proffkokkers yndlinger og vi vil selvsagt måle våre hjemlige varianter opp mot disse importerte superpotetene som koster opp imot 50 kroner kiloen.
 
Men poteter er temamessig en varm potet for mange. Alle har et forhold til poteter, og alle har meninger om poteter, og dessverre er mye av fokusen negativ. Poteter behandles bare litt bedre enn avfall av så vel bønder som distribusjonskanalene her til lands. Men noe er i ferd med å skje. Og hva det er vil Espen Gultvedt, potetansvarlig i Bama, fortelle oss mer om. Han arbeider for tiden med en serie spennende prosjekter som er midt i blinken for oss Slow Food'ere.

I tillegg til at du får smake poteter fra inn- og utland samt lære om utviklingen i pottit-Norge, får du også oppleve potetens fleskiblitet i kjøkkenet. Samlingen avsluttes derfor i god Slow Food-ånd rundt bordet hvor det tradisjonsrike tilbehøret denne gangen spiller 1. fiolin. Kokkene Morten Schakenda og Harald Osa er kjent for både høy råvarekunnskap og mye kreativitet så det er hevet over en hver tvil at både jordeplene og vi som er så heldig å få spise dem er i trygge hender. Det hele får du for den nette sum av kroner 550, inklusive vin.

Meld deg på her dette blir både lærerikt og smaksrikt. Og ta gjerne med deg flere venner. Pris for ikke-medlemmer (samboer/ektefelle betaler medlemspris) er kroner 650.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Årets juledessert bygges i høyden
Ukens kake
Pavlova-juletre

Årets juledessert bygges i høyden

Denne desserten kommer til å vekke oppsikt - også fordi den smaker utrolig godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Lei pinnekjøtt? Da har du ikke prøvd denne vrien
Dagens rett
Pinneribs med brie

Lei pinnekjøtt? Da har du ikke prøvd denne vrien

Ost, mynte og syrlig syltetøy setter en helt annen smak på pinnekjøttet. Må prøves.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slik lager du den beste julegrøten og juledessertene alle gleder seg til
Julemat
Oppskrifter på risgrøt, riskrem, multekrem, karamellpudding og andre juledesserter

Slik lager du den beste julegrøten og juledessertene alle gleder seg til

Når julegrøten havner på bordet, vet alle at det er jul og at en mandel er gjemt oppi alt det hvite. Restene bruker du til dessert. Eller så kan du velge en av de andre fristende juledessertene du finner oppskrifter på her.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Ribbe eller pinnekjøtt på julaften? Her får du begge oppskriftene
Dagens rett
Oppskrift på ribbe og pinnekjøtt

Ribbe eller pinnekjøtt på julaften? Her får du begge oppskriftene

Husker du ikke hvordan du laget julemiddagen i fjor, er det ingen grunn til å fortvile. Hjelpen får du her.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Årets juledessert bygges i høyden
Ukens kake
Pavlova-juletre

Årets juledessert bygges i høyden

Denne desserten kommer til å vekke oppsikt - også fordi den smaker utrolig godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Lei pinnekjøtt? Da har du ikke prøvd denne vrien
Dagens rett
Pinneribs med brie

Lei pinnekjøtt? Da har du ikke prøvd denne vrien

Ost, mynte og syrlig syltetøy setter en helt annen smak på pinnekjøttet. Må prøves.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Kjør denne gavepakken til julekosen - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lag en vri på gravlaksen
Dagens rett

Lag en vri på gravlaksen

Tyttebær er egnet til mer enn å være følge til kjøttkakene. De gjør underverker med laks som både kan spises gravet, stekes eller grilles.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik lager du den beste julegrøten og juledessertene alle gleder seg til
Julemat
Oppskrifter på risgrøt, riskrem, multekrem, karamellpudding og andre juledesserter

Slik lager du den beste julegrøten og juledessertene alle gleder seg til

Når julegrøten havner på bordet, vet alle at det er jul og at en mandel er gjemt oppi alt det hvite. Restene bruker du til dessert. Eller så kan du velge en av de andre fristende juledessertene du finner oppskrifter på her.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her