Drikke
Prisene på vellagret champagne går i taket

Prisene på vellagret champagne går i taket

Det meldes om stor interesse for champagne på auksjoner i England og USA.
Redaksjonen
05 November 2014 - 09:58

Det er decanter.com som melder om den økende interessen for gamle champagner. Bonhams i London satte rekord for Pol Roger 1914 som gikk for nærmere 60.000 kroner for en normalflaske. Det var 40 prosent over verdianslaget.

Stadig dyrere bobler

Ifølge champagneekspert Richard Juhlin skal akkurat denne champagnen være en av hans største opplevelser. Men om han var villig til å betale denne summen sier historien ingenting om.

Bonhams solgte også to methusalemutgaver (sekslitere) av Louis Roederer Cristal 1990 for 50.000 hver seg. Seks magnumer av Dom Perignon Rose 1978 gikk for samme prisen.

Per Mæleng i Vinmonopolets spesialutvalg meldte allerede i fjor at det blir stadig vanskeligere og dyrere å få tak i vellagret champagne fra hus som tidligere har levert en del til Norge, blant andre Charles Heidsieck.

Dette var bobletilbudet fra forrige gang champagne var spesialpoltema

Hos Christie's gikk en flaske Krug Collection 1961 for 38.000, mens utropprisen var på 16.000. Og en magnum Krug 1966 endte på nærmere 45.000.

Også hos USAs auksjonshus er det champagne det går i om dagen. Seks flasker Taittinger Comtes de Champagne 1982 oppnådde 41.500. Og 10 flasker Dom Perignon 1982 gikk for 50.000.

Neste norske vinauksjon starter 11. november. Ifølge auksjonsansvarlig hos Vinmonopolet, Arnt-Egil Nordlien, blir det noe champagne, men trolig ikke like mye gammel champagne som tidligere. Han kan i alle fall love en god del Dom Pérignon tilbake til 1964.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

101 nyheter spesialpol testet: Cabernet og tanniner krever stor tålmodighet
+
Tester

101 nyheter spesialpol testet: Cabernet og tanniner krever stor tålmodighet

Og ikke minst et romslig vinbudsjett, for toppvinene fra Bordeaux har økte mye i pris bare på ett år.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering - men skaff deg flaskene nå
+
Tester

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering - men skaff deg flaskene nå

Hvis du har planlagt å smake på den allerede på slippdagen som er 20. november, ikke server den for kald. 2025 er en årgang med tanniner og en viss robusthet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Matprisen 2025: Årets kjøkken er Mortens Kro

Mortens Kro på Gjelleråsen utenfor Oslo har som motto «der maten er go’» - det overbeviste juryen i Matprisen 2025.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Rekordmange oster i årets VM

Det ble ingen norsk ost i teten av de i alt 5244 påmeldte fra 46 land i årets VM som fant sted i Bern.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
101 nyheter spesialpol testet: Cabernet og tanniner krever stor tålmodighet
+
Tester

101 nyheter spesialpol testet: Cabernet og tanniner krever stor tålmodighet

Og ikke minst et romslig vinbudsjett, for toppvinene fra Bordeaux har økte mye i pris bare på ett år.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering - men skaff deg flaskene nå
+
Tester

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering - men skaff deg flaskene nå

Hvis du har planlagt å smake på den allerede på slippdagen som er 20. november, ikke server den for kald. 2025 er en årgang med tanniner og en viss robusthet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin
+
Godbiter i pollisten

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin

Gjennom gamle og upodete vinstokker, økologisk dyrking og forsiktig vinmaking skaper De Martino et nytt og spennende møte med chilensk vin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Old-school rødvinskupp fra Portugal
+
Ukens vin

Old-school rødvinskupp fra Portugal

149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Spanske elegante viner til 5-retters meny på Prinsen
Matkurs og vinkurs
Winemakers Dinner 28. januar i Oslo

Spanske elegante viner til 5-retters meny på Prinsen

Det er sjelden du får møte en Master of Wine og smake viner som ikke er tilgjengelig i Norge. Denne kvelden vil du ikke gå glipp av.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Matprisen 2025: Årets kjøkken er Mortens Kro

Mortens Kro på Gjelleråsen utenfor Oslo har som motto «der maten er go’» - det overbeviste juryen i Matprisen 2025.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her