Prior lanserer kylling-kjøttdeig

Prior lanserer i disse dager en helt ny kjøttdeig, laget av 100 prosent rent hvitt kjøtt - kylling. Du som forbruker får dermed et sunnere alternativ til dagens kjøttdeigvarianter. Faktisk inntar du, med et normalt forbruk, en halv kilo rent fett mindre p
Redaksjonen
04 Februar 2004 - 10:00

Den nye kylling-kjøttdeigen brukes akkurat som annen kjøttdeig. Den oppleves imidlertid som mindre fettaktig i pannen og man slipper overflødig væske. Man krydrer og salter etter eget ønske.

• Prior kylling-kjøttdeig er laget av 100 % rent hvitt kjøtt.
• Den er uten vann, salt og andre tilsetningsstoffer.
• Kylling-kjøttdeigen har kun 6,2 % fett mot inntil 14 % på annen kjøttdeig.
• Prior kylling-kjøttdeig er derfor et sunnere og bedre alternativ til annen kjøttdeig.

Utvikling hvitt kjøtt
Hvitt kjøtt har hatt en formidabel utvikling de senere år. Det norske forbruket har økt fra 1 kg pr. person i 1960 til 5 kg i 1995 og til ca 11,5 kg i 2004. Dette er en trend som gjelder for hele Europa, og nordmenn blir stadig mer internasjonale i sine matvaner. Tilsvarende tall for Europa er på 21 kg, i USA 48 kg og i Israel hele 59 kg pr. person. I Norge forventes fortsatt en sterk utvikling på området i årene som kommer.

Ved overgang fra tradisjonell kjøttdeig til kylling-kjøttdeig vil det utgjøre en reduksjon i fettinntak i snitt på ca. 500 g rent fett pr. person pr. år!

Hvitt kjøtt består hovedsaklig av flerumettede fettsyrer, dvs. det sunne fettet. Dette er bedre for hjerte- og karsystemet enn mettede fettsyrer som man finner mest av i de fleste andre typer kjøtt. I tillegg har kylling-kjøttdeig kun 136 kcal mot 194 kcal for kjøttdeig av rødt kjøtt (jfr. matvaretabell), og er derfor gunstig med tanke på vektreduksjon.

I MMIs undersøkelse Spisefakta fra 2001 ble det spurt den norske befolkningen om det er enkelte ting man helst ikke vil spise eller drikke for mye av. Salt (74%) og kunstig søtningsstoff (70%) er det flest oppgir at de vil unngå å spise for mye av. Derfor er også Prior kylling-kjøttdeig heller ikke tilsatt salt eller andre tilsetningsstoffer.

To av tre mener at sunn mat kan være saftig og god. Kun 5%, på den annen side, mener at sunn mat ikke smaker godt. Nesten 70% av befolkningen mener at hvitt kjøtt er sunn mat. (Kilde MMIs Spisefakta, 2001)

Prior kylling-kjøttdeig er svært godt mottatt hos dagligvarekjedene og produktet vil derfor bli å finne i de aller fleste dagligvarebutikker fra februar.

Her finner du en deilig oppskrift med den nye kjøttdeigen (klikk).

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen
Guide
Vegetarisk jul

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen

Julesnurrer til forrett og vegister med rødkålslaw til hovedrett gjør den som velger grønt lykkelig også på julaften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

De beste ribbeoppskriftene fra langtidsstekt ribbe til porchetta
Julemat
Oppskrifter ribbe

De beste ribbeoppskriftene fra langtidsstekt ribbe til porchetta

Her er oppskriftene du trenger for å servere perfekt ribbe, ikke bare på julaften, men også når du har lyst på en ny smak.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lag en vri på gravlaksen
Dagens rett

Lag en vri på gravlaksen

Tyttebær er egnet til mer enn å være følge til kjøttkakene. De gjør underverker med laks som både kan spises gravet, stekes eller grilles.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen
Guide
Vegetarisk jul

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen

Julesnurrer til forrett og vegister med rødkålslaw til hovedrett gjør den som velger grønt lykkelig også på julaften.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her