Drikke
Nyhetene på spesialpolet juni 2014 - Champagne

Nyhetene på spesialpolet juni 2014 - Champagne

Aase E. Jacobsen
04 Juni 2014 - 15:24

Mens det for chablisenes del for det meste er snakk om helt fersk vin (2012), er det også en del eldre flasker blant boblene. Som gjør at disse karakteristiske flaskene kommer til å dominere i handlevognene.

Lenkene øverst og nederst i denne artikkelen fører deg til vinene i testens to kategorier.

Og det er det som gjør disse spesialpolslippene så interessante. Men selvsagt er de sjeldneste vinene rasjonert. Av Lansons Gold Label Brut 1976 i magnum finnes det kun 24 flasker. Så er da også prisen på 4390 med på å begrense etterspørselen noe.

26 år gammel rosa champis

Samme vin i 2002 magnum er imidlertid et veritabelt kupp til kroner 1038, og denne vinen er det visstnok store muligheter for påfyll av.

Et røverkjøp gitt alder og pris er Duval-Leroys Cuvee des Roys Brut 1986 til kroner 1807 for magnum. Det er også Henriots Millesime Rose Brut 1988 til kroner 1803 for magnum. 26 år gammel rosa champagne er ikke hverdagskost, og dette er virkelig en øyenåpner for de som rynker på nesa over denne kategorien.

2008 lover svært godt

Av yngre flasker er det mye godt fra den svært lovende, men akk så unge 2008-årgangen. Her må du være tålmodig, men disse champagnene kommer til å by på mange store opplevelser i tiårene framover. Gimonnets Oenophile Blanc de blancs Non Dose 2008 og Roederers sjeldne Blanc de Blancs Brut 2008 er begge knallkjøp og potensielle «løp og kjøp»-ere.

Med 16.000 flasker innkjøpt bør det bli nok champagne til alle.

Fantastiske chabliser

De aller beste chablisene i dette slippet av hovedsakelig 2012-ere er ikke uventet grand cru-er, som Bougerots og Les Clos fra Wiliam Fevre samt Blanchots fra Billaud-Simon.

Nå har du muligheten til å smake alle Billaud-Simons viner

Dette er viner ment for «evigheten». Men prisene på grand cru chablis har økt betydelig de siste to årene noe som i første omgang forklares med lave avlinger og stor etterspørsel.

Her kan du foreta bestilling blant testens produkter tilgjengelig på polet

Champagne

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår SMS-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Fish and chips kan også være festmat
Dagens rett
Fish and chips med steinbit

Fish and chips kan også være festmat

Denne fiskeretten kommer til å bli godt mottatt av så vel store som små, og oppskriften er ikke vanskelig å følge heller.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Gi middagen et litt eksotisk preg i dag
Dagens rett
Couscous Marrakesh

Gi middagen et litt eksotisk preg i dag

Couscous er lettvint så det holder. I denne oppskriften er det bare kjøttsausen som trenger litt mer tid. Men det lønner seg.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Er du allerede negroni-fan, vil du få en ny favoritt med denne
Ukens drink
Boulevardier drinkoppskrift

Er du allerede negroni-fan, vil du få en ny favoritt med denne

For her er det bourbon som overtar for gin og dermed gir drinken ekstra smaksfylde.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Skal du servere ekte afternoon tea, må du ha clotted cream
Ukens kake
Clotted cream til scones og afternoon tea

Skal du servere ekte afternoon tea, må du ha clotted cream

Den tar sine 20 timer, men så er ikke afternoon tea noe man tar lett på. Så det er bare å sette i gang.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Fish and chips kan også være festmat
Dagens rett
Fish and chips med steinbit

Fish and chips kan også være festmat

Denne fiskeretten kommer til å bli godt mottatt av så vel store som små, og oppskriften er ikke vanskelig å følge heller.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Gi middagen et litt eksotisk preg i dag
Dagens rett
Couscous Marrakesh

Gi middagen et litt eksotisk preg i dag

Couscous er lettvint så det holder. I denne oppskriften er det bare kjøttsausen som trenger litt mer tid. Men det lønner seg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Prøv noe nytt med krabbe. Du blir ikke skuffet
Guide
Oppskrifter med krabbe

Prøv noe nytt med krabbe. Du blir ikke skuffet

Det er selvfølgelig ingenting i veien for å servere krabbe på tradisjonelt vis, men prøve gjerne en av disse spennende oppskriftene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

7 lagringsdyktige, varmende viner - og en hemmelighet - fra Dourodalen. Er du abonnent får du i tillegg superrabatt
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking Oslo 01.november

7 lagringsdyktige, varmende viner - og en hemmelighet - fra Dourodalen. Er du abonnent får du i tillegg superrabatt

Møt legendariske Casa Ferreirinha og få nye favoritter fra Portugals vinregion nummer én. Som abonnent sparer du 245 kroner.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Fredag er burgerdag. Prøv denne spennende versjonen
Dagens rett
Baconburger med blåmuggost

Fredag er burgerdag. Prøv denne spennende versjonen

I dag er det en saftig hjemmelaget burger med en overraskende smak som står på menyen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Er du allerede negroni-fan, vil du få en ny favoritt med denne
Ukens drink
Boulevardier drinkoppskrift

Er du allerede negroni-fan, vil du få en ny favoritt med denne

For her er det bourbon som overtar for gin og dermed gir drinken ekstra smaksfylde.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her