Prisbombe for kjelleren

Denne vinen er feilpriset, til glede for alle som vil fylle kjelleren med riesling av første klasse.

Nå kan du gratis få Ukens vin som e-post . Se lenger ned for mer informasjon.

Bernd Philippi på Weingut Koehler-Ruprecht er en levende legende i Pfalz. Gjennom sine viner fra toppvinmarken Kallstadter Saumagen har han kvalifisert seg for en rekke titler og utmerkelser som Årets vinmaker og Tysklands beste vinprodusent.

Aase E. Jacobsen Foto: Gunnar Mjaugedal

Og nå er altså spätlese trocken-utgaven av denne supervinen, Koehler-Ruprecht Kallstadter Saumagen Riesling Spätlese Trocken 2007 (50586) , tilgjengelig i en usedvanlig vellykket årgang, for øvrig den beste i produsentens historie i følge ham selv.

Og det sier ikke lite. Men størst av alt akkurat nå er at den selges til en helt latterlig lav pris. Som endatil er like lav eller lavere enn hva du må ut med i Tyskland.

Prissettingen beror på en feil, som blir rettet opp fra mai, men selv med en kostnad på kr 185 er denne vinen et røverkjøp. Som alle de andre vinene fra denne produsenten.

Vi gjør oppmerksom på at denne vinen (grunnet enorm interesse etter at artikkelen tirsdag ble sendt våre abonnenter på nyhetsbrevet for Ukens vin ) nå dessverre er utsolgt fra grossistens lager.
Imidlertid kan det være at enkelte av Vinmonopolets utsalg har bestilt den inn for salg. Følg derfor med på denne siden for oppdatert oversikt over den enkelte butikks lagerstatus (0 butikker pr. 11. mars kl. 07.20) .

Stor fyldig frukt med mye mineraler som vaker i bakkant og støttes opp av en strålende syre. Ja, hva mer kan du be om, annet enn mer tid, slik at den åpner enda mer av det den har på lager.

Skiller seg ut
For Koehler-Ruprechts viner trenger tid. Og det er en av grunnene til at vinene derfra ikke alltid er like lette å forstå. En av forklaringene er at de gjæres i fat, og det riktig lenge, gjerne helt frem til sommeren etter innhøstningen. Deretter modner vinen på bunnfallet enda en tid, noen ganger opptil flere år, på bunnfallet. På den måten forberedes vinen for et langt liv i flaske.

Riesling er en reduktiv drue, det betyr at den trenger mye oksygen for å åpne seg. Fatgjæring er dessuten den opprinnelige metoden i Tyskland, men de fleste har forlatt den til fordel for ståltanker for å bevare maksimalt av druens ungdommelige krispe sitrus- og eplefrukt. Med det resultat at mye riesling er til forveksling identisk, men Koehler-Ruprecht skiller seg ut.

Perfekt for riesling
Men aller viktigst er nok vinmarkens beskaffenhet. Saumagen , som betyr grisemage, er ikke akkurat et veldig fristende navn, men den betegner vinmarkens form veldig godt. Romerne hadde i denne skråningen et kalksteinsbrudd og etterlot seg et sår i landskapet formet som en omvendt mage. Vinmarkene som er plantet her har veldig god eksponering sør-sørøstlig og er sammen med kalkjordsmonnet perfekt for riesling som skal modne lenge, først på vinstokken og dernest i kjelleren.

Selv om vår vin viser seg fra en riktig så sjarmerende side akkurat nå, kan den godt gå inn i seg selv om en stund og bli der til den er klar. Hvor lenge det er, er ikke godt å si. Men at den kommer til å holde seg i toppform lenger enn deg, er utvilsomt. Derfor lønner det seg alltid å kjøpe mange flasker hvis du skal teste ut en vin over tid. Og med denne prisen er det altså fullt mulig. Men som med alt godt her i verden, så er ikke tilgangen ubegrenset. Her gjelder det å handle raskt.

Med denne vinen i havn, kan du glede deg til Koehler-Ruprecht sender sine virkelig store viner fra 2007 ut på markedet om noen år, nemlig de såkalte R (Reserve) og RR (Reservierte Reserve) av både spätlese og uuslese trocken samt søt auslese som burde kunne bli en vin for evigheten.

Bestill Ukens vin med en gang
Ønsker du å bestille Ukens vin trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
Vi gjør oppmerksom på at på grunn av denne spaltens popularitet, og siden enkelte viner er tilgjengelig i mindre kvanta enn andre, kan det oppstå en utsolgt-situasjon. Du vil i så fall få beskjed om det fra Vinmonopolet, samt vanligvis også en dato for når vinen atter er å få tak i.

Vi gjør oppmerksom på at denne vinen (grunnet enorm interesse etter at artikkelen tirsdag ble sendt våre abonnenter på nyhetsbrevet for Ukens vin ) nå dessverre er utsolgt fra grossistens lager.
Imidlertid kan det være at enkelte av Vinmonopolets utsalg harbestilt den inn for salg. Følg derfor med på denne siden for oppdatert oversikt over den enkelte butikks lagerstatus (0 butikker pr. 11. mars kl. 07.20) .

Koehler-Ruprecht Kallstadter Saumagen Riesling Spätlese Trocken 2007

Produsent:
Koehler-Ruprecht
Utvalg:
Bestillingsutvalg
Volum:
0.750l
Land:
Tyskland
Område:
Pfalz
Pris:
175,00 kr
Varenummer:
5058601
92 Poeng
Les smaksnotatene »
Dersom du ønsker å bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter.

Ukens vin på mobilen - som MMS, SMS og WAP

Ukens vin på MMS: Send UKENS til 2004 , og du mottar Ukens vin - med bilde og fyldig tekst - én uke før publisering. Les mer her (klikk)

Ukens vin på SMS: Send VARSLE UKENSVIN til 1986 , og du mottar Ukens vin som kortfattet tekstmelding til din mobiltelefon hver uke. Les mer her (klikk)

Ukens vin på WAP: Send MAT til 2244 , og du kan lese Apéritif på mobilen med WAP. Les mer her (klikk)

Ukens vin som e-post:
Hver tirsdag , altså én dag før alle andre kan lese om den, får du som abonnerer på Ukens vin en e-post rett i postkassen din. Selvfølgelig helt gratis .
Les mer her (klikk) eller gå helt nederst på siden:

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen