Prisdryss for matreise

Andreas Viestads bok Smak av krydder er kåret til årets reise- og kokebok med prisen Best Cookbook Travelogue i USA.
Redaksjonen
04 Desember 2007 - 10:00

- Det er en utrolig fin avslutning på et stort arbeid. Anerkjennelsen har vært en slags renvaskelse, sier Viestad til VG.
 
Lang ferie
Flere ganger underveis med jobben med å lage boken har han lurt på om han egentlig var på en utvidet ferie.
 
Men nå kommer bekreftelsen på at boken er nyttig for andre.
 
Stor prestasjon
Prisen deles ut av National Public Radio (NPR), som er USAs svar på NRK. NPR plukker hvert år ut de mest spennende kokebøkene. I år nådde Viestads Where Flavor Was Born opp blant mer enn 500 andre kokebøker.
 
Smak av krydder kom på norsk tidligere i høst. I USA ble den lansert i oktober.
 
- Mat er og må være personlig. Samtidig er mat en universell opplevelse, sier Viestad.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Skolestarten feires med kylling-kebab
Dagens rett

Skolestarten feires med kylling-kebab

Om du bare rekker å marinere kyllingen 15 minutter før grilling/steking, gjør det stor nytte for smaken.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Kypros er et skatteparadis for druer
+

Kypros er et skatteparadis for druer

Kypros med sin minst 5000 år lange vintradisjon, er i dag et veldig spennende vinland med spektakulære høytliggende terrasserte vinmarker med upodete vinstokker, satsning på egenartede lokale druesorter.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Legg en saftig entrecote på grillen
Dagens rett
Entrecôte med aubergine og squashform

Legg en saftig entrecote på grillen

Vi tar sikte på knallvær slik at du kan fyre opp grillen og prøve deg på denne supre oppskriften med entrecôte. Regner og blåser det, går du for stekepanne og ovn.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Dette klarer du ikke å stå imot
Dagens rett

Dette klarer du ikke å stå imot

Kamskjell og reker på stekt piggvar med friskkuttede grønnsaker og sjysaus er bare så fristende - og ikke minst veldig enkelt å lykkes med. Det er bare å løpe til fiskedisken med en gang

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Skolestarten feires med kylling-kebab
Dagens rett

Skolestarten feires med kylling-kebab

Om du bare rekker å marinere kyllingen 15 minutter før grilling/steking, gjør det stor nytte for smaken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Kypros er et skatteparadis for druer
+

Kypros er et skatteparadis for druer

Kypros med sin minst 5000 år lange vintradisjon, er i dag et veldig spennende vinland med spektakulære høytliggende terrasserte vinmarker med upodete vinstokker, satsning på egenartede lokale druesorter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Unike sørafrikanere med klassikerstatus
+
Godbiter i pollisten

Unike sørafrikanere med klassikerstatus

Opprinnelsen har ikke det beste renommet, men det er som med hunden og hårene, for selv Robertson kan by på gull i flytende form.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Når du ikke er helt klar for å ta farvel med sommeren
+
Ukens vin

Når du ikke er helt klar for å ta farvel med sommeren

Denne hvitvinen er både aromatisk og syrefrisk og med nok fylde til å følge augustmenyen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Mariner kylling i chili så lenge du har tid - eller mens du lager det gode tilbehøret
Dagens rett

Mariner kylling i chili så lenge du har tid - eller mens du lager det gode tilbehøret

Kylling smaker relativt lite i seg selv, så en marinade er ofte en smaksbærende faktor. Men ikke nok, for tilbehøret må også ha mye smak - som her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Legg en saftig entrecote på grillen
Dagens rett
Entrecôte med aubergine og squashform

Legg en saftig entrecote på grillen

Vi tar sikte på knallvær slik at du kan fyre opp grillen og prøve deg på denne supre oppskriften med entrecôte. Regner og blåser det, går du for stekepanne og ovn.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her