Prior lanserer kylling-kjøttdeig

Prior lanserer i disse dager en helt ny kjøttdeig, laget av 100 prosent rent hvitt kjøtt - kylling. Du som forbruker får dermed et sunnere alternativ til dagens kjøttdeigvarianter. Faktisk inntar du, med et normalt forbruk, en halv kilo rent fett mindre pr. år.

Den nye kylling-kjøttdeigen brukes akkurat som annen kjøttdeig. Den oppleves imidlertid som mindre fettaktig i pannen og man slipper overflødig væske. Man krydrer og salter etter eget ønske.

• Prior kylling-kjøttdeig er laget av 100 % rent hvitt kjøtt.
• Den er uten vann, salt og andre tilsetningsstoffer.
• Kylling-kjøttdeigen har kun 6,2 % fett mot inntil 14 % på annen kjøttdeig.
• Prior kylling-kjøttdeig er derfor et sunnere og bedre alternativ til annen kjøttdeig.

Utvikling hvitt kjøtt
Hvitt kjøtt har hatt en formidabel utvikling de senere år. Det norske forbruket har økt fra 1 kg pr. person i 1960 til 5 kg i 1995 og til ca 11,5 kg i 2004. Dette er en trend som gjelder for hele Europa, og nordmenn blir stadig mer internasjonale i sine matvaner. Tilsvarende tall for Europa er på 21 kg, i USA 48 kg og i Israel hele 59 kg pr. person. I Norge forventes fortsatt en sterk utvikling på området i årene som kommer.

Ved overgang fra tradisjonell kjøttdeig til kylling-kjøttdeig vil det utgjøre en reduksjon i fettinntak i snitt på ca. 500 g rent fett pr. person pr. år!

Hvitt kjøtt består hovedsaklig av flerumettede fettsyrer, dvs. det sunne fettet. Dette er bedre for hjerte- og karsystemet enn mettede fettsyrer som man finner mest av i de fleste andre typer kjøtt. I tillegg har kylling-kjøttdeig kun 136 kcal mot 194 kcal for kjøttdeig av rødt kjøtt (jfr. matvaretabell), og er derfor gunstig med tanke på vektreduksjon.

I MMIs undersøkelse Spisefakta fra 2001 ble det spurt den norske befolkningen om det er enkelte ting man helst ikke vil spise eller drikke for mye av. Salt (74%) og kunstig søtningsstoff (70%) er det flest oppgir at de vil unngå å spise for mye av. Derfor er også Prior kylling-kjøttdeig heller ikke tilsatt salt eller andre tilsetningsstoffer.

To av tre mener at sunn mat kan være saftig og god. Kun 5%, på den annen side, mener at sunn mat ikke smaker godt. Nesten 70% av befolkningen mener at hvitt kjøtt er sunn mat. (Kilde MMIs Spisefakta, 2001)

Prior kylling-kjøttdeig er svært godt mottatt hos dagligvarekjedene og produktet vil derfor bli å finne i de aller fleste dagligvarebutikker fra februar.

Her finner du en deilig oppskrift med den nye kjøttdeigen (klikk).

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen