Prior lanserer kylling-kjøttdeig

Prior lanserer i disse dager en helt ny kjøttdeig, laget av 100 prosent rent hvitt kjøtt - kylling. Du som forbruker får dermed et sunnere alternativ til dagens kjøttdeigvarianter. Faktisk inntar du, med et normalt forbruk, en halv kilo rent fett mindre p
Redaksjonen
04 Februar 2004 - 10:00

Den nye kylling-kjøttdeigen brukes akkurat som annen kjøttdeig. Den oppleves imidlertid som mindre fettaktig i pannen og man slipper overflødig væske. Man krydrer og salter etter eget ønske.

• Prior kylling-kjøttdeig er laget av 100 % rent hvitt kjøtt.
• Den er uten vann, salt og andre tilsetningsstoffer.
• Kylling-kjøttdeigen har kun 6,2 % fett mot inntil 14 % på annen kjøttdeig.
• Prior kylling-kjøttdeig er derfor et sunnere og bedre alternativ til annen kjøttdeig.

Utvikling hvitt kjøtt
Hvitt kjøtt har hatt en formidabel utvikling de senere år. Det norske forbruket har økt fra 1 kg pr. person i 1960 til 5 kg i 1995 og til ca 11,5 kg i 2004. Dette er en trend som gjelder for hele Europa, og nordmenn blir stadig mer internasjonale i sine matvaner. Tilsvarende tall for Europa er på 21 kg, i USA 48 kg og i Israel hele 59 kg pr. person. I Norge forventes fortsatt en sterk utvikling på området i årene som kommer.

Ved overgang fra tradisjonell kjøttdeig til kylling-kjøttdeig vil det utgjøre en reduksjon i fettinntak i snitt på ca. 500 g rent fett pr. person pr. år!

Hvitt kjøtt består hovedsaklig av flerumettede fettsyrer, dvs. det sunne fettet. Dette er bedre for hjerte- og karsystemet enn mettede fettsyrer som man finner mest av i de fleste andre typer kjøtt. I tillegg har kylling-kjøttdeig kun 136 kcal mot 194 kcal for kjøttdeig av rødt kjøtt (jfr. matvaretabell), og er derfor gunstig med tanke på vektreduksjon.

I MMIs undersøkelse Spisefakta fra 2001 ble det spurt den norske befolkningen om det er enkelte ting man helst ikke vil spise eller drikke for mye av. Salt (74%) og kunstig søtningsstoff (70%) er det flest oppgir at de vil unngå å spise for mye av. Derfor er også Prior kylling-kjøttdeig heller ikke tilsatt salt eller andre tilsetningsstoffer.

To av tre mener at sunn mat kan være saftig og god. Kun 5%, på den annen side, mener at sunn mat ikke smaker godt. Nesten 70% av befolkningen mener at hvitt kjøtt er sunn mat. (Kilde MMIs Spisefakta, 2001)

Prior kylling-kjøttdeig er svært godt mottatt hos dagligvarekjedene og produktet vil derfor bli å finne i de aller fleste dagligvarebutikker fra februar.

Her finner du en deilig oppskrift med den nye kjøttdeigen (klikk).

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Nyheter brennevin: At så ung svært røykpreget whisky kan være så supergodt balansert, er et mirakel
+
Tester

Nyheter brennevin: At så ung svært røykpreget whisky kan være så supergodt balansert, er et mirakel

Men det er ikke bare ung whisky i toppklassen blant novembernyhetene, også vellagret cognac av en annen verden.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Når en iskaffe får smak av appelsin og vodka, blir den faktisk varmende
Ukens drink

Når en iskaffe får smak av appelsin og vodka, blir den faktisk varmende

Iskaffe er kanskje ikke førstevalget i november, men litt denne kombinasjonen føles nesten som medisin. Viktigst er at den smaker godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte
+
Godbiter i pollisten

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte

Tørr bordvin fra Madeira vekker stadig større interesse – og denne er et strålende bevis på hva øya langt ute i havet kan by på.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Unikt historisk besøk i basishyllene i november
+
Tester

Unikt historisk besøk i basishyllene i november

Vi snakker om den opprinnelige "hellige vinen" vinsanto fra Santorini som finnes i et begrenset antall flasker. Begrenset antall gjelder også andre av godbitene i basis i november, så julehandelen kan starte allerede nå.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Nyheter brennevin: At så ung svært røykpreget whisky kan være så supergodt balansert, er et mirakel
+
Tester

Nyheter brennevin: At så ung svært røykpreget whisky kan være så supergodt balansert, er et mirakel

Men det er ikke bare ung whisky i toppklassen blant novembernyhetene, også vellagret cognac av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Når en iskaffe får smak av appelsin og vodka, blir den faktisk varmende
Ukens drink

Når en iskaffe får smak av appelsin og vodka, blir den faktisk varmende

Iskaffe er kanskje ikke førstevalget i november, men litt denne kombinasjonen føles nesten som medisin. Viktigst er at den smaker godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Knallgod barolo for pengene
+
Godbiter i pollisten

Knallgod barolo for pengene

Denne har bare økt med en hundrelapp på 10 år.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg
+
Ukens vin

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg

Denne sørafrikanske hvitvinen har fått mye uønsket oppmerksomhet – men nå er kritikken stilnet – og vinen er et like godt kjøp som alltid.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Tapasbollene kan også lages av kylling
Dagens rett

Tapasbollene kan også lages av kylling

Saftige kjøttboller hører hjemme på et hvert tapasbord og er perfekt fredagssnack. De kan fint lages av kyllingkjøttdeig.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte
+
Godbiter i pollisten

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte

Tørr bordvin fra Madeira vekker stadig større interesse – og denne er et strålende bevis på hva øya langt ute i havet kan by på.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her