Prisgunstig kandidat til kjelleren

En vintage portvin til drøyt 300 kroner er veldig billig. Denne gir både glede i dag og de neste 15-20 årene.

Nå kan du gratis få godbiter i pollisten som e-post. Se lenger ned for mer informasjon.

Dalva Vintage Port 2005 (10183) fra C. da Silva tilhører ikke de mest kjente og dermed etterspurte portvinene. Kvaliteten står imidlertid ikke i forhold til den svært gunstige prisen. Kvaliteten er nemlig veldig høy. Mye takket være et veldig godt år.

Perfekt portvinsår
2005 vil hevde seg blant de aller beste årene for vintage portvin. Perfekte om enn svært tørre vekstforhold, ga mye og veldig sunn frukt, men små bær. Resultatet blir viner med svært god konsentrasjon, mye farge og flotte tanniner. Syrenivået ble også tilgodesett på grunn av gode temperaturforskjeller mellom dag og natt i den viktige perioden etter at druene skiftet farge.

Aase E. Jacobsen Foto: Gunnar Mjaugedal

Det er imidlertid veldig tidlig å bedømme en vintage portvin så kort tid etter flasketappingen, spesielt i et år med så stort potensial, men Dalva 2005 er svært lovende.

Fristende
Fargen er nærmest svart. Duften er nyansert med masse bær samt toner av tobakk, tjære og sjokolade. Denne rikdommen kommer igjen i smaken. Syrene og tanninene som er så viktige for en vintage portvins lagringspotensial er også veldig gode. Det er selvsagt barnerov å drikke en så ung portvin i dag, men du verden så fristende. Den nytes best i dag til rike sjokoladekaker eller til peiskosen.

Stort lager
C. da Silva er opprinnelig en portvinsgrossist med base i Vila Nova da Gaia som var utskipningshavn for portvin frem til infrastrukturen ble utbygd i øvre Douro . Og fortsatt er C. da Silva betydelig med 12 millioner liter portvin på lager.

På 70-tallet investerte firmaet med tradisjoner tilbake til midten av 1800-tallet, dessuten i egne fremstillingsfasiliteter i øvre Douro, nærmere bestemt Alvações do Corgo. På den måten oppnådde selskapet større kontroll over kvaliteten på vinen som de frem til da hadde kjøpt i bulk.

For ti år siden gjennomførte C. da Silva en total renovering av denne vinkjelleren med en prislapp på 2,5 millioner euro. Og det er muligens effekten av dette som spores i Dalva 2005.

Bestill vinen med en gang
Ønsker du å bestille vinen trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
 

Dalva Vintage Port 2005

Produsent:
C. da Silva Vinhos S.A.
Utvalg:
Bestillingsutvalget
Volum:
0.750l
Land:
Portugal
Område:
Douro
Pris:
389,90 kr
Varenummer:
1018301
89 Poeng
Les smaksnotatene »
Dersom du ønsker å bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter.

Godbiter i pollisten som e-post:
Hver onsdag , altså én dag før alle andre kan lese om det, får du som abonnerer på godbiter i pollisten en e-post rett i postkassen din. Selvfølgelig helt gratis . Les mer her (klikk) og bli abonnent.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen